Bashkim Kadrii før Dnipro: Vi skal ikke grave os ned

Bashkim Kadrii: København gør mig bedre

Det er ikke meget mere end tre uger siden, at Bashkim Kadrii stadig var OB-spiller. Ikke mere end tre uger siden, han forventede at skulle tilbringe endnu en sæson væk fra sit elskede København. Meget er sket siden da. Nu er han en del af Byens Hold. Han har netop spillet to af de største kampe i sin karriere mod FC Dnipro. Og i onsdags scorede han sit vigtigste mål nogensinde efter en soloaktion, som utvivlsomt vil blive husket mange år frem af alle med en forkærlighed for F.C. København.

Bashkim Kadriis scoring cementerede Løvernes avancement til playoff-kampene mod Bayer Leverkusen og chancen for at komme med i UEFA Champions Leagues gruppespil. Men samtidig var målet den ultimative forløsning på et savn, han har haft til hovedstaden, lige siden han forlod den. Distancen væk fra venner og familie var nemlig et nødvendigt onde for at udleve fodboldambitionerne.

Mit liv har altid været København
- Jeg er opvokset på Nørrebro og har spillet i B93, så alt i mit liv har jo altid været i København. Derfor er det også naturligst og mest optimalt for mig at være her i vante omgivelser. Det er her, jeg trives bedst – og det er det, jeg har savnet, siger Bashkim Kadrii og fortsætter.

- Det betyder meget for mig som fodboldspiller, at jeg har det godt, hvor jeg har min hverdag. Jeg har det bedst, når jeg er sammen med min familie og mine venner. Det smitter af på mine præstationer på banen, og jeg kan allerede nu mærke, at det giver lidt ekstra at ikke skulle bruge tid på at savne og at pendle, som jeg har gjort i perioder, siger Bashkim Kadrii, der helt fra barnsben har haft en drøm om en dag at tørne ud for Byens Hold.

- Det her er det største i Norden. En kæmpe klub. Jeg spillede med Zanka i B93, og han røg tidligt af sted. Jeg kiggede altid over murene på Østerbro Stadion ind til Telia Parken, da jeg spillede i B93 og tænkte, at dér ville jeg også spille mine kampe en dag. Og jeg har hele tiden håbet på også at komme til at spille mine hjemmekampe på sådan et stort og fedt stadion. Det har altid været F.C. København, jeg ville repræsentere, hvis jeg skulle vælge noget andet i Danmark, fortæller Bashkim Kadrii, der fik en af sin karrieres helt store oplevelser i onsdags på det stadion, han altid har drømt om at spille på hjemmebane på.

Mit vigtigste mål
- Det var en af mine største kampe. Og helt bestemt mit vigtigste mål. Det var alt det, jeg håbede ville ske, da jeg skiftede hertil. Og alle de tilskuere, al den jubel. Det var en af de helt store oplevelser. Det var kæmpestort for mig, siger Bashkim Kadrii, der også skal vænne sig til den større opmærksomhed, han får fra både fans og medier.

- Det er selvfølgelig noget helt andet her. Jeg var også vant til at være på, da jeg var i OB, men der er bare mange flere mennesker, der følger FCK og har en mening om klubben. Jeg skal lige vænne mig til, at der er den større opmærksomhed på de sociale medier og nu her efter den store kamp i onsdags også med tv- og avisinterviews. Men jeg forsøger at tage det hele stille og roligt, siger Bashkim Kadrii, som faktisk har været en kende overrasket over den hurtige tilvænning, han har haft i klubben.

- Jeg havde ikke lige regnet med at skulle spille fra start lige efter min ankomst til klubben, for jeg føler selv, at jeg har en del, jeg skal bygge på konditionsmæssigt – men også i forhold til at lære holdet at kende og spillestilen, siger Bashkim Kadrii, der selv mener, at hans gode start blandt andet skyldes det gode kendskab, han har til flere af sine nye medspillere.

- Jeg kender mange af dem fra ungdomsårene, hvor vi har spillet sammen på forskellige landshold. Så det har været let at falde ind i truppen på det sociale plan, hvor alle har taget godt imod mig. Det tror jeg, har været med til at gøre tingene nemmere, siger Bashkim Kadrii, der er en del af stor gruppe unge spillere, som, han forventer, kan skabe store resultater for F.C. København de kommende år.

Jeg vil i Champions League
- Nu har jeg jo kun været her i tre uger, men jeg kan allerede se nu, at vi har et stort potentiale i vores hold. Vi er mange unge spillere, som vil gøre det godt for klubben i fremtiden sammen med en gruppe erfarne spillere, vi kan lære en masse af. Det skal nok blive godt. Det er også derfor, jeg er kommet til klubben – for at lære og for at udvikle mig, siger Bashkim Kadrii og sætter samtidig ord på sine sportslige ambitioner for sit ophold her.

- Jeg håber og tror på, at vi allerede i mit første år her vinder det danske mesterskab. Det skal vi. Og så vil jeg gerne være med til at spille os i Champions League i min tid her, og så må tiden vise, hvor langt potentialet kan række i den turnering, siger Bashkim Kadrii.

Fire hurtige til Bashkim Kadrii

Hvad er din livret?
Jeg er rigtig glad for indisk og pakistansk.

Hvem er den bedste spiller, du har spillet sammen med?
Det må være Peter Utaka. Han var rigtig skarp foran målet og havde en utrolig fysik.

Hvad ville du have lavet, hvis du ikke var blevet fodboldspiller?
Det spørgsmål har jeg fået mange gange. Men jeg kan faktisk ikke svare på det. Jeg har aldrig rigtig haft andet i tankerne omkring min fremtid end fodbold.

Hvilket sted i København er du gladest for?
Det må være Nørrebro. Her er min familie, mine venner. Jeg er vokset op på Nørrebro, og det er mit hjem.