Ståle Solbakken manager i FCK

Ståle Solbakken manager i FCK

Udviklingschef Johan Lange bliver Teknisk Direktør og Project Manager Daniel Rommedahl bliver Club Secretary på fuld tid for at varetage mange af de administrative opgaver omkring den sportslige ledelse.

Mandag valgte bestyrelsen og direktionen, at tidligere sportsdirektør Carsten V. Jensen skulle stoppe i F.C. København. Siden har direktion og cheftræner Ståle Solbakken haft en tæt dialog omkring, hvordan klubben stod bedst mulig organiseret omkring det sportslige for fremtiden. Da det i løbet af samtalerne hurtigt viste sig, at der kunne opnås enighed omkring, hvordan alle parters fælles ønske ser ud, så kan F.C. København altså allerede nu melde ud, hvordan det sportslige setup bliver.

-Vi har haft alle muligheder oppe at vende. F.eks. om stillingen som sportsdirektør skulle genbesættes. Men Ståles ønske i denne situation har været klart, og da vi samtidigt har vurderet, at kompetencerne omkring ham findes i huset, så er valget faldet på en manager-funktion med flere dygtige folk, der nu rykker endnu tættere på staben, så forudsætningerne for, at klubben får det bedst mulige setup, er til stede, siger administrerende direktør Anders Hørsholt.

Managerrollen i F.C. København betyder, at mange administrative opgaver uddelegeres til flere stabsmedlemmer med de rigtige kompetencer. For at give de bedste rammer for udvikling og resultater på nøgleområder som f.eks. scouting, rekruttering, talentudvikling, performance-analyser mm.

-Det har handlet om at skille det faglige fra det administrative. Kort fortalt, så kommer det til at betyde, at Ståle får mere ansvar, men ikke flere arbejdstimer. Hans rolle på træningsbanen og omkring holdet vil som udgangspunkt være uændret, men han får nu endnu større mulighed for at vurdere og beslutte, hvad der kan gøre vores sportslige niveau og miljø endnu bedre. Det er det vi vurderer, vil give de bedste muligheder for, at både fodboldklubben og forretningen bag vil kunne nå de ambitiøse målsætninger, vi har sat, siger Anders Hørsholt.

-Jeg tror på, at denne løsning kan gavne processerne i det daglige i klubben for fremtiden, og jeg sætter pris på det ansvar, som man er klar til at vise mig. Det er meget dygtige folk, som jeg får omkring mig til at få det bedste ud af vores sportslige afdeling i klubben. Lige fra School of Excellence til Superligaholdet. Vi tror på, at det her er den rigtige løsning, og jeg kan garantere for, at vi kommer til at gøre alt for at nå vores fælles målsætninger, siger Manager Ståle Solbakken.