Kampprogrammet: Leder af Anders Hørsholt

Konflikten med Spillerforeningen
Som det ser ud lige nu, så er der stadig risiko for, at dansk topfodbold rammes af en konflikt om et par ugers tid. Og helt ærligt, så er det både irriterende og forstyrrende, at det kan komme hertil. Men det er på ingen måder unødvendigt. For den slags gør man ikke for sjov. Jeg sidder selv i Divisionsforeningens forhandlingsudvalg. Og jeg kan garantere for, at det er absolut nødvendigt, at den tidligere overenskomst genforhandles. Den var ti år gammel og på alle måder forældet og umulig at arbejde med. Og hvis den ene part ikke vil være med til det, så ender det jo med, at man er nødt til at trække en streg i sandet. Det har vi som klubber gjort, og selv om vi er gået konstruktivt ind i forhandlinger, har det ikke kastet noget resultat af sig endnu. I F.C. København respekterer vi til fulde, at andre kan have et andet syn på sagen, end vi har. Også af vores egne. Men det vigtigste for os er, at vores spillere ved, at vi på ingen måder vil forringe deres vilkår eller forhindre dem i at udføre deres arbejde uden respekt. Og det føler vi også, vi kan mærke på dem, at de udmærket ved, uanset hvad andre mener at vide på deres vegne. Ligesom vores fans kan have en holdning til sagen her. Og demonstrerede den med et stort banner til første træningskamp. Det gik ikke ubemærket hen, og vi takker for tilliden og opbakningen.

Udekampen i Ukraine
Det har på ingen måde været en hemmelighed, at vi i den forgangne uge har haft et forløb med UEFA efter lodtrækningen gav os FC Dnipro som modstander på vejen mod UEFA Champions League. Alle ved, hvad det er endt med, da det larmede en del herhjemme og nåede både CNN, BBC og andre internationale medier. Det jeg konkluderer på det er:
 
1)Vi blev mødt med forståelse hos UEFA, og de traf en fornuftig og nødvendig beslutning.
2)Vi er en klub, der kan rejse og løfte den slags problemstillinger og få ændret ting, når det er på sin plads – selv på højeste sted. Vi har dygtige folk på alle hylder. Det er blevet bevist igen i ugens løb. 3)Nu handler det om det sportslige. Selv om vi har mindre tid og ringere vilkår end normalt for at optimere sådan en tur, så skal der ikke lyde et eneste klynk herfra eller bruges så meget som et sekunds fokus på at snakke om, hvordan det plejer at være. Det var på alle måder en ualmindelig situation, og derfor forstå vi til fuld, at det tog tid. Men begge klubber står med en uge til at lave alting om, så det er ens sportslige vilkår.

Det nye hold
Tag et kig ned på banen. Og tæl de nye ansigter. 8 stykker er det blevet til. Det er mange på én gang. Og naturligvis har Ståle ret, når han siger, at det kommer til at tage tid, før de er spillet sammen og kan levere som en enhed på det niveau, som er nødvendigt for at indfri vores ambitioner. Men vi handler. Kvalitet. Som vi havde lovet, vi ville. Måske kommer der flere – også på kort sigt. Men det store skridt er taget. Arbejdet ligger nu for alvor på trænings- og kampbanen. Og ansvaret er i gode hænder.

Telia aftalen og wifi
I dag kan vi for første gang officielt logge på det trådløse netværk her i Telia Parken og få adgang til de muligheder, som det bringer med sig. Flere vil komme til, som vi udvikler på det i løbet af efteråret. Vi er hamrende stolte af at kunne tilbyde en løsning og service på det niveau. Længere er den ikke. Prøv det og brug det. jeg kan med sikkerhed garantere, at hverken vi eller Telia kommer til at kime nogen ned eller spamme med mails, hvis og når man giver sin permission på netværket. Og hvis man ikke har lyst til at kunne udnytte de muligheder det har og giver, så kan man lade være. Det er et tilbud og skal ses som et tilbud. Vores samarbejde med Telia har udviklet sig hurtigt. Fra at kunne tilbyde en af Europas største og bedste wifi-løsninger gratis, er de nu også blevet stadionsponsor og deraf kom det nye navn til vores hjemmebane. Telia Parken. Et navn der er valgt med stor respekt for vores hjemmebanes historie. Sponsoratet er vi hamrende stolte af. I en tid, hvor andre klubber fejrer 1-årige præstationsbetingede hovedsponsorater, har vi lavet en aftale med Telia, som knytter os sammen i 7 år, og som er på et økonomisk niveau, som kan forstærke de investeringer vi laver i det sportslige i FCK endnu mere.

København mod Europa
I dag hedder det Superliga mod FCN fra Farum. Men programmet er tæt og allerede på onsdag er der europæisk opgave i kalenderen mod FC Dnipro. Det klinger måske ikke som Barcelona og Juventus. Men første stop er en svær opgave. Og det skal ikke blive det sidste. Det er et skridt på vejen mod at vise den danske hovedstad frem i Europa igen. Vi var uovervindelige hjemme i København indtil fortet faldt mod Real Madrid. Det skal bygges op igen. Ligesom vores hold. Så uanset hvordan det går i den første kamp i Ukraine, så tag med på rejsen mod Europa og mød op, når returen skal spilles her i vores by onsdag d. 6. august kl. 20.00.

Velkommen til vores gæster fra FC Nordsjælland og god kamp og sæson til alle!