Kampreferat: Søn vs. FCK

F.C. København overvandt en bidsk sønderjysk start med en hurtig scoring af Henrik Hansen og efterfølgende to strømsvigt af fem minutters varighed over det mørke Jylland, førend SAS Ligaens førerhold satte tingene på plads. Fire scoringer blev det til, hvor Álvaros mål nummer ét af i alt to var en ren perle. Elrio og Møller stod for de øvrige i en kamp, hvor løverne var et stykke om at komme i gang. 4.437 tilskuere overværede københavnernes 15. SAS Liga i træk uden nederlag.

F.C. København måtte til midtuge-kampen mod bundproppen SønderjyskE se bort fra matchvinderen fra de to holds indbyrdes opgør tilbage i august, André Bergdølmo, mens Allbäck og Bergvold også var dømt ukampdygtige. Til gengæld var Carsten Fredgaard klarmeldt som venstremidt, mens Dan Thomassen og Peter Møller også var at finde blandt Backes elleve udvalgte.

Som tilfældet var i august bragede ørehængeren Personality-Københavnerski inden kampen ubønhørligt ud fra højtalerne på Haderslev Fodboldstadion og ned mod de aldeles sagesløse spillere og det medrejsende københavnske publikum.

Den forfærdende oplevelse sad tilsyneladende stadig i de københavnske spillere, der i kampens indledning - lidt ligesom ophavsmændene til førnævnte melodi - havde svært ved at finde takten. Omvendt spillede hjemmeholdet friskt til, og det gav en løs chance til Martin Thomsen, der dog sendte bolden over mål fra kanten af feltet efter syv minutter.

2.000 kr. havde dagens kampsponsor, Kreditbanken, udlovet per mål hjemmeholdet satte ind i aftenens kamp, og i det 12. minut kom der udbetaling ved kasse 1, da værternes Henrik Hansen fik lov at stå aldeles umarkeret ved bagerste stolpe. Her havnede netop et fladt indlæg, der uforstyrret formåede at passere hele københavnernes bagkæde, og så var det en smal sag for Hansen at score kampens første mål og de 2.000 kr. til spillerkassen.

Målet gav Morten Bruuns tropper momentvise vinger, og det gav sig udslag i høj boldbesiddelse garneret med flere gode angreb over flankerne. Gæsterne havde tydeligt svært ved at komme ind i kampen og omkring det 20. minut kunne det være gået værre endnu, da Jesper Christiansen i to tilfælde kunne takke stolpen for assistance på Martin Pedersens og Henrik Jørgensens hårde afslutninger.

Heldigvis slap løverne for mere Speaker-tilskuere kooperation såsom; Stillingen 1?.0?.tak?.selvtak. Helt godt så det imidlertid stadig ikke ud spillemæssigt, og da Fredgaard midtvejs i halvlegen humpede ud med en skade var det op ad bakke for gæsterne.

Et listigt skud af Álvaro efter 25. minutter gav indikationer om bedre tider og afslutningen blev også startskuddet til en langt mere koncentreret indsats af rækkens tophold.

Omkring den halve time gav det sig udslag i et flot samarbejde mellem Møller og Álvaro, men brasilianeren måtte se Drejs hive en flot redning frem. På det efterfølgende hjørnespark var først Dan Thomassen og dernæst Thomas Røll tæt på at bringe balance i regnskabet, men marginalerne var ikke med løverne.

De hæsblæsende minutter med giftige chancer til københavnerne fortsatte og da Møller med højrepoten lagde en sukkerbold for fødderne af Álvaro synedes udligningen nær. Desværre sneg skuddet sig lige udenom trekantsammenføjningen, men de mange chancer understregede at løverne spillemæssigt var tilbage i kampen.

Et tilbageslag for optimismen indtrådte dog, da også Dan Thomassen måtte lade sig udskifte med en skade med otte minutter tilbage af halvlegen. I forsvarsspillerens sted og ind på venstreback-positionen trådte William Kvist, der viste sig som en solid afløser kampen igennem.

Udskiftningen svækkede heldigvis ikke løverne, der fortsatte det målsøgende spil, hvilket var lige ved at give pote, da Silberbauer fik en stor mulighed fem meter fra mål. Desværre formåede Drejs at klare til hjørnespark, men skyerne trak så sandelig op over hjemmeholdet.

Med fire minutter tilbage før sidebyttet udmøntede det lange københavnske tilløb sig endelig i en scoring - og hvilken én. På et indlæg fra Linderoth formåede Álvaro således at score et vaskeægte saksesparksmål, der i udførelse prompte kaldte på stilkarakteren 10.

Den fantastiske scoring var en foreløbig kulmination på et indædt pres fra gæsterne og kort efter kunne hjemmeholdet glæde sig mest over pausefløjtet. De 15 minutters afbræk blev imidlertid forlænget af et strømsvigt over Haderslev Fodboldstadion og med små fem minutters forsinkelse kunne anden halvleg sættes i gang.

Bedst til finde ud af mørket igen var kortvarigt hjemmeholdet, der fem minutter inde i halvlegen fik en stor chance på en dødbold, men afslutningen bugseredes lige forbi Christiansens bur.

Ærgrelsen over den brændte chance fra de sønderjyske spillere var der imidlertid ingen der observerede, idet strømmen atter røg over banen. I tusmørket forklarede jeres udsendtes sidemand ivrigt, at der tidligere i området var spottet personer med hang til hærværk og fukssvanse og at det med al tydelighed måtte være samme sabotør på spil i aften.

Helt så galt gik det dog ikke og efter en skiftning af en hovedsikring kunne spillet fortsætte og det billedligt med F.C. København for fuld power og SønderjyskE på flade batterier.

Således lagde københavnerne et godt pres på hjemmeholdet og en stor mulighed til Møller var ikke langt fra at sende gæsterne i front.

Der skulle dog gå en snes minutter mere førend løverne fik udbytte af overtaget. Et indkast fra Kvist fik lov at passere to-tre sønderjyske spillere og pludselig var Møller fri i venstresiden. Et par træk bragte "32" ind i feltet og da Drejs stormende frem chippede den rutinerede angriber bolden over keeperen. Inde ved stregen stod Elrio klar efter et dybdeløb, og sydafrikaneren kunne score vel nok karrierens nemmeste mål.

Målet fik Bruun til at reagere med en dobbeltindskiftning, men lige lidt hjalp det for hjemmeholdet, der måtte sande at kræfterne ikke rakte mod SAS Ligaens førerhund. Det blev dog med et kvarter tilbage af kampen til en udmærket mulighed, men Jesper Christiansen udviste kløgt og afvæbnede muligheden inden den blev rigtig farlig.

Samme Christiansen kom i yderligere positiv fokus, da løvernes ankermand med fem minutter tilbage stort set blev noteret for en assist. Det skete ved et hurtigt udspark, der via Álvaro, sikrede Møller en friløber. Denne mulighed lod "32" ikke gå fra sig og med en sikker scoring slukkede Møller endeligt håbet for hjemmeholdet.

De københavnske gæster leverede en sidste time i kontrol, og det blev endda til endnu en scoring i dommer Claus Bo Larsens overtid, da Linderoth blev noteret for sin anden assist, da den svenske hardhitter fandt Álvaro, der ikke svigtede med hovedet tæt inde ved mål.

Dermed blev det 4-1 til Backes ubesejrede mandskab, der med aftenens øvrige resultater spillede sig seks point foran rækkens nummer to.

Næste opgave for de ustoppelige løver bliver allerede på søndag i PARKEN, når de pointmagre ulve fra Midtjylland kommer på besøg.