Brandur på pletten to gange

Solskin, blå himmel og fire vigtige udesejre i træk til vores bedste mandskab - jo, humøret fejlede skam ikke noget denne mandag, hvor der også var sæsonpremiere i Reserveligaen mod Lyngby.

Den kamp bød på et glædeligt gensyn med Kris Stadsgaard, der spillede sin første kamp siden afslutningen på forårssæsonen i 2014. En alvorlig knæskade har holdt ham ude siden, og efter en lang og sej genoptræning var han først nu klar til at teste knæet i kamp. Det gik OK, selv det var en træt Kris, der planmæssigt blev udskiftet efter 45 minutter.

Det samme gjorde Christoffer Remmer, der har døjet lidt med en lyskeskade, men han kunne også spille 45 minutter uden de store problemer. Endelig fik William Kvist også kun de første 45 minutter, og det forklarer hvorfor han ikke kom på måltavlen, for han scorer jo kun til allersidst, når alle er trætte og halvvejs på vej i bad…

Måltavlen stod der til gengæld Brandur Hendriksson på, for han tog begge de straffespark, vi fik tildelt i 1. halvleg. Først i det 24. minut for hands, da en forsvarer blokerede en afslutning fra Yones Felfel, der var blevet spillet fint fri af angrebsmakkeren Julian Kristoffersen.

Efter 42 minutter fik vi endnu et, da Felfel udfordrede i feltet og blev fældet, og selv om han gerne selv ville have sparket fra 11 meter-pletten, fik Brandur tjansen og svigtede da heller ikke.

Ellers havde det været småt med chancer i begge ender, men efter pausen kom der mere gang i løjerne, så vores nye målmand Thomas Kaminski for alvor kunne få lov at vise hvad han duer til. Og det gjorde han adskillige gange, når de hurtige og pågående Lyngby-spillere kom til den ene afslutning efter den anden, men hver gang stod belgieren i vejen. Ellers kunne kampen godt have fået en anden udgang, men det blev ved de 2-0.

Kaminski optrådte teknisk set som prøvespiller, eftersom der endnu manglede underskrifter på de officielle papirer, da kampen gik i gang - men som han spillede i dag, viste han hvorfor vi roligt kan glæde os til, at det hele falder på plads.

Klik på pilene i billedet øverst i artiklen for at se flere billeder fra kampen. Senere kommer der også levende billeder på FCK TV.