Kampreferat: FCK vs. Atl

Kampreferat: FCK vs. Atl

FCK godt med de første 20 minutter
Det lignede en ordentlig snebyge, der væltede ind over banen, da de to hold løb på banen, men det var kun en flot konfetti-regn fra de festklædte B- og C-tribuner. Desværre slog det hurtigt over i rigtigt regnvejr, som gjorde det til en både våd og kold affære i PARKEN i aften - hvilket dog ikke forhindrede en fremragende stemningskulisse fra de trofaste fans.

Allerede fra starten viste spanierne, hvorfor de i øjeblikket ligger i Top 4 i den måske bedste liga i verden.  Kombinationerne flød fikst og præcist i et højt tempo på det ujævne underlag og de forsøgte sig flittigt fra distancen, dog uden at give Jesper Christiansen sved på panden. Efter en halv snes minutter virkede det som om de havde afmærket territoriet, og hjemmeholdet var ganske godt med i kampen.

Efter et kvarters tid sendte Oscar Wendt William Kvist godt af sted til baglinien, men hans udmærkede indlæg ind mod Allbäck blev i sidste øjeblik afværget af Ibanez, og det efterfølgende lange indkast fra Kvist kom der ikke noget ud af. Men netop højrekanten med Wendt og Kvist var særdeles aktiv og energisk, mens Hutchinson på venstrekanten syntes mere mærket af de sidste ugers hårde strabadser og havde svært ved at rykke sig fri.

Efter en snes minutter sendte Niclas Jensen et langt frispark ind i feltet, som Gravgaard fint headede på tværs til Brede Hangeland, men hans flugter fra kanten af feltet blev desværre pareret af en spanier. Men bedst som man tillod sig at føle en forsigtig optimisme. Ikke mindst fordi det vi i modsætning til de tre seneste europæiske hjemmekampe havde undgået at lukke mål ind mellem det 14. og 17. minut…

Svært blev sværere, da spanierne slog til...
Men glæden var kortvarig, for på det næste angreb slog spanierne til… Hutch mistede bolden på midten, og Luis Garcia spille lynhurtigt op til Simão, der med Agüero som bande smuttede forbi Gravgaard og sikkert udplacerede Jesper Christiansen.

Så vidste man godt, at det var gået fra svært til sværere - men fortsat ikke umuligt, og selv et enkelt point kunne vise sig værdifuldt i sidste ende. Godt bakket op af det veloplagte hjemmepublikum kæmpede Byens Hold fortsat tappert og bravt, mens spanierne naturligt tilpassede tempoet til situationen. Efter en halv snes minutter uden de store begivenheder, så fik FCK lagt et udmærket pres mod slutningen af halvlegen, stadig med mest opspil langs højrekanten hvor Kvist og Wendt flittigt bød sig til.

Allbäck arbejdede som sædvanlig stenhårdt, trods skinnen på hans brækkede hånd, mens Nordstrand havde det sværere og aldrig rigtigt kom ind i kampen. Hjalte Nørregaard og Rasmus Würtz havde nok at se til over for Motta og Santana, men slap udmærket fra opgaven, ligesom bagkæden også stod godt og solidt. Alt i alt en godkendt halvleg, hvis det ikke lige havde for den ærgerlige scoring, som nok engang tvang hjemmeholdet til at skulle mere frem på banen i 2. halvleg end man kunne ønske sig mod et hold med Atléticos offensive kvaliteter.

2-0 på Atléticos tredje chance
Anden halvleg var kun 8 minutter gammel, da Ståle tog chancen og sendte både Sionko og Ailton på banen i stedet for Würtz og Nordstrand. Sionko tog sin vante højre fløj, mens Kvist gik ind på den centrale midtbane. De nye folk gik frisk til sagen og var med til at presse spillet mere frem på spaniernes halvdel, men små 10 minutter senere måtte holdet betale prisen for den fremadrettede satsning.

Først testede Agüero Jesper Christiansen med et godt skud, som keeperen med en fremragende redning fik slået til hjørne - hvilket reelt var deres eneste anden chance hidtil udover målet. Men et par minutter efter brød spanierne et FCK-opspil, Motta slog hurtigt en fremragende pasning op til Agüero, og da Brede lige akkurat ikke nåede med i offside-fælden, fik den unge argentiner fik frit løb fra midten og fordoblede gæsternes føring efter at have afdriblet Jesper Christiansen og sendt bolden i nettet.

Uden Brede, når anden matchbold skal spilles i Aberdeen
Mestrene kæmpede dog ufortrødent videre, og især Ailton viste mange gode takter, men man skulle langt hen mod slutningen – hvor Gravgaard også var rykket på i angrebet - før der for alvor hang en reducering i den regntunge aftenhimmel. Der blev den desværre hængende, og da den italienske dommer Dondarini fløjtede af, kunne man ikke indvende noget med den spanske favoritsejr.

Et 100 % frisk FCK-mandskab med Grønkjær og Silberbauer til rådighed kunne muligvis have givet det lille ekstra, der skulle til, men det er og bliver spekulationer, som ikke kan bruges til noget. Det var på forhånd ventet, Atlético ville være svære at bide skeer med, og efter to hjemmebane-nederlag i gruppen skal man nok bare være glad for, at det hele ikke er forbi endnu.

Heldigvis besejrede Panathinaikos her til aften Lokomotiv Moskva, så FCK endda kan nøjes med uafgjort i den sidste kamp i Aberdeen. Det kan dog blive svært nok, og det bliver ikke nemmere af, at det bliver uden Brede Hangeland, der indkasserede sin tredje advarsel i turneringen og derfor må afsone karantæne. Men så er han klar til 1/16-finalerne!