Kvist og Delaney i karantæne

Kvist og Delaney i karantæne

VIGTIG (STATISTISK) VIDEN 
- Mathias 'Zanka' Jørgensen kan søndag eftermiddag spille sin Superligakamp nummer 150. De er alle spillet i FCK-trøjen. Pudsigt nok har Zanka i sine 149 første Superligakampe fået 149 strafpoint. 

- Der er scoret 11 mål i Superligakampene mellem F.C. København og Hobro IK, otte af dem er scoret efter pausen. 

- Der er hverken fløjtet for straffespark eller lavet nogle selvmål i Superligakampene mellem F.C. København og Hobro IK. 

- Mathias 'Zanka' Jørgensen er den eneste spiller, der har fået rødt kort i en Superligakamp mellem F.C. København og Hobro IK. 

- F.C. København kan hente den 3. udesejr i træk, der er dog et stykke op til klubrekorden på otte udesejre i træk (marts til august 2002). 

- F.C. København har vundet 12 af deres seneste 13 Superligakampe spillet i maj måned. 

- Der er ikke scoret mod F.C. København i de seneste tre Superligakampen. F.C. Københavns klubrekord (som også er delt Superligarekord med AB og FC Nordsjælland) er seks clean sheets i træk. 

OM DATOEN 22. MAJ 
F.C. København har blot spillet en Superligakamp på datoen 22. maj. Det var i 2005 i Randers, en kamp der bød på hele syv gule kort – og hvor to af de gule kort blev vekslet til et rødt kort til verdens flinkeste mand, Álvaro Santos. 

På det tidspunkt hvor Santas blev udvist af Michael Svendsen havde F.C. København dog taget føringen, for Magne Hoseth havde bragt F.C. København foran 1-0. Der blev ikke scoret yderligere, og dermed kunne F.C. København tage hjem med de tre point. 
OM DOMMERNE 
Kampen mod Hobro IK skal dømmes af 35-årige Jakob Kehlet. Jakob Kehlet er i gang med sin 7. sæson som Superligadommer, og han har indtil videre dømt 129 Superligakampe, uddelt 377 gule kort, 18 røde kort og fløjtet for straffespark 27 gange (tre gange til F.C. København, scoret på to af dem).  

25 af Kehlets 129 Superligakampe har haft deltagelse af F.C. København. 19 af dem er vundet af FCK, tre kampe er endt uafgjort og tre kampe er tabt. Målscoren i de 25 kampe lyder 58-25. 

Jakob Kehlet har en gang tidligere dømt F.C. København mod Hobro IK i Alka Superligaen. Det var den 18. oktober 2015 i Telia Parken, Federico Santander og to gange Kasper Kusk scorede for F.C. København og da det kun var Mayron George der scorede for Hobro IK, endte det med en 3-1 sejr til F.C. København. 

DBU har desuden valgt, at kampen i Hobro bliver med mållinjedommere. De valgte mållinjedommere er søndag eftermiddag Jens Grabski Maae og Jørgen Daubjerg Buchardt, mens jobbet som linjedommere er gået til Henrik Larsen og Heine Sørensen. Kampens 4. dommer er Dennis Wollenberg Rasmussen og kampens dommerudvikler er Per Kjærsgaard-Andersen. 

KARANTÆNE-INFORMATION 
Tre FCK’ere fik gult kort i mandags, og for både William Kvist og Thomas Delaney betød det gule kort en karantænedag. Federico Santander fik også gult (for fejringen af 1-0 målet), men Santander lå fornuftigt i forhold til en karantænedag – og Santander er minimum to gule kort fra en ”fridag”. 

Spillere i karantæne til Hobro IK vs F.C. København 
William Kvist (passerede 44 strafpoint) 
Thomas Delaney (passerede 30 strafpoint) 

Hobro IK har ingen spillere i karantæne 

Karantæne ved gult kort for en mild forseelse: 
Mathias 'Zanka' Jørgensen (41 strafpoint) 
Kasper Kusk (12 strafpoint) 

Karantæne ved gult kort for en grov forseelse: 
Erik Johansson (10 strafpoint) 

Gult kort giver 3, 4 eller 6 strafpoint. Rødt efter to gule kort giver ni point i tillæg. Direkte rødt giver 3, 4 eller 6 strafpoint plus 24 strafpoint i tillæg. 

En spiller kommer i karantæne, når disse grænser passeres: 15, 30, 44, 58, 72, 86, 100, 114, 128… 

Passeres mere end en grænse, giver det en spilledag for hver grænse der passeres.