Kampreferat: FCK vs. Hel

Ståle Solbakken brugte også denne træningskamp til at give kamptræning til de spillere, der ikke var med fra start mod Marseille, og derfor var den eneste ændring i forhold til kampen mod Vålerenga, at César Santin ikke var med, og i stedet spillede Jonas Henriksen på midtbanen, mens Kenneth Zohore rykkede op i angrebet. Helsingborg stillede derimod med deres stærkeste hold, heriblandt flere gamle kendinge fra SAS Ligaen i Marcus Lantz, Erik Wahlstedt og Mattias Lindström.

Netop Lantz gav dog Ailton en udmærket chance allerede i kampens første minut, da han mistede bolden uden for eget felt, men forsvaret fik afværget. Ellers bød 1. halvleg ikke på ret mange målchancer til de to mandskaber, og kampen var lige og jævnbyrdig. Helsingborg bragte sig dog i front efter 26 minutter, da Rasmus Jönsson opsnappede en fejlaflevering fra Jacob Albrechtsen og sendte sin angrebskollega Erik Sundin helt alene igennem med Jesper Christiansen, der ikke kunne forhindre en svensk føringstræffer.

10 minutter senere havde Jönsson selv et hovedstød, der tog overliggeren, men det var Saban Özdogan der stod for halvlegens flotteste afslutning, da han kort før pausen helflugtede et indlæg fra Jonas Henriksen mod mål. Oscar Berglund i Helsingborg-målet var dog ude i fuld længde og redde til hjørne. Målscorer Sundin nåede at få en friløber inden pausefløjtet, som Jesper Christiansen var stærkt nede og afværge, men 1-0 stod sig halvlegen ud.

I pausen, der blev begrænset til ca. 5 minutter, møblerede Ståle Solbakken lidt om på tropperne, og Thobias Skovgaard kom ind i midterforsvaret, mens Albrechtsen gik ud på højre back, og Danni Jensen tog plads på bænken. På midtbanen byttede Saban og Delaney også plads, så Saban lå centralt sammen med TK, og Delaney gik ud i venstre side.

Der gik kun 3 minutter før Helsingborg fordoblede føringen, da Delaney ikke fik headet et hjørne fra Erik Edman langt nok væk, og Marcus Nilsson sendte bolden i netmaskerne til 2-0. Herefter kunne man måske godt forvente en massiv svensk dominans mod det uerfarne FCK-hold, der ikke repræsenterede mange førsteholdskampe, hvis man ser bort fra ”længdeaksen” med Jesper Christiansen, Larsson, TK og Ailton. Men løverne var faktisk godt med i kampen og havde bolden mest i de næste 20-25 minutter uden dog for alvor at komme frem til de helt store afslutninger.

Det sidste kvarters tid satte svenskerne sig dog tungt på kampen og udbyggede også føringen til 3-0, da indskiftede Hannu Petronen headede et hjørnespark fra Lantz i nettet uden chance for Jesper Christiansen. Christoffer Andersson var endda tæt på at øge til 4-0, da han var alene igennem, men igen hev målmanden en fornem redning frem og sørgede for, at det blev ved de 0-3.

Alt i alt et udmærket billede af styrkeforskellen mellem dagens to hold, og derfor giver det ingen mening at tale om en generalprøve for næste søndags forårspremiere i SAS Ligaen. Men derfor glæder vi os alligevel!