Skarpe OB sikrede sølvet

Skarpe OB sikrede sølvet

OB tog tidligt teten i topopgøret
Et stykke hen på efteråret lignede dette opgør den afgørende topkamp om guldet! Det er dog ved at være længe siden, men det var dog en topkamp mellem ligaens nr. 1 og 2, hvilket også havde lokket mange fynboere af huse for at se, om deres helte definitivt kunne sikre sølvmedaljerne. Det kunne de, mens der blev bidt negle rundt om i fædrelandet i det nervepirrende nedrykningsdrama, der paradoksalt nok har været særligt spændende i dette forår, hvor der til gengæld ikke har været spænding om mesterskabet.

Hjemmepublikummet fik hurtigt noget at glæde sig over, for efter 10 begivenhedsløse minutter fik OB frispark lige uden for FCK-feltet, og det sparkede Espen Ruud direkte i netmaskerne, mens Johan Wiland nok reagerede en anelse for sent inde på stregen.

Det var præcis sådan en åbning hjemmeholdet havde brug for, og det satte sit præg på halvlegen, hvor mestrene ganske vist havde bolden en hel del, men smed alt for meget væk i opspillet med upræcise afleveringer og meget blodfattig indsats i den første halve time. Kun sjældent kom man op i feltet til noget, der bare lignede afslutninger, hvorimod der var mere fart over feltet, når OB kom frem over stepperne med en aggressiv og pågående Peter Utaka, der kom til 2-3 skudmuligheder i den anden ende, som dog lige manglede det sidste i skarphed og præcision.

Spillet blev bedre, og chancerne kom også
Ude på sidelinien var den kommende FC Köln-træner tydeligt utilfreds med indsatsen i hans sidste udekamp med drengene, og det fik de også at høre med jævne mellemrum, men som halvlegen skred frem blev der rettet lidt op på tingene. Man skulle dog frem til det 38. minut, før OB-forsvaret blev alvorligt udfordret, men så burde udligningen også have siddet der. Jos Hooiveld slog en fin, lang bold i dybden, som N’Doye tog ned i feltet, men topscoreren forspildte den store mulighed. Det efterfølgende hjørne blev – som gæsternes øvrige – afværget, men i anden omgang fik Bolaños slået et glimrende indlæg, som Hooiveld headede lige over mål.

Lidt opmuntret af det sidste kvarters indsats gik man optimistisk ind til en pause, som Ståle benyttede til at tage den anonyme Bergvold ud til fordel for Santin, som lagde sig helt op foran med N’Doye, mens Grønkjær også blev fremme som hængende angriber i en 4-3-3-formation. Spillet blev klart mere fremadrettet og aggressivt, og efter 11 minutter burde N’Doye igen have udlignet, da han blev spillet helt alene med Wessels i højre side, men den tyske keeper fik lige akkurat foden på den flade afslutning, så den strøg forbi den fjerneste opstander.

Mestrene lagde generelt et godt tryk det første kvarters tid efter pausen, men herefter kom hjemmeholdet lidt tilbage i kampen, og Hans Henrik Andreasen kreerede en stor chance til Andreas Johansson, da han med hælen spillede svenskeren fri til et skud, som han dog helkiksede. Det gjorde han dog ikke efter 67 minutter, da Rasmus Falk gav ham en fin medløbsbold ind i feltet, hvor han med et hårdt, fladt skud udplacerede Wiland, og så kunne OB for alvor lugte sølvet.

3-0 og game over
Lidt efter blev TK sendt på banen i stedet for Hooiveld, men det blev dog ikke en 3-4-3-satsning, for Kvist gik ned i midterforsvaret. Saban Özdogan kom også ind for Claudemir og bragte ny energi til løverne, som igen lagde tryk på OB’erne i håb om at komme tilbage i kampen og undgå sæsonens andet nederlag. Men trods mange ihærdige anstrengelser blev det ved de berømte lige-ved-og-næsten, og i stedet kunne Utaka bringe fynboerne på 3-0 med et skud, som Zanka rettede af, så det fuldstændig snød Wiland.

Med kun 8 minutter igen var det naturligvis game over, men gæsterne kæmpede til det sidste for at komme på tavlen, og både Santin og Bolaños havde et par gode afslutninger i slutminutterne, hvor OB også var ved at styre et indlæg i eget net. Men det blev ved de 3-0, der måske nok var lidt i overkanten, men set over kampen som helhed kunne man ikke indvende noget mod OB-sejren. De ville mest på dagen, så vi ønsker tillykke med sølvet og held og lykke med Champions League-kvalifikationen til juli!