0-0 trods overvægt i spil og chancer

Med karantæner til Cornelius og Braaten og Nicolai Jørgensen ude i ca. 6 uger kunne man glæde sig ekstra meget over, at Igor Vetokele var blevet sin ankelskade fra i søndags kvit. Gíslason var rykket frem som hans angrebsmakker, mens midtbane-diamanten bestod af TK defensivt, Claudemir og Delaney i midten og Toutouh offensivt.

Det var meget svære betingelser i Haderslev, som sædvanlig fristes man til at sige, med en iskold og kraftig vind på langs af banen, som løverne havde i ryggen i de første 45 minutter. Om det var derfor at det også blev deres bedst halvleg skal være usagt, men man kom i hvert fald rigtig godt fra start og satte sig tungt på spillet de første 15-20 minutter.

Daniel Jensen lagde hårdt ud med at stemple TK efter bare 40 sekunders spil og indkasserede følgelig kampens første gule kort fra dommer Peter Kjærsgaard-Andersen, der fløjtede sin første FCK-kamp i aften.

Trods stor dominans bød indledningen af kampen ikke på de helt store københavnske chancer, men både Gíslason og Vetokele fik sendt udmærkede forsøg af sted, men man skulle hen til det 20. minut før det for alvor blev farligt. Toutouh spillede Gíslason godt fri i dybden, men han afsluttede lige på Skender, der også gik godt ud af sit mål og parerede.

Hjemmeholdet var efterhånden kommet lidt ind i kampen, men uden at skabe noget særligt nede foran Wiland, der havde en talstærk og meget højlydt FCK-fanskare i ryggen. Efter 25 minutter fik Vetokele den næste kæmpe chance, da Gíslason spillede ham helt fri midt i feltet efter godt forarbejde af Remmer, og hans afslutning sad udmærket, men Skender hev en pragtredning frem og afværgede til hjørne.

Der var tilløb til flere københavnske chancer resten af halvlegen, og selv om SønderjyskE enkelte gange var fremme med nogle dødbolde, så blev der ikke givet noget væk i den solide københavnske defensiv, hvor Mellberg regerede stærkt i luftrummet og Wiland også var bundsolid i sine indgreb.

2. halvleg var syv minutter gammel, da det var Toutouhs tur til at være lige ved og næsten, da han elegant vippede bolden forbi sin modstander i feltet og afsluttede, men igen reddede Skender fornemt. Bare minuttet efter fik mestrene omsider passeret den stærke keeper, da Vetokele afsluttede på en ny stor mulighed, men Skender havde labberne på den, så bolden ikke havde kraft nok på til at nå i mål…

Så var det hjemmeholdets tur, og på en hurtig kontra smuttede Absalonsen fri i venstre side af FCK-feltet og afsluttede fladt mod det lange hjørne, men Wiland var på vagt og reddede stærkt – og kom også godt ud til det efterfølgende hjørne og boksede væk.

Da stadionuret rundede en time kunne man gøre foreløbig status over en velspillet og godt gennemført FCK-indsats, hvor man havde skabt fire store chancer og stort set holdt hjemmeholdet fra fadet – der manglede bare det ene forløsende mål…

Desværre kunne løverne ikke helt fastholde grebet i den sidste halve time, hvor vinden tog til, og kampen blev mere rodet og tilfældig. SønderjyskE kom frem til en del hjørnespark og lange indkast, hvor de normalt altid udgør en stor trussel, men denne aften formåede københavnerne at afvise dem alle meget effektivt, og oftest var det Mellberg og Delaney, der fik headet væk, og ellers snuppede Wiland hvad der kom.

Men den solide defensiv hjalp bare ikke i den anden ende af banen, hvor der blev længere mellem afslutninger, som heller ikke nåede samme højder på chanceskalaen som tidligere. Hjemmeholdets Daniel Jensen havde et nærgående frispark 8 minutter før tid, som det halve af langsiden troede strøg ind i krydset, men den gik bagom.

Bolaños afløste Claudemir et kvarter før tid, og U19-angriberen Yones Felfel fik også sin officielle debut seks minutter før tid, da han afløste TK, men nåede ikke at sætte sit præg på begivenhederne i en afslutning, hvor mestrene ikke fik sat det ønskede tryk ind. I stedet kunne SønderjyskE sluttede af med et hjørne i overtiden, som Okotie snittede på overkanten af overliggeren… Et nederlag i overtiden havde også været det rene tyveri, og efter det sidste fløjt lignede gæsterne også nogen, der havde tabt 2 og ikke vundet 1 point.

Holdet: Johan Wiland - Christoffer Remmer, Kris Stadsgaard, Olof Mellberg, Pierre Bengtsson - Thomas Kristensen (84.: Yones Felfel) - Claudemir (74.: Christian Bolaños), Thomas Delaney (anf.) - Youssef Toutouh - Igor Vetokele, Rúrik Gíslason

Ikke benyttet: Kim Christensen, Lars Jacobsen, Georg Margreitter, Danny Amankwaa og Fanendo Adi