1-0 holdt hjem denne gang

Løverne havde ændret på 3 pladser i forhold til mandagens 1-1-kamp i Haderslev – lægskadede Ulrik Laursen blev afløst af Zanka, mens Kvist og Junior byttede plads med Thomas Kristensen og Ailton. Dermed var alle sommerens nyindkøb med fra start, og for Peter Larssons og César Santins vedkommende var det første gang, de var i aktion på PARKENs grønsvær.

Hos AGF var der kun en enkelt ændring fra det hold, der senest tabte 1-3 i Odense, idet Lars Pleidrup afløste Jeremiah White. Ti af de elleve startende var også i AGF sidste sæson, og det eneste nye ansigt tilhørte Dan Thomassen, som dermed var den af AGF’erne, der har optrådt flest gange i PARKEN!

Kort efter kick off begyndte regnen at sile ned over banen, men det har næppe overrasket nogen med tanke på de seneste dages danske sommervejr. Overraskende var det heller ikke, at hjemmeholdet satte sig på kampen og dominerede mod de blåklædte århusianere, der ikke var kommet til hovedstaden for at underholde, men for at få point – igen.

God start kronet med mål efter 20 minutter
Den første snes minutter bød på mange gode initiativer fra et tændt og energisk hjemmehold, og specielt Ailton og Santin virkede meget opsatte på at give prøver på brasiliansk samarbejde. Det blev dog ikke dem, men Morten Nordstrand der planmæssigt bragte hjemmeholdet foran, da han mødte et fremragende Pospech-indlæg med panden og knaldede den utageligt ind bag Steffen Rasmussen.

Kort efter måtte AGF erstatte en skadet Anders Kure med Kim Madsen, så man nu stillede med et rent eks-FCK-midterforsvar. De var dog ikke samtidig i København, så det var første gang de to spillede sammen. Det så dog ikke ud til at ryste AGF-forsvaret voldsomt, som ikke havde de store problemer med at holde hjemmeholdet fra fadet. Faktisk var det gæsterne, der fik halvlegens bedste tilbud, da Graulund forsynede Dioh Williams med en friløber, men han afsluttede svagt og uden at Jesper Christiansen behøvede anstrenge sig for at tage den.

Hen mod pausefløjtet var Santin lige ved at spille Nordstrand fri i feltet med en fiks stikning, men en forsvarer kom imellem og lagde tilbage til keeperen. Muligvis ufrivilligt, men hjemmepublikummet benyttede også denne anledning til at lufte deres utilfredshed med, at dommer Emil Laursen ikke altid fløjtede som flertallet af de tilstedeværende ønskede det.

Småt med chancer
2. halvleg blev indledt med nogenlunde samme kampbillede som de første 45 minutter, dvs F.C. København i klar dominans uden at kunne omsætte spilovertaget til målchancer, og det var svært ikke at lade tankerne vandre tilbage til de tre sidste hjemmekampe mod AGF, hvor 1-0-føringer – og solid spildominans -  før eller siden er forvandlet til uafgjorte 1-1-resultater.

Efter godt et kvarter var det dog tæt på, at den ihærdige Santin havde kronet sin debut i PARKEN med en scoring, da Hjalte spillede ham godt fri i feltet, men hans afslutning mod nærmeste målhjørne strøg ved siden af. Kort efter var et godt samarbejde mellem Nordstrand og Ailton ved at bringe sidstnævnte fri, men også her klarede østjyderne frisag.

20 minutter efter pausen afløste William Kvist Santin og overtog hans plads på højre midtbane, alt imens gæsterne lugtede løveblod og kom frem til et par udmærkede chancer. Peter Graulund fik en god hovedstødsmulighed tæt under mål, men ramte den ikke hårdere end at Jesper Christiansen kunne nå den nede ved den ene stolperod. Dioh Williams fik lidt efter en fin bold med i feltet, og det kunne være blevet rigtig giftigt, hvis ikke Pospech i sidste øjeblik var nået ned og tackle til hjørne.

Denne gang holdt føringen hjem
Junior afløste Ailton små 10 minutter før tid, men bortset fra en enkelt aktion, hvor han var med til at skabe en skudmulighed for Hutchinson fra kanten af feltet, så formåede han heller ikke at skabe ravage i AGF-forsvaret. Længere tilbage på banen arbejdede forsvar og midtbane upåklageligt, og det var derfor stadig en meget chancefattig affære, der ikke scorede topkarakter i underholdningsværdi.

Man skulle man langt inde i overtiden, før Graulund fik en sidste mulighed for at udligne, men han gled, da han var ved at komme på skudhold på kanten af feltet, og dermed blev det – for en gangs skyld – med de 1-0, som det havde stået på tavlen i de seneste 70 minutter.

Efter fire runder har F.C. København vundet sine hjemmekampe 1-0 og spillet sine udekampe 1-1 og dermed fået en hæderlig start på sæsonen, hvor man fortsat er nr. 5 i det tætte topfelt, der næste søndag byder på et topopgør mod FC Midtjylland i PARKEN. Men først venter en UEFA-kvalifikationskamp mod Lillestrøm allerede på torsdag.