1-3-nederlag til stærke tyrkere

1-3-nederlag til stærke tyrkere

Der var sagt og skrevet meget om den øredøvende lydkulisse, som Galatasarays fans disker op med på den store, flotte Türk Telekom Arena i den nordlige udkant af Istanbul, og lad os bare konstatere, at det ikke var overdrevet.

Allerede fra kampens første spark skruede de højt op for volumen-knappen, og første gang københavnerne havde bolden kunne pibekoncerten formentlig høres helt over på den anden side af Bospurus-strædet. Nede på grønsværen lagde deres rød-gule helte også stenhårdt ud og kørte på for fuld kraft i kampens indledning. Wesley Sneijder testede Wiland med en akrobatisk flugter efter 6 minutter, og Mellberg fik headet et par hjørnespark ud af feltet, inden det gik galt efter 9 minutters spil.

Nicolai Jørgensen og Daniel Braaten fik ikke sparket en bold væk ned i venstre hjørne, og så kunne Nounkeu smækket bolden ind over til Felipe Melo, der kom foran Mellberg og pandede bolden ind fra nært hold uden chance for Wiland. Og det gik heller ikke stille af på lægterne…

Fem minutter senere fik Didier Drogba en pænt stor chance, da han strøg igennem og trykkede af, men Wiland var godt ude og parere skuddet. Forinden havde københavnerne dog lige været oppe i den anden ende og fremtvinge et par hjørnespark, og Igor Vetokele nåede trods sin højde først på et af dem, men headede forbi mål.

Det gjorde han også efter knap 20 minutters spil, da løverne igen var fremme og have et par hjørnespark, og herefter måtte spillet lige stoppes nogle minutter, mens keeper Muslera blev behandlet for en Drogba-albue i hovedet under hjørnesparket… og hvis man vil studere hvordan det gik for sig, så check kampens billedgalleri, hvor Lars Møller fangede situationen med et pletskud!

De danske angreb og dødbold var gode signaler fra de blå-sorte om, at de stadig gerne ville være med i kampen trods den tidlige modgang. Der blev da også længere mellem de tyrkiske angreb, og det gik ikke upåtalt hen fra de fanatiske fans, når deres helte ikke kunne ramme hinanden med pasningerne. Galatasaray havde dog stadig god kontrol over kampen, men der gik en halv snes minutter, uden der skete det helt store, bortset fra et lumsk Drogba-frispark fra 35-40 meters afstand, som endte sikkert i favnen på Wiland.

Det var dog stilhed før stormen, for i de sidste 10 minutter inden pausen trykkede Galatasaray igen på gaspedalen og kørte regulært løverne over og bragte sig foran 3-0. Først medførte et københavnsk boldtab på midten af banen, at Emmanuel Eboué kunne trække ned mod feltet og spille Wesley Sneijder helt fri i venstre side, og hollænderen svigtede ikke men udplacerede Wiland med et fladt spark i det lange hjørne.

Og et minut inde i de fire minutters tillægstid blev FCK-forsvaret igen splittet helt ad, da Bruma sendte Eboué til baglinien i højre side, og ivorianeren så at hans landsmand Drogba var helt fri i modsatte side og lagde bolden på tværs, så den tidligere Chelsea-stjerne enkelt kunne sparke bolden i tom kasse.

Det lovede absolut ikke godt for de resterende 45 minutter, men Ståle & co. fik tydeligvis en god snak om tingene i pausen, for københavnerne kom rigtig godt ud til 2. halvleg, fik tag i spillet og sat en stopper for den tyrkiske offensiv, der dog heller ikke var lige så aggressiv som før pausen.

Ståle havde benyttet pausen til at sende Bolaños og Adi på banen i stedet for Gíslason og Vetokele, og samtidig byttede Daniel Braaten og Nicolai Jørgensen plads, så nordmanden gik ned på venstrekanten og Nico op i angrebet. De første 5-10 minutter gik uden der overhovedet var fare på færde på den københavnske banehalvdel, og det blev et godt rygstød til den videre udvikling på kampen.

Halvlegens første store mulighed var tilmed dansk, da Nicolai i det 57. minut sled sig fri i højre side af feltet og var tæt på at få lagt bolden på tværs til den helt fri Braaten, men i sidste øjeblik afværgede en forsvarer. Kort efter fik Braaten selv en mulighed for at trykke af, men det hårde skud sad lige på Muslera.

Galatasaray havde dog ikke meldt sig helt ud af kampen og begyndte så småt at røre på sig, da Drogba driblede lidt rundt i højre side af feltet og slog bolden ind foran, hvor Sneijder styrede den op under overliggeren, men Wiland reddede med en flot refleks, inden han fandt ud af, at der var vinket for offside.

Minuttet efter var Nicolai ved at slippe fri på en kontramulighed i den anden ende, men blev tacklet hårdt uden for feltet uden at få noget af dommer Stavrev. Den makedonske opmand skal på ingen måde have skylden for aftenens nederlag, men han må have kandideret kraftigt til titlen som rundens største ”hjemmedommer”...

I stedet kunne man glæde sig over en stor "mobil-tifo" på lægterne, og de mange små lys kastede næsten lidt julestemning over arenaen. Det var næsten også en tidlig julegave, da Burak Yilmaz brændte en kæmpe chance midt i 2. halvleg, da han alene med Wiland overplacerede sin afslutning. Fem minutter senere kom han en anelse for sent til et Drogba-indlæg fra venstre, og lidt efter blev det alle dårlige gange tre, da han skabte en god skudchance til sig selv uden for feltet, men sendte bolden over mål.

Trods disse chancer havde københavnerne ære af 2. halvleg, og med lidt held havde Nicolai reduceret 9 minutter før tid, da han opsnappede en returbold lige uden for feltet, men desværre sendte bolden over der tyrkiske mål.

Hjemmeholdet pillede både Sneijder og Drogba ud mod slutningen som et signal om, at de også var tilfredse med dagens dont, mens løverne satte Toutouh ind for Braaten. Og netop han var involveret, da københavnere kom på tavlen kort før tid og reducerede til 1-3. Nicolai Jørgensen vippede en bold ind i feltet, som Toutouh var ved at få fat på, men den lå bedst til Claudemir, som i fri position sparkede den forbi Muslera.

Det gav danskerne lidt at glæde sig på til hjemrejsen, men det kan ikke skjule indtrykket af en markant klasseforskel på de to hold, som især kom til udtryk før pausen. Når Galatasaray spillet op til sit bedste, vil selv stærkere hold end F.C. København få problemer, og i det lys var det heller ikke en overraskelse for Ståle Solbakken, at det kunne ende sådan her...