Rúrik sikrede sejren

Løverne måtte undvære den karantæneramte Pelle Nilsson, men havde i stedet fået Rúrik Gíslason klar efter han måtte stå over mod Midtjylland på grund af lidt problemer med læggen. I Pelles fravær havde de fleste nok ventet, at Amartey skulle vikariere i forsvaret, men Ståle valgte Christian Poulsen som makker til Zanka, mens Amartey blev på midten.

Den nye konstellation var nok medvirkende til, at gæsterne allerede i det første minut kom til en kæmpe chance. Kasper Risgård slog en flad bold frem mellem netop Zanka og Poulsen, så Anders K. Jacobsen kom alene med Stephan, men til alt held sendte bolden forbi. Det skulle til gengæld også vise sig at være den største chance de fik i kampen…

Minuttet efter var Poulsen tæt på i den anden ende, da han headede et Ludwig-hjørne lige over AaB-målet, og hjemmeholdet viste hurtigt, at de var klar til kamp trods det hårde kampprogram de seneste 10 dage, der har tæret kraftigt på de samme 10-12 spillere.

Efter et lille kvarter headede Delaney over på et af mange gode Ludwig-indlæg, og minuttet efter var De Ridder lige ved at spille Amartey helt fri i feltet, men ghaneseren faldt i kamp om bolden - og fik sært nok et gult filmkort. Men det var kun en af flere kendelser fra Jens Maae, som der var utilfredshed med i de to lejre.

Midt i halvlegen viste Sigurdarson fine takter, da han i en kontra trak ind fra højre mod midten og resolut fyrede af med venstre, men bolden susede tæt forbi. Tre minutter efter var han ophavsmand til endnu et angreb, da han snød en mand ude i venstre og smækkede bolden indover. Forsvaret clearede i første omgang, men i anden omgang kunne De Ridder elegant spille Rúrik fri i feltet, og han tog lige et træk og udplacerede Nicolai Larsen til 1-0.

Absolut fortjent belønning for en frisk og aggressiv københavnsk indsats! Patrick Kristensen havde en afslutning kort efter, men i lighed med andre AaB-forsøg voldte den ikke Stephan problemer. Det gjorde Risgård til gengæld fem minutter før pausen, da han tog en bold med i højre side af feltet (med overarmen?), men Stephan gik stærkt ud og parerede afslutningen.

Indledningen på 2. halvleg blev meget underholdende, og med lidt held og præcision havde vi mindst fordoblet føringen i det første kvarter. Efter blot et halvt minut fandt Ludwig De Ridder med en god pasning, men hans afslutning med venstre gik et stykke forbi. Et par minutter skabte De Ridder selv en god mulighed, da han trak ind fra venstre, men skød lige på Nicolai Larsen. Og bare et minut senere var belgieren på færde igen og smed et giftigt indlæg på tværs tæt under mål, men Sigurdarson sendte bolden i sidenettet ved fjerneste stolpe.

Og efter 11 minutter af halvlegen var det igen De Ridder, der fik chancen, da Sigurdarson headede et Stephan-udspark videre til ham, men denne gang strøg den tæt forbi stolpen. Siden dalede tempoet dog lidt, men stadig holdt vi aalborgenserne godt væk og kontrollerede begivenhederne. Man skulle hen til det 73. minut, før der var bud efter udligningen, da Gilli Sørensen smed et indlæg ind over, som Helenius snittede lige forbi mål - men det var også det eneste de skabte, og der var nok en grund til, at Kent Nielsen efter kampen var mest tilfreds med AaB-tilhængernes indsats…

Tre minutter før tid, hvor Brandur netop havde afløst Rúrik, fik Delaney et gult kort for noget, der lignede en helt regulær tacklingen, men det sender desværre midtbane-motoren i karantæne mod OB 2. pinsedag.

Kort før tid kunne Brandur have slået sejren fast, da Remmer kom fri i højre side og fandt ham med en god pasning, men Nicolai Larsen reddede færingens gode afslutning.

Derfor blev det ved 1-0 og en absolut fortjent sejr, der betyder at vi er et stort og vigtigt skridt nærmere at sikre os sølvmedaljerne definitivt. AaB må derimod sande, at de ikke har vundet en Superliga-kamp i Parken siden 2007, og de har end ikke scoret siden juli 2010. De seneste syv opgør er sluttet med 7 FCK-sejre og en målscore på 19-0!

Holdet: 1 Stephan Anderrsen – 2 Tom Høgli, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 29 Christian Poulsen, 3 Ludwig Augustinsson – 20 Christoffer Remmer, 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.), 19 Rúrik Gíslason (85.: 36 Brandur Olsen) - 22 Steve de Ridder (75.: 33 Yones Felfel), 14 Björn Sigurdarson

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 35 Mikkel Wohlgemuth, 37 Lasse Lindbjerg, 39 Berat Beciri og 40 Marcus Mathisen