Tålmodigheden belønnet

Frisk og aggressiv FCK-indledning
Hjalte Nørregaard afløste William Kvist på den centrale midtbane, og Ulrik Laursen var med i stedet for Mikael Antonsson, mens de øvrige ni startende var de samme, som da AaB i mandags blev besejret med 4-0. Der var også comeback i truppen til José Junior, der har siddet ude med en fiberskade i en måneds tid, men ham vender vi tilbage til...

Hjemmeholdet lagde ud med samme friske aggressivitet som mod AaB og der var kun spillet  2 minutter, da bolden sad i netmaskerne – desværre var det i sidenettet, da Sionko modtog en fin pasning fra Pospech og resolut afsluttede lige forbi den ene stolpe.

Et par minutter efter slog Sionko et giftigt indlæg i feltet, som Nordstrand pressede Dan Anton Johansen til at lægge tilbage til Veselovsky med brystkassen, og keeperen var lige ved at lade bolden smutte under sig, men nåede at få fat i den.

Viborg ville dog også lege med, og efter et hjørnespark fik Christian Olsen en ret god skudmulighed fra hjørnet af det lille felt, men Sionko nåede at blokere hans afslutning.

Det var dog hjemmeholdet, der scenevante førte sig frem og svingede dirigentstokken, mens viborgenserne tydeligvis satsede på en kompakt defensiv tilsat sporadiske kontraløb. En taktik, som lidt for mange gæstende mandskaber har haft succes med her i foråret, mens Byens Hold har haft problemer med at omsætte sin spildominans til scoringer.

Sådan udviklede 1. halvleg sig også... et Sionko-indlæg fra fløjen – eller gik han virkelig efter det lange hjørne? – var tæt på at dykke ned i den fjerneste trekantsammenføjning, men sneg sig lige forbi. Nordstrand headede lige over mål på et Pospech-indlæg, og senere headede Nordstrand smart Hjalte helt fri i feltet. Men i stedet for at hugge på mål valgte han at spille fladt på tværs, men den adresse han havde sat på bolden røg af på vejen og chancen fusede ud.

Uforløst efter de første 45 minutter
Og sådan blev det ved... Pospech/Sionko og Wendt/Hutchinson skabte rigtig meget fra hver deres kant, og Sionko og Hutch trak også meget på tværs i et forsøg på at skabe ravage i Viborg-defensiven, men der manglede hele tiden lige det sidste. Viborgenserne kæmpede bravt og forsvarede sig godt, og man ved jo af erfaring, at når der ikke går hul på bylden tidligt i kampen, så kan det blive en vanskelig affære, der kræver tålmodighed. Så stemningen var lidt uforløst, da spillerne kunne gå til pause efter de første 45 minutter.

Efter pausen fortsatte hjemmeholdet – der stadig kunne kalde sig mestrene – hvor man slap, men trykket mod Viborg-defensiven blev støt og roligt større og større, ligesom støtten fra lægterne loyalt steg i lydstyrke, jo mere der blev brug for det.

Nordstrand var lige ved at finde Mackan med en flad tværpasning fra venstre side, Sionko sparkede over på en god skudmulighed som Hutch serverede for ham, og Mackan headede lige ved siden af på et Sionko-indlæg fra højre. Især Hutch var her, der og alle vegne, og 10 minutter efter pausen rykkede han, driblede og dansede sig nærmest gennem feltet, men fik lige akkurat ikke bolden med sig gennem klyngen af grønblusede forsvarere. Efter en lille times spil var canadieren tæt på at overliste Veselovsky med et følt hovedstød fra kanten af feltet, men keeperen nåede lige at kaste sig og vippe den til hjørne.

Tålmodighed er en dyd!
Og sådan blev det ved... hjørne efter hjørne, indlæg efter indlæg, ihærdigt og tålmodigt blev hjemmeholdet ved med at lede efter sprækkerne i Viborg-muren, og da det omsider lykkedes Gravgaard at passere Veselovsky med et hovedstød, så stod der en forsvarer på målstregen og sparkede væk.

Efter 67 minutter bragede jubelen løs i PARKEN, da Ailton blev hilst velkommen på banen i stedet for Allbäck, og samtidg afløste Kvist også Silberbauer. Med et kvarter igen kom også Junior på banen i stedet for Hjalte til en ren 4-3-3-opstilling med Ailton og Nordstrand på kanterne og Junior centralt.

Egentlig var FCK-offensiven ved at dø lidt ud på dette tidspunkt, men det var kun stilhed før stormen – med 11 minutter igen lykkedes det endelig, og igen var angrebet iscenesat af den arbejdsomme Nordstrand, da han fra venstre side sendte Wendt til baglinien, og på endnu et præcist indlæg fra den unge svensker kunne Junior prikke bolden i nettet på klassisk forward-manér.

Brasilianske scoringer afgjorde kampen til sidst
Viborg prøvede desperat at undgå den truende nedrykning, men kom ikke tættere end et hjørne, som Mikkel Rask headede ved siden af mål. Til gengæld blev i slutminutterne skruet godt op for brasse-blusset i den anden ende af banen. Først spillede Ailton Nordstrand fri, men Veselovsky nåede ned og snitte hans afslutning ud på stolpen, men Hutch samlede op uden for feltet og spillede Ailton fri, og så satte han den sikkert i netmaskerne til 2-0.

Mestrene sluttede kampen i ren opvisningsstil, og i overtiden kom Ailton på tavlen igen, da Nordstrand spillede ham helt fri, så han let kunne passere Veselovsky til 3-0.

En høj-fortjent sejr efter en kolossal arbejdsindsats, hvor tålmodigheden i sidste ende blev belønnet af den brasilianske duo, da holdkammeraterne efterhånden havde slidt viborgenserne op.

Et point i de to sidste kampe mod Brøndby og Lyngby sikrer UEFA-billetten definitivt, men også et odenseansk pointtab vil være nok.