Allan Michaelsen er død

Allan Michaelsen er død

Allan havde en lang og flot karriere bag sig som aktiv fodboldspiller, og i 1969 vandt han sammen med B 1903 det danske mesterskab og blev kåret som årets fodboldspiller i Danmark. Herefter spillede han en halv snes år i udlandet, inden han vendte tilbage til Danmark og blev spillende træner i Svendborg. Siden havde han en række andre træner- og assistentjobs i Danmark.

I slutningen af 2006 blev han ansat som sportschef i B 1903, og her var han tæt involveret i F.C. Københavns School of Excellence lige fra starten og har bidraget til væsentligt til udviklingen af de unge talenter. Blandt andet har han selv varetaget morgentræning og individuel af træning af spillere.

Da Allan stoppede som sportschef i B 1903 i foråret 2015 blev han ansat i School of Excellence som træner i F.C. Københavns samarbejdsprojekt med en lang række klubber, hvor han var ude og træne i skills og undervise samarbejdsklubbernes trænere.

- Allan var en meget dygtig fodbold-praktiker, og han var i sit es, når han var ude på fodboldbanen og kunne bidrage med sin enorme fodboldviden. Han lavede bl.a. noget vi kaldte ”læsekursus”, hvor han f.eks. specialtrænede en venstrebenet spiller, der gerne ville styrke sit højreben, fortæller Sune Smith-Nielsen, manager på School of Excellence.

Allan Michaelsen stoppede på School of Excellence i december 2015. Han havde hele tiden haft en plan om at forberede overgangen til sin pensionisttilværelse, men efterhånden stod det desværre også klart, at hans sygdomsforløb blev forværret.

F.C. København sender sin dybeste medfølelse til Allans familie.