Pokalfeber var ved at udvikle sig til "Roskilde-syge"

Pokalfeberen i Roskilde, der satte ny stadionrekord med 5.342 tilskuere, var ved at udvikle sig til en værre omgang "Roskilde-syge" for løverne, der smed en tre måls-føring og til sidst var tæt på at skulle ud i forlænget spilletid.

Det lignede en startformation, der sagtens kunne gøre sig gældende i Superligaen, da de 11 FCK’ere løb på banen i den fyldte og forventningfulde Roskilde Idrætspark. Et nærmere eftersyn viste dog, at flere af de normale profiler blev sparet (Stephan, Høgli, Zanka, Amartey, Kacaniklic, Gíslason og Nicolai). Det var i øvrigt første gang Christian Poulsen fik chancen fra start efter hans hjemkomst til klubben, og han lå bagest i en midtbane-diamant med Toutouh på top og Claudemir og Delaney i midten.

Det tog kun københavnerne et lille kvarter at bringe sig foran med hele 3 mål - og så troede alle at den sag var afgjort, men... det vender vi tilbage til!

FC Roskilde blev i starten regulært løbet over ende af et veloplagt FCK-mandskab, der var en klasse bedre i alle spillets facetter. Og bortset fra et hjørne i starten og et mod slutningen var bolden stort set aldrig nede i FCK-feltet i de første 45 minutter.

Oppe i den anden ende gik det derimod stærkt fra det 8. til det 13. minut: først headede Steve de Ridder et hjørne fra Pierre Bengtsson i nettet og noterede sig dermed for sin første scoring i FCK-trøjen. Bare to minutter senere var Corner på plads, da Pierre slog et nyt fint indlæg, denne gang fra venstre, og han pandede bolden ind fra nært hold.

I det 13. minut faldt så den smukkeste af de tre scoringer, da Danny Amankwaa – i dagens anledning offensiv højre back – fik bolden uden for hjørnet af feltet i højre side, tog et træk og hamrede den over i det fjerneste hjørne med et klokkerent vristspark.

Dejligt at netop han også kom på tavlen, for det er præcis to år siden han scorede sit hidtil eneste mål i en pokalkamp i Haderslev – og han har haft mange fine kampe her i efteråret, hvor netop det sidste har manglet i form af mål.

Så døde kampen til gengæld lidt, men stadig med massiv FCK-dominans. Bortset fra et hovedstød af Corner på overliggeren, skete der ikke ret meget mere i de første 45 minutter. Corner vali øvrigt gte at udgå 10 minutter før pausen efter at have mærket lidt i lysken, og i stedet blev der debut til Brandur Olsen, som altså nåede at få et par kampe på det færøske A-landshold, inden han fik sin første seniorkamp i FCK-trøjen. Han kom ind på den forreste spids i midtbane-diamanten, og i stedet gik Toutouh helt frem sammen med de Ridder.

Pierre Bengtsson havde et godt forsøg kort før pausen, og også tidligere i halvlegen havde han været nærgående med en god afslutning, men det blev ved de 3-0, da Anders Poulsen sendte de to hold i omklædningsrummet.

Efter pausen kom Rúrik Gíslason ind i stedet for Pierre, og det medførte en del rokeringer, hvor Delaney gik ned på venstre back, og midtbanen blev mere flad med Poulsen og Claudemir centralt og Rurik og Brandur på kanterne.

Københavnerne dominerede stadig kampen massivt, og Rúrik skabte en god mulighed for sig selv efter seks minutters spil med et soloryk i feltet, men afsluttede på Roskilde-keeperen. Kort efter headede Antonsson tæt forbi efter et Brandur Olsen-hjørne, og den unge færing var lidt efter selv tæt ved at finde netmaskerne efter Rurik havde sendt Delaney til baglinien med den gode, gamle ”Grønkjær-hælaflevering”, som Oscar Wendt engang var storforbruger af.

Lasse Lindbjerg fik sin første optræden i sæsonen, da han afløste Danny Amankwaa efter en times spil, og i den periode kom chancerne stadig i en lind strøm, hvilket fortsatte helt frem til der var spillet 70 minutter. Tættere end et frispark fra Brandur Olsen på overkanten af overliggeren kom gæsterne dog ikke, og pludselig fik FC Roskilde straffe – inden de endnu havde haft en regulær afslutning i hele kampen… Antonsson kom simpelthen for sent med en glidende tackling, der i stedet fejede benene væk under Emil Nielsen, og Bajram Fetai reducerede fra 11 meter-pletten.

Det tændte et håb hos Roskilde, som ellers forekom meget langt væk, og da løverne ikke rigtig formåede at holde tryk på hjemmeholdet, så blev det stille og roligt mere og mere spændende – og 9 minutter før tid var Fetai meget tæt på at reducere efter en stor skudchance, som Wiland dog vippede til hjørne. Det blev afværget til et nyt, som forsvaret ikke rigtig fik clearet, og så fik Fetai bolden langt ude i højre side, tog chancen med et listigt skud og overrumplede fuldstændig Wiland, så bolden gik i netmaskerne via underkanten af overliggeren.

Så var der ellers pokaldrama til den store guldmedalje, og flere gange brændte det gevaldigt på i FCK-feltet. Først på en farlig tværbold fra Simon Richter, og allerstørst da Kristian Geertsen fik en giga-skudchance i feltet i overtiden, men hamrede bolden over mål.

Løverne slap således for "Roskilde-syge" efter en kamp, man for længst burde have lukket, slukket og begravet – men stor cadeau til FC Roskilde for et flot og helhjertet comeback, der var så tæt på i det mindste at give forlænget spilletid, som man næsten kan komme.

Holdet: 21 Johan Wiland – 32 Danny Amankwaa (60.: 37 Lasse Lindbjerg), 4 Pelle Nilsson, 15 Mikael Antonsson, 3 Pierre Bengtsson (46.: 19 Rúrik Gíslason) – 6 Christian Poulsen – 6 Claudemir, 8 Thomas Delaney (anf.) – 24 Youssef Toutouh - 11 Andreas Cornelius (35.: 36 Brandur Olsen), 22 Steve de Ridder

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 2 Tom Høgli, 10 Nicolai Jørgensen og 18 Daniel Amartey