Kampreferat: MyP vs. FCK

F.C. København kunne mest, men MyPa ville mest - så selv om F.C. København var foran to gange, var det ikke helt misvisende, at kampen sluttede uafgjort 2-2.

Ståle Solbakken kunne stille sit hold i stærkeste opstilling, efter at Atiba Hutchinson i sidste øjeblik var kommet sig over den skade, der havde truet med at holde ham udenfor. I forhold til den første kamp afløste Fredrik Berglund Álvaro Santos i angrebet, og Michael Silberbauer var tilbage på sin højrekant efter karantæne. Finnerne stillede op i en 4-4-2-opstilling i modsætning til den ultra-defensive 5-4-1, de forsøgte sig med i PARKEN.

Í de ydmyge, men hyggelige rammer på Anjalankoski Stadions perfekte græstæppe indledte MyPa kampen med at producere en kæmpe chance allerede i kampens allerførste minut! Heldigvis var Jesper Christiansen 100% klar og dykkede godt ned og reddede for fødderne af Saku Puhakainen. Et mål her i første angreb kunne have givet finnerne en drømmestart, men de måtte nøjes med yderligere et par gode angreb i de første minutter, inden fik F.C. København kontrol over kampen.

Allerede i det 8. minut havde Fredrik Berglund en god flugter lige uden om den fjerneste stolpe, og fire minutter senere stod han det rigtige sted, da Jesper Grønkjær sendte et perfekt indlæg ind fra venstre side efter godt forarbejde af Atiba Hutchinson. Berglund headede sikkert bolden ind bag MyPa-keeperen Karhonen, og de i alt ca. 50 medrejsende fans og sponsorer kunne juble over svenskerens første scoring i FCK-trøjen.

Målet afgjorde reelt sagen, for ingen troede på forhånd at finnerne kunne score 4 gange, og det kom da også til at holde stik. Efter scoringen sad F.C. København på kampen og gik ubevidst et gear ned og kørte resten af halvlegen på cruise control uden at producere de helt store chancer. Men MyPa var aldrig ude af kampen, og i det 41. minut fik de pludselig gevinst. Efter et FCK-hjørne, som Karhonen fik bokset væk, blev der ikke samlet ordentligt op uden for feltet, og i stedet slog finnerne kontra. Forsvarerne fik ikke placeret sig ordentligt i finnernes kontraløb, og så kunne Taipale sende Peltonen helt alene igennem med Jesper Christiansen. Og Peltonen – en anden af de nye i MyPas startopstilling i forhold til den første kamp - udlignede sikkert til det lille hjemmepublikums højlydte begejstring.

Det gav finnerne blod på tanden, og de nåede at producere et par udmærkede angreb, inden den russiske dommer Egorov fløjtede til pause.

En lidt rodet affære
MyPa indledte 2. halvleg med et godt, skruet langskud fra højre back Huttonen med retning mod fjerneste målhjørne, men Jesper Christiansen fik reddet til hjørne. Lidt efter var der en batalje på midten af banen mellem Jesper Grønkjær og Tero Taipale, hvor sidstnævnte væltede Grønkjær omkuld lige for næsen af dommer Egorov. Lidt uforståeligt slap finnen med et gult kort i en ”enten-rødt-eller-ingenting-situation”.

Halvlegen blev herefter en lidt rodet affære med meget spil på midten af banen. F.C. København var farligst ved et par dødboldsituationer, hvor først Hangeland og senere Gravgaard nåede højest og fik headet. Den ene gang reddede målmanden, og den anden gang fik en forsvarer headet væk på stregen.

Finnernes farligste forsøg var et indlæg fra den kun 17-årige Aleksei Kangaskolkka, der tog overkanten af overliggeren og sprang i spil igen. Ståle Solbakken trak Fredrik Berglund ud og satte Martin Bergvold ind på venstrekanten, mens Grønkjær gik op i angrebet sammen med Allbäck. Og netop Bergvold blev ophavsmand til den næste scoring, da han trak godt ind fra venstre med kurs direkte mod feltet og blev stoppet ulovligt på kanten af feltet. Og mens finnerne holdt øje med alle vores høje folk i feltet, så Tobias Linderoth sit snit til at skrue bolden over muren og direkte ind i kassen ved nærmeste stolpe.

Det fjernede den allersidste rest af håb, der måtte være hos de mest inkarnerede finske fans, men ligesom i den første kamp, så gik finnerne ikke ned mod slutningen, men forsøgte ufortrødent at komme frem på banen.

Finnerne kom igen igen
Dan Thomassen afløste Michael Gravgaard, som var den eneste dansker med gult kort fra det første opgør, og der var ingen grund til at tage unødige chancer og risikere en karantæne i den nu stensikre kvalifikationskamp mod Ajax. Og bedst som man troede, at F.C. København ville køre sejren hjem, så udlignede finnerne for anden gang i kampen. Med små 10 minutter igen sendte den netop indskiftede Marco Manso et godt indlæg ind fra finnernes højre side, og Saku Puhakainen kunne heade bolden ind bag Jesper Christiansen i en situation, hvor forsvaret ikke var helt på tæerne.

Martin Bernburg afløste Michael Silberbauer mod slutningen og nåede at komme frem til et par behjertede afslutninger, men det var finnerne der pressede mest på til sidst for at fremtvinge en sejr. Det blev dog aldrig rigtig farligt, og kampen sluttede med de 2-2, som sender F.C. København sikkert videre til næste runde, og finnerne ud med et såkaldt ærefuldt slutfacit på sammenlagt 2-4.

Det blev ikke en kamp, der vil gå over i historiebøgerne, men et professionelt stykke arbejde af et hold, der kan meget mere, end de fik vist, og som nu får lejlighed til at vise det mod et hold af en helt anden kaliber end finske MyPa.