Kampreferat: FCK vs. Lan

Endnu engang var det uldsokkerne, vanter og huer samt store jakker, der dominerede på tilskuerpladserne, da F.C. København her til formiddag slog svenske Landskrona 3-1 efter 0-0 ved pausen. Kampen blev spillet i Birkerød foran cirka 600 tilskuere på en glimrende kunstgræsbane.

Kampen startede meget jævn uden de store chancer, og vi skulle 12 minutter ind i kampen før der var den første deciderede afslutning. Her var det Røll der leverede et langskud som gik tæt forbi mål. Kort efter kom dagens anden afslutning. Denne gang var det Zuma som var tæt på at bringe FCK foran.

Landskronas første chance kom efter 18 minutters spil, da en af de svenske angribere prøvede at lobbe bolden over debutanten i F.C. Københavns mål, Balász Rabóczki. Her viste den ungarske keeper sig dog overlegen og kunne let gribe bolden.

F.C. København var primært farlige på langskud, og det beviste Urmas Rooba også godt to minutter efter Landkronas forsøg, da han sendte et skud tæt forbi svenskernes mål. Ti minutter senere var det Thomas Rølls tur til at forsøge sig, men her fik målmanden reddet i to forsøg.

Resten af halvlegen var meget lige men med en lille overvægt i spil til FCK. Mål kom der ingen af i de første 45 minutter. Peter Møller måtte dog lade sig udskifte efter 38 minutter, da han havde lidt smerter i sin ene akillessene. Jörgen Pettersson erstattede ham i angrebet.

I halvlegen skiftede Hans Backe ud på tre pladser: Traoré overtog Myklands plads på midtbanen. Bisgaard overtog Rølls plads på højre midt, som derefter blev flyttet ind på den centrale midtbane, og Urmas Rooba - som i dag spillede venstre midt - blev skiftet ud med Carsten Fredgaard.

Og det var som om, at der kom lidt ekstra gang i FCK-spillerne. I hvert fald blev kampens intensitet øget, og det blev lidt mere spændende som tilskuer at overvære, selvom første halvleg på ingen måde havde været en dødssejler.

Ti minutter inde i anden halvleg var det så en stærkt spillende Jörgen Pettersson der trak sig fri inde i Landskronas straffesparksfelt. Pettersson blev nedlagt og dommeren fløjtede...for frispark. Ganske finurligt, men F.C. København måtte altså nøjes med dette frispark lige uden for feltet selvom der burde have været dømt straffespark. Frisparket tog Carsten Fredgaard - et perfekt et af slagsen som strøg direkte ind i panden på Thomas Røll, som kunne bringe FCK foran 1-0. Ganske fortjent.

I det 63. minut kom Rabo, som er vores ungarske målmands kælenavn, på sin første rigtige prøve. Et forsøg tæt inde under mål blev mesterligt pareret af den nye keeper.

Lidt senere leverede F.C. København - anført af Jörgen Pettersson - kampens flotteste angreb, som skulle være endt med en scoring. Både Zivkovic og Zuma havde store chancer for at bringe FCK yderligere foran. I stedet fik Landskrona tilkendt et straffespark minuttet senere, da en Landskrona-spiller faldt omkuld på baglinien - et noget tyndt straffespark. Igen viste Rabo stor klasse ved at redde straffesparket, men riposten kunne han desværre ikke gøre noget ved, og Landskrona fik udlignet til 1-1.

Kort efter var det så Morten Bisgaards tur til at have et forsøg mod mål. Hans hovedstød gik lige forbi mål og fire minutter senere fik Zuma så kampens største chance men afsluttede lige på målmanden fra få meters afstand.

Det gjorde Bora Zivkovic til gengæld ikke tre minutter senere. Bora kom højest efter en hjørnesparksbold og fik headet bolden i mål via den ene stolpe til stor jubel på tilskuerpladserne og en fortjent FCK-føring.

Ole Tobiasen fik comeback i FCK-trøjen og leverede en ganske udemærket indsats på den højre back-plads som han styrede gennem hele kampen. Det både fans og Ole nok mest vil huske hans comebackkamp for, er nok at to minutter før tid konsoliderede han sejren med målet til 3-1. Tobiasen kom foran sin oppasser og kunne sikkert sparke bolden i mål fra tæt hold.

3-1 endte kampen - ganske retfærdigt. Dejligt at se den fremgang der skal være at spore her i opstartsfasen, og jeres udsendte reporter var ganske imponeret over specielt Jörgen Pettersson i dagens kamp, men også Zuma, Rabóczki og Røll leverede nogle rigtig flotte indsatser i dagens kamp i Birkerød. Jo - det lover godt?