Kampreferat: FCF vs. FCK

Det blev en såkaldt stille dag på kontoret for de forsvarende pokalvindere, der indledte titelforsvaret på Monjasa Park i Fredericia, hvor man for præcis 5 år siden var med til at indvie den nye hovedtribune. Det formstærke Fredericia-mandskab, der topper 1. division sammen med Lyngby, var på papiret ikke den nemmeste lodtrækning af de mulige modstandere, og de bed da også godt fra sig i de første 45 minutter, hvor gæsterne periodevis havde lidt svært ved at finde hinanden og derfor mistede en del dumme bolde.

Martin Vingaard fik efter små 10 minutter en glimrende skudmulighed i feltet, da han trak sig fri til skud, men bolden sad desværre lige på Tim Markström. Ellers skulle man hen til et langskud fra Delaney i det 17. minut, men her var keeperen også på plads, om end han måtte give en retur, som den pågående Igor Vetokele ikke var langt fra at få fat i.

Hjemmeholdet ville dog også være med, men havde svært ved at komme frem til de helt store muligheder, men midt i halvlegen var det tæt på, at den store og ofte enlige frontløber Jesper Christiansen fik vristet sig fri til afslutning inde foran, men det blev ved ”tæt på”.

I stedet fik løverne det vigtige første mål, der gav ro på spillet og sendte et signal til hjemmeholdet om, at der skulle noget ekstraordinært til i aften. Midt på Fredericias banehalvdel sendte Vingaard et frispark op i feltet, som de ikke fik clearet ordentligt, og fra kanten af feltet kunne Bolaños sende bolden i netmaskerne med et præcist spark.

Lidt efter den halve time måtte Vetokele desværre trække sig efter at have fået en fiber i baglåret, da han jagtede en bold i feltet, men de næste dage må vise, hvor slemt det står til for belgieren, der ellers netop var ved at spille sig godt ind på holdet. Han blev afløst af Nicolai Jørgensen, der kun havde været på banen få minutter, før han pådrog sig en advarsel for at tackle en modstander bagfra.

Inden halvlegen var omme kunne han imidlertid også notere sig for en assist, for i slutminutterne – hvor hjemmeholdet ellers havde sendt mange folk frem til en dødbold – slog løverne kontra, og Nicolai førte bolden op i højre side og fandt den fremstormende TK i feltet, og han udplacerede iskoldt Markström og fordoblede føringen før pausefløjtet.

2-0 lignede en afgørelse, men man skal aldrig sig aldrig – men da TK igen slog til og øgede til 3-0, så vidste alle godt hvad klokken var slået. Igen var det en kontra, der banede vejen for scoringen, og det var TK selv der iscenesatte den med en flot stikning i dybden til Nicolai Jørgensen, der først prøvede at slå bolden på tværs til Santin, men en forsvarer fik blokeret – og i 2. omgang lagde han den så fladt ind til TK, der igen havde taget turen med op, og med en hård inderside sendte han bolden under Markström.

Et par minutter efter kunne Nicolai selv være kommet på tavlen, da en forsvarer kiksede en clearing på et indlæg fra Christoffer Remmer, men 18’eren ramte den skævt, så den røg langt forbi.

Efter en times tid kom Christian Grindheim på banen i stedet for den dobbelte målscorer TK, og det var nordmandens første optræden siden udekampen i Brugge, for siden har han siddet ude med en skade. Lidt efter blev der debut til Danny Amankwaa fra U19-holdet, der også har vist sit store talent i en hel del reserveholdskampe, og som her fik chancen på højeste niveau i stedet for César Santin.

Men selv om han var ivrig for at vise sig frem, så skete der ret beset ikke alverden i den sidste halve time, hvor østjyderne blev mere og mere trætte, mens gæsterne tog den med ro og ikke anstrengte sig mere end højst nødvendigt. Bolaños kunne otså være blevet dobbelt målscorer, da han et kvarter før tid blev spillet fri i højre side af feltet, men afslutningen sad i sidenettet. Det var det nærmeste vi kom på 4-0-målet, og selv hjemmeholdet til det sidste håbede på et trøstmål, blev der ikke givet noget væk i FCK-forsvaret, så hovedparten af de 2.795 tilskuere gik skuffede hjem fra opgøret.