3 point med hiv og sving

Samme 11 som mod Stabæk
Byens Hold stillede med de samme 11, som i onsdags indledte mod Stabæk i den ”kunstige” norske indendørsarena, men det var lidt af en kontrast fra den lynhurtige kunstgræsbane i Oslo til den meget tørre og dermed langsomme græsplæne i Haderslev. Meteorologerne havde på forhånd varslet både torden og skybrud over regionen, men det blev heldigvis ikke til noget, så man kom aldrig til at savne taget over banen…

Men det var trykkende og lummervarmt, da kampen gik i gang, og det – kombineret med den hårde midtugeopgave mod Stabæk – bidrog til, at gæsterne tog den lidt med ro i starten. Hjemmeholdet var heller ikke særligt aggressive, så alt i alt var det en lidt stillestående og begivenhedsløs indledning på kampen. Som tiden gik viste det sig, at sønderjyderne ikke satsede alverden i det fremadrettede spil, men koncentrerede sig om at stå lavt i en stram 4-5-1-organisation, som til gengæld gjorde det svært for de boldbesiddende gæster at spille sig frem til afslutninger.

Dommer Emil Laursen stod for kampens første gode detalje, da han efter en halv snes minutter langede et gult kort ud til Anders Egholm for en situation, som de fleste på stadion allerede havde glemt alt om. Men den var god nok – et par minutter forinden havde den store stopper hevet Santin i trøjen, da brasilianeren prøvede at komme forbi i en kontra. Hvilket da også lykkedes, og derfor var fordelsreglen helt på sin plads.

Et par minutter senere var det lige ved at SønderjyskE’s enlige frontløber, Kenneth Fabricius, kom frem til et listigt indlæg fra backen Michael Stryger, der var gået med frem i venstre side, men der kom desværre kun det ud af aktionen, at Stryger pådrog sig en skade, der tvang ham ud af kampen før den rigtigt var kommet i gang.

Stigende københavnsk spildominans
Løverne forsøgte sig klogt nok med lange bolde i dybden til brasilianerne, som af og til også fik det tunge sønderjyske forsvar lidt på glatis, men man fik dog ikke spillet sig frem til det helt store. Ailton havde et behjertet forsøg midt i halvlegen, hvor han tog et par træk uden for feltet og fyrede af fra distancen, men over mål.

Kort efter fik Jesper Kjærulff en udmærket skudmulighed, da han fik en bold med sig i duel med Oscar Wendt, men han skød forbi fjerneste stolpe, og stadig var Jesper Christiansen ikke blevet sat på de store prøver – bortset fra en SønderjyskE-dødbold, hvor to modstandere tonsede lige ind i ham og i øvrigt også var i klar offsideposition.

Efter den halve time blev der endnu længere mellem hjemmeholdets kontraforsøg, og mestrene ejede bolden det meste af tiden, men manglede den sidste gennembrudsstyrke til at komme frem til egentlige chancer. Hutchinson viste noget af det rigtige, da han fikst spillede Santin fri i feltet, og selv om 11’eren resolut sparkede bolden mellem benene på Ousted og i nettet, så blev han dømt offside – hårfint, tillader vi os at tilføje.

Anføreren viste vejen
Kvist og Hutchinson byttede plads de sidste 10 minutter, og man havde efterhånden indstillet sig på 0-0 ved pausen, da der pludselig gik hul på bylden. Grønkjær rykkede på venstrekanten i det tempo, hvor kun de færreste kan følge med - og Østli var ikke en af dem - og han slog et indlæg mod fjerneste stolpe. Hutch tæmmede den og sendte den retur ind mod Santin foran mål, men han kunne kun rage golden bagud i feltet, hvor Hjalte til gengæld stod helt fri og resolut knaldede bolden i kassen uden for Ousteds rækkevidde.

Et par minutter efter var Ailton tæt på at øge, da Grønkjær igen legede sig fr ipå venstrekanten og fandt Santin, som fikst vippede den videre ind foran, men Ailtons hovedstød strøg lige over overliggeren. Sønderjyderne forsøgte at svare igen inden pausefløjtet med et hurtigt taget frispark, der sendte Ilsø fri i højre side af feltet, men han afsluttede langt ved siden af.

Efter pausen fortsatte den københavnske dominans, og Ailton havde flere gode aktioner i de første 5-10 minutter, og han var blandt andet meget tæt på at nå frem til endnu et godt Grønkjær-indlæg fra venstre, men fik kun lige snittet bolden inde foran mål. Nogle minutter senere snurrede han rundt om sig selv og et par modstandere og fyrede af mod nærmeste målhjørne, men lige over.

Ti minutter efter pausen var det Pospechs tur til at være lige ved og næsten, da han pandede et Santin-hjørne med retning direkte mod netmaskerne, men en forsvarer fik i sidste øjeblik rettet den af, så bolden strøg over mål.

Tæt på 2-0 flere gange
Midt i halvlegen kunne hjemmeholdet stadig ikke fremvise noget der bare mindede om en målchance, men blev dog noteret for et enkelt hjørnespark, der dog ikke førte til noget. Men efterhånden som 2-0-målet udeblev, begyndte de måske at øjne en chance for at tiltuske sig et point, selvom gæsterne stadig var i fuld kontrol med begivenhederne.

N’Doye afløste Santin med små 20 minutter igen, og senegaleseren var tæt på at lukke og slukke 13 minutter før tid. Hjalte stjal bolden fra en uopmærksom Ken Ilsø nede på egen banehalvdel og sendte Pospech af sted langs højrekanten, men på hans fine, flade indlæg dykkede keeper Ousted lige ned for fødderne af N’Doye og sikrede sig bolden, inden han kunne sætte foden til og ekspedere den i tomt bur.

Seks minutter før tid var N’Doye tæt på at overliste Ousted med en hæl-afslutning efter at Hutchinson var trukket godt ind langs baglinien og havde serveret bolden for ham, men igen slap SønderjyskE med skrækken.

Unødigt spændende til sidst
Først med 3-4 minutter igen af den ordinære spilletid fik hjemmeholdet etableret en smule pres på det uhyre koncentrerede FCK-forsvar, og det var egentlig unødvendigt, at det skulle gå hen og blive spændende til sidst, sådan som kampen var forløbet. Men et par dumme dødbolde gav SønderjyskE et par chancer, og Grønkjær var tæt på at udligne for hjemmeholdet, da han kun fik snittet et indlæg, så bolden strøg ned på den ene stolpe - og heldigvis i spil igen.

Kenneth Fabricius fik også en enkelt afslutningsmulighed i den hektiske slutfase, men i de 3-4 minutters overtid holdt mestrene hovedet koldt og kørte bolden sikkert rundt uden at give mere væk. Vingaard havde afløst Ailton, og langt inde i overtiden blev Thomas Delaney noteret for sin SAS Liga-debut, da han afløste Hutchinson og fik et minuts tid eller to på banen. Den unge midtbanespiller nåede tilmed at slå et kompetent indlæg, som Ousted kun med besvær fik viftet til hjørne foran N’Doye.

Men det blev ved de 1-0, og dermed kunne løverne for anden gang i træk forlade banen med ”clean sheet” og med sæsonens anden SAS Liga-sejr (for første gang i den nye sorte udebane-dragt) sikrede man sig 3 vigtige point, og næste lørdag kan man så passende indhente det aktuelle tophold AGF ved at besejre dem hjemme i PARKEN.