Kampreferat: FCK vs. Lyn

Angrebsduoen fra den første semifinale, Berglund og Ailton, var tilbage i startopstillingen, mens Linderoth og Allbäck fik en pause. Det samme gjorde Lars Jacobsen, der for en sjælden gangs skyld indledte på bænken og overlod højre back-pladsen til Oscar Wendt. En plads, han slap ganske fornuftigt fra i februars Royal League-kampe mod Hammarby og Elfsborg.

Lyngby havde Thomas Seidelin tilbage mellem stængerne og også Brian Hamalainen og Lasse Rise var nye startere i forhold til sidste onsdag i stedet for Rang Shawkat og Mikkel Beckmann.

En halv time før kampstart var der endnu rimelig tyndt besat på lægterne, men til gengæld pænt overfyldt på den banehalvdel, hvor Lyngby havde sendt ca. 20 spillere ud og mærke grønsværen.

Livlig start
Det blev en ganske livlig og tempofyldt indledning på kampen, hvor begge hold gerne ville frem på banen – men det viste sig dog hurtigt, at gæsterne måtte nøjes med intentionerne, mens hjemmeholdet stort set belejrede Lyngbys banehalvdel.

Allerede efter 5 minutter forventede de fleste at se Peter Rasmussen pege på den hvide plet 11 meter fra Lyngby-målet, men han vinkede afværgende, da en helt fri Berglund driblede uden om Thomas Seidelin og faldt så lang han nu er. Ståle røg op fra bænken som en raket, og FCK-fansene istemte en skinger hylekoncert, og det var næppe for at protestere over at Bella – sært nok – slap for filmkortet.

Efter det første kvarters tid havde man allerede set flere gennemspillede FCK-angreb end i samtlige 90 minutter i Silkeborg i søndags, men de rigtige målchancer udeblev. Det var dog kun et spørgsmål om tid, og midt i halvlegen begyndte det for alvor at brænde på foran Seidelin, der tilmed havde fået sig et skrub efter at være faldet uheldigt ned oven på Ailton efter at have taget en høj bold i feltet.

Ailton var ikke mere medtaget end at han kort efter kunne iscenesætte en fremragende kontra, hvor han spillede Grønkjær fri i venstre side og efter en del halvsløje indlæg, skar han denne gang direkte ind i feltet og lagde den tilrette for Ailton, men en forsvarer nåede lige akkurat at cleare til hjørne.

Ailton satte gang i løjerne
Hjalte sparkede præcist ind til Brede, der headede mod mål og på vejen styrede Ailton den videre. Seidelin reddede i første omgang, men bolden røg direkte ud til Ailton igen, og denne gang headede han den ubesværet i nettet fra nært hold til en helt fortjent føring.

Lyngby forsøgte igen at komme frem på banen, men løb ind i en hvid mur af spillere, som enten pillede bolden fra dem eller pressede dem til fejlafleveringer. Og fem minutter efter det første mål blev det til 2-0. Den hårdt-arbejdende William Kvist overlappede Oscar i højre side og lagde ind over, og ligesom i den mindeværdige Ajax-kamp i Amsterdam i august, blev bolden styret i mål af en forsvarer. Brian Hamalainen var den uheldige, der måtte se bolden gå i en høj, blød bue op over sin keeper og ind ved den fjerneste stolperod..

Omsider fik Lyngby gang i et mere etableret angrebsspil, hvor det i 4-5 minutter lykkedes at presse hjemmeholdet og komme til et par halvfarlige afslutninger – og en hyper-farlig, da Anders Jochumsen spillede et-to med Kim Aabech og pludselig kom helt fri i feltet, men Jesper reddede til hjørne med en super-refleks med armen.

Mestrene fik dog hurtigt flyttet spillet op i den anden igen, og de sidste 10 minutter af halvlegen udviklede sig til noget, der mindede om en gang sommertræning med Lyngby-spillerne som statister. Med lidt mere koldblodighed i afslutningerne havde den stået 3-4-5-0 ved pausen i stedet for de 2-0, der blev slutfacit af de første 45 minutter.

Mestrene ikke tilfreds med 2-0
Ståle benyttede pausen til at tage to gange Jesper ud til fordel for Benny Gall og Jeppe Brandrup. Lyngby-forsvaret kom hurtigt på overarbejde igen, men havde dog ikke opgivet at melde sig ind i kampen igen. Anders Jochumsen fik en ny stor chance, men måtte se Gravgaard sparke bolden væk på stregen, da han havde passeret Benny fra en spids vinkel.

Tættere kom Lyngby ikke, før det gik galt i den anden ende. Først var en forsvarer ved at gentage kunststykket fra 1. halvleg og sparke et giftigt Ailton-indlæg i eget net, og på det følgende hjørne gennemspillede overmagten i stedet drejebogen fra det første mål. Brede headede mod mål, Ailton headede den videre i to omgange – anden gang tog den overliggeren og sprang ud til Berglund, der headede den i nettet.

Blot tre minutter senere kørte Ailton fuldstændig rundt med forsvaret inde i feltet og blev nedlagt med et soleklart straffe til følge. Trods Nedre C’s forsøg på at råbe Benny frem og sparke, så holdt Hjalte fast på sin tur og fastholdt sin førsteret med et sikkert pletskud til 4-0.

En halv times Cruise Control
Sidste sæson levede vores kampe ofte til de døende minutter, inden Ijeh eller en anden dukkede op med den forløsende scoring. I dag forløb den sidste fjerdedel af kampen som de fleste andre i denne sæson med fingeren på Cruise Control-knappen, mens modstanderen højst kunne håbe på at pynte på resultatet.

Mestrene kan nu begynde at tænke på lørdagens mulige generobring af det ædle metal, når de skal prøve at bytte en Rød Aalborg til Carlsberg Guld. Lyngby skal derimod lade op til den vigtige udekamp i Brabrand, der kan bringe dem endnu et skridt videre mod oprykning til SAS Ligaen.