Kampreferat: FCK vs. Str

God start i de nordiske mesterskaber

I Marbella i den del af Spanien, der ikke uden grund hedder Costa del Sol - Solkysten - måtte F.C. København indlede turneringen om det nordiske mesterskab mod Strømsgodset uden Lars Højer, Peter Nielsen og Martin Nielsen, der måtte blive hjemme på hotellet med maveproblemer, samt Morten Falch, der ikke er helt klar endnu oven på sin ledbåndsskade.

De to nyindkøb i vinterpausen, Thomas Rytter og Thomas Thorninger, var til gengæld med i startopstillingen, og især Rytter spillede meget overbevisende som højre wing-back. Men han er jo også fortrolig med forholdene i det spanske efter sit ophold i Sevilla...

Rytter stod også for det ene af de danske mål i en 1. halvleg, som man klart dominerede, mens David Nielsen blev noteret for det andet. Efter pausen - hvor Thorninger blev erstattet af Kenneth Jensen - kom nordmændene bedre med og fik kort efter pausen reduceret ved Hans Erik Ødegård, men tættere kom de ikke.

Et kvarter ind i 2. halvleg blev det til et længe ventet comeback til Todi Jónsson, der har siddet uden for med en lyskeskade siden slutningen af september efter kun at have nået 8 optrædender i FCK-trøjen. Han erstattede David Nielsen og i det hele taget ser det ud til at Byens Hold er rigtig godt kørende med hensyn til angribere.

Med sejren over Strømsgodset vil det være nok med uafgjort mod Halmstad på tirsdag for at sikre avancement til semifinalerne.