Kampreferat: Brø vs. FCK

Ståle Solbakken fik en flot og fortjent debutsejr, da Vestegnens stolthed blev knækket i egen hule med cifrene 2-1. Allbäck og Bergvold stod for de københavnske scoringer i kampen, der i tempo og chanceskabende spil lod hånt om årstiden og den smattede bane. En ren lækkerbisken blev de 12.345 tilskuere således vidner til.

I sin første officielle kamp gav Ståle Solbakken debut til de to nyindkøbte Atiba Hutchinson og Brede Hangeland i en startopstilling, der derudover ikke bød på de store overraskelser. Helt ude at truppen var Pimpong, mens Bertolt og Røll heller ikke var at finde i denne grundet skader.

Hos værterne var der ligeledes fundet plads til to debutanter, idet Martin Ericsson og Morten Rasmussen begge startede inde.

Kalenderårets første betydende kamp fik en flot indledning trods en noget brydsom bane i Brøndby. Bedst ud af starthullerne kom hjemmeholdet, der med hidsig og insisterende fart i opspillet tilspillede sig kampens første store chance efter blot tre minutter, da Lantz fik muligheden inde i feltet. Afslutningen manglede imidlertid præcision og gæsterne slap med skrækken.

Brøndby kløede på og det blev til et par halve chancer inden københavnerne for alvor meldte sig ind i kampen efter et lille kvarter. Især iøjefaldende var Ståles mandskabs evne til og omstille forsvar til angreb, og det gav et par farlige muligheder.

En formidabel dribling af Hutchinson inde i feltet, men en knap så god afslutning samt et drøn af et frispark fra Bergdølmo skaffede således gæsterne i front på chancestatistikken, men stillingen forblev i balance. En hældning på denne burde det dog i den grad være blevet til efter små tyve minutter, da Bergvold med et eminent stikning ned gennem banen spillede Álvaro fri. Trækket udenom Zaza var flot, men den efterfølgende afslutning mod et tomt mål kiksede totalt for brasilianeren, der sendte bolden klodset til målspark.

F.C. København var i denne periode klart i teten og defensivt som offensivt dominerede gæsterne. Der var sammenhæng mellem kæderne og samarbejdet mellem Linderoth og en allestedsnærværende Hutchinson var flot og effektivt. Bagude lukkede forsvaret med en stærkt spillende Gravgaard af og de hæsblæsende angreb var mandtalsrige. Så sandelig svært at forlange mere end - tjae - målene.

På denne vis løb de hvidklædte spillere nærmest om kap med snefnugene om at komme vrimlende på Brøndby Stadion, og det var en imponerende indsats årstiden taget i betragtning.

Et par gode indlæg af gæsterne holdt værterne defensivt beskæftiget, og da off-side fælden kiksede for hjemmeholdet med et par minutter tilbage af halvlegen forhindrede kun et jætte defensivt løb af Thomas Rasmussen, at løverne ved Silberbauer var kommet foran inden sidebyttet.

Det blev dog ikke til scoringer, selvom der var antræk nok, men retfærdigvis skulle der kun gå fire minutter af anden halvleg før gæsterne fortjent kom foran. En mangelfuld clearing af Brøndby-forsvart efter et hjørnespark, medførte at Silberbauer kunne heade læderet ned for fødderne af Allbäck, der tæt inde ved mål kunne dirigere bolden i nettet.

Føringen var en direkte rød tråd fra første halvleg, og selvom værterne med en god chance til Martin Ericsson sekunder efter var ved at stemple sig ind i kampen igen, greb Ståles tropper hurtigt endnu fastere om taktstokken og melodien blev fornemt orkestreret af det homogene udehold.

Med en time afviklet blev Silberbauer taget ud til fordel for Kvist, og den indskiftning skulle vise sig at få øjeblikkelig effekt. Blot to minutter efter entréen serverede Kvist således med et knivskarpt indlæg bolden for fødderne af Bergvold, der glidende kunne bringe københavnerne foran 2-0.

Forarbejdet til Kvist's assist stod Hutchinson for, da den canadiske landsholdsspiller tog et af mange dybdeløb og lagde bolden ud til Kvist. I det hele taget viste Hutch sig som en god boks-til-boks- spiller med en stor evne til at være spilbar, ligesom tacklingerne på midtbanen blev sat ind med præcision. En flot debut af den tidligere Helsingborg-spiller.

Med tyve minutter igen burde det være blevet 3-0 til, da et tørt hug af Álvaro tvang Zaza til en feberredning, mens stolpen på det efterfølgende hjørnespark var redningen for Brøndby på Michael Gravgaards veltimede og hårde hovedstød.

Brøndby-mandskabet havde det markant svært, men handlekraft på bænken i form af indskiftninger af Jonas Kamper og Kim Christensen, hvorved hjemmeholdet kun spillede med tre mand bagude, fik dæmmet op for udeholdets dominans og afslutningen på kampen blev en særdeles heftig affære.

Startskuddet til dette faldt, da Kamper med en flot stikning med et kvarter tilbage fandt Kim Christensen, der elegant vippede bolden over en fremstormende Jesper Christiansen.

Hermed vejrede hjemmeholdet morgenluft, og det blev i kampens afsluttende fase til godt og vel en håndfuld Brøndby-chancer, hvor vestegnens nyindkøbte angriber, Morten Rasmussen, stod for majoriteten af disse. Et stolpeskud, en enkelt i sidenettet, en jordtriller lige udenom et tomt mål og en afslutning lige på Christiansen blev det til for Duncan, der dog måtte sande at debuten ikke blev så vellykket som ønsket.

Det brændte på under Brøndbys stor-gambling mod enden, men set over hele kampen, var det fuldt fortjent at Ståle og Co. kunne notere sig årets første sejr, da matchen tre minutter inde i overtiden blev fløjtet af.

En fejende flot forestilling endte således med tre royale point til F.C. København, der dermed krøb op på andenpladsen i gruppen. Allerede på søndag kan denne position yderligere forbedres, når Lillestrøm kommer på besøg i PARKEN.