Begge hold kunne have vundet

Byens Hold havde kun fire gengangere fra søndagens hjemmekamp mod Esbjerg (Lars, Ragnar, Vingaard og Claudemir), og blandt de syv nye startende var der to debutanter i form af den stærke U21-landsholdskeeper Jakob Busk og U19-talentet Mikkel Wohlgemuth, der allerede i vinters fik en håndfuld uofficielle optrædender i træningskampe. Daniel Jensen og Nicolai Jørgensen var helt ude med karantæner, mens Thomas Kristensen og Thomas Delaney døjede med småskader og ikke var med i Kronjylland.

Hjemmeholdet vidste på forhånd, at med en sejr kunne sikre sig bronzemedaljerne, hvis ellers AaB samtidig tabte i Århus, og derfor kunne man højst usædvanligt høre hjemmepublikummet heppe på de hvi’e fra Fredensvang, som da også fulgte Randers-drejebogen og bragte sig foran 2-0 i løbet af 1. halvleg.

Det kneb mere for randrusianerne at leve op til deres del af planen, men det lykkedes alligevel i de allersidste minutter af kampen – men længe lignede det tætte og jævnbyrdige opgør en målløs affære.

Hjemmeholdet kom umiddelbart bedst ud til opgøret på AutoC Park, men uden på noget tidspunkt at sætte sig på kampen – og uden at komme frem til de helt store chancer. Tættest på var Christian Keller, da han efter 7 minutter headede et hjørnespark på overkanten af overliggeren, men ellers skulle man hen til fem minutter før pausen, før det brændte lidt på foran Jakob Busk. Chris Sørensen var gået med frem og satte hovedet på et indlæg fra Alexander Fischer, men bolden endte i nettaget.

Københavnernes spil kunne ikke undgå at blive præget af de mange rokeringer på holdet med spillere, der ikke regelmæssigt har spillet på allerhøjeste niveau, men det lykkedes trods alt at komme frem til flere udmærkede afslutninger. Rúrik Gíslason havde et godt hug tidligt i kampen, der dog blev rettet af og endte med et hjørnespark, og efter 12 minutter havde Martin Vingaard – der i dag spillede helt fremme – et godt, fladt langskud, der led samme skæbne.

Flot fremmøde af FCK-fans
Efter godt et kvarter brød de mange medrejsende FCK-fans ud i en planlagt hyldest, hvor de medbragte guldflag blev luftet sammen med et par bannere med teksten ”Vi tager den helt med rooo” og ”Mestrene fra Østerbro”. Flot at så mange havde taget turen herover en torsdag aften.

Midt i halvlegen lignede det en trist exit for den unge debutant Wohlgemuth, men han var heldigvis ikke mere skadet, end at han kunne fortsætte efter lidt behandling. Omkring den halve time blev Vingaard nedlagt 5-6 meter uden for Randers-feltet, og han trillede selv frisparket hen til Michael Jakobsen, der fyrede kanonen af, og igen blev den desværre rettet af og strøg lige forbi. Denne gang var det dog en medspiller, der stod i vejen, for det endte kun med målspark.

Hjemmeholdet var også pågående i den anden ende, men mange indlæg fra kanterne blev blokeret, inden de nåede ind i feltet, og de forholdsvis mange hjørnespark blev effektivt clearet inde foran.

Kort før pausen var Nicolai Brock-Madsen dog ved at slippe fri i feltet, men Sigurdsson kom godt på tværs og fik tacklet til hjørne. Halvlegens sidste mulighed stod Vingaard for, da et Lars Jacobsen-indlæg fra højre endte for hans fødder lige uden for feltet, men hans afslutning sad for tæt på David Ousted.

Lige og jævnbyrdig affære
Kort efter pausen hev Busk en god refleksredning på en afslutning fra Brock-Madsen, men flaget var dog også gået for offside. Ronnie Schwartz kiksede en temmelig stor chance lidt efter, men minuttet efter havde gæsterne en god mulighed, da Amankwaa erobrede en bold på egen halvdel og sprintede op i den anden ende, men skulle nok have taget Vingaard eller Vetokele med i stedet for at prøve selv.

Kampen var fortsat helt lige og jævnbyrdig og meget præget af Randers’ fysiske tilgang til spillet, men deres spillede virkede i perioder også mærkede af de mange kampe i foråret med en smal trup.

Sölvi Ottesen skød over fra spids vinkel efter en times spil, lige efter at han lidt før havde indkasseret et gult kort, der giver ham karantæne i sidste spillerunde. I det 68. henholdsvis 74. minut kom Cornelius og Santin ind i angrebet i stedet for Vetokele og Vingaard, men Corner måtte efter fem minutter også sande, at sæsonen er slut efter i aften, da han også kom i dommerens bog for en eftertackling.

Flere store chancer til begge hold mod slutningen
De var dog begge med til at lægge større pres på Randers-bagkæden, og det gav med 12 minutter plads til at Gíslason kunne bryde igennem i feltet, og han var meget tæt på at prikke bolden forbi David Ousted, men han fik det yderste af støvlen på skuddet, så det gik til hjørne. Minuttet efter fik Cornelius også en stor chance efter et Michael Jakobsen-indlæg fra venstre side, men headede bolden i sidenettet ved fjerneste stolpe.

Randers ville dog stadig være med, og Ronnie Schwartz gav Jakob Busk mulighed for at vise sin klasse, da han kom på skudhold i feltet og tvang keeperen til en flot refleksredning. Minuttet efter måtte David Ousted også vise hvad han kan, da Santin testede ham med et kanonskud efter at have spillet 1-2 med Cornelius uden for feltet, men med besvær fik Randers-keeperen basket bolden til hjørne.

Nu bølgede det for alvor frem og tilbage, og 3 minutter før tid serverede Schwartz et perfekt indlæg til indskiftede Charlie Davies, men Jakob Busk var iskold og snuppede hans hovedstød på selve målstregen. Men et minut før tid måtte den unge keeper desværre overgive sig, men ikke uden at han først havde hevet endnu en super-redning frem på et skud fra Schwartz, men desværre var Pierre Boya først på returbolden og kunne uden besvær heade den ind til 1-0.

Dermed sikrede randrusianerne sig definitivt bronzemedaljerne, og det skal der naturligvis lyde et tillykke med herfra.