Kampreferat: FCK vs. Hel

Vinterens ottende og sidste testkamp gav svensk sejr i PARKEN, da Helsingborgs IF mod slutningen af kampen vendte en fortjent københavsk 1-0-føring til svensk sejr på 2-1.

Kampen blev spillet blot 24 timer efter den forrige testkamp mod Molde FK fredag eftermiddag, og Ariël Jacobs og trænerteamet havde logisk nok valgt at starte med to forskellige hold i de to kampe.

Alle dagens scoringer faldt efter pausen, men der var enkelte gode muligheder i de første 45 minutter, og især i det sidste kvarters tid havde københavnerne et par rigtig gode muligheder. Først da Santin sprang over bolden i feltet, så Danny Amankwaa fik en god skudmulighed, men HIF-keeperen Pär Hansson gik godt ud og blokerede. Lidt efter fik Igor Vetokele også en stor chance, men bankede bolden lige over det svenske mål.

Der blev ikke skiftet ud i pausen, men allerede i slutningen af 1. halvleg havde Helsingborg måttet ændre på holdet, og det gav et glædeligt gensyn med selveste Álvaro Santos, der kom ind i angrebet. Det er seks et halvt år siden "Verdens Flinkeste Mand" optrådte for københavnerne, men han blev behørigt hyldet af såvel danske som svenske fans, da han gjorde sin entré.

Mens hjemmeholdet havde domineret spillet mest inden pausen, kom svenskerne bedre med efter pausen, og bl.a. Álvaro kom frem til en udmærket mulighed, men afsluttede lige på Kim Christensen. I stedet faldt kampens første scoring i den anden ende, cirka midt i halvlegen, da Vetokele tæt under mål fik hovedet på et indlæg fra højre, og selv om både Santin og Pär Hansson kæmpede energisk for at få fat i bolden - Hansson for at afværge og Santin for at sende den det sidste stykke over stregen - så havde ingen af dem held med deres forehavende, og dermed kom belgieren på tavlen.

12 minutter før tid hang 2-0-målet i luften, da et Nicolai Jørgensen sendte Amankwaa af sted i højre side, og han fandt en helt fri Santin midt i HIF-feltet, men Pär Hansson nåede ned og afværge hans flade inderside med en fodparade.

I stedet slog gæsterne til i den anden ende... den hurtige ghaneser Accam strøg til baglinjen i venstre side, men blev indhentet af Sölvi Ottesen, som dog også kom til at tage benene på ham, og på det efterfølgende straffespark udlignede Álvaro sikkert til 1-1.

Løverne jagtede dog stadig sejren, og et indlæg fra Nicolai Jørgensen blev rettet af og tog den ene opstander, mens et langskud fra Casper Højer blev headet væk af en forsvarer på selve målstregen. Men ind ville bolden ikke - i den ende. I stedet slog svenskerne til fire minutter før tid, da Accam fandt amerikaneren Alejandro Bedoya, som fra kanten af feltet resolut huggede den i nettet uden chance for Kim Christensen.

Måske ikke helt fortjent efter spil og chancer, men man skal jo ikke lede længe i floskel-skuffen før man falder over "Dårlig generalprøve giver god premiere"... en kendsgerning er det i hvert fald, at det bliver alvor fra næste søndag, når Superligaen går i gang igen - i første omgang med en udekamp i Odense!