Kampreferat: FCK vs. MFF

F.C. København besejrede til aften Royal League-rivalerne fra Malmö med 2-1. Møller og Zuma stod for de københavnske træffere, der overtrumfede Markus Rosenbergs indledende mål. Hård og intens fight gjorde arbejdet færdigt for løverne, der nu kan afvente resultatet af kampen mellem Malmö og Rosenborg om fjorten dage - en kamp der endegyldigt afgør københavnernes videre royale skæbne.

Cheftræner Hans Backe måtte til aftenens royale skæbnekamp atter undvære en betragtelig mængde spillere grundet københavnernes lidt for velnærede skadesliste. På denne konto savnedes blandt andet anfører Bo Svensson, angrebsesset Álvaro og midtbanefighteren Michael Silberbauer, mens der til gengæld - efter endt karantæne - var gensyn i startopstillingen med Dan Thomassen og svenske Tobias Linderoth.

Hos dagens gæster fra Malmö noteredes det at Yksel Osmnanovski var spærret grundet tre gule kort i turneringen, mens navnkundige Patrik Andersson var henvist til bænken, hvor den brasilianske midtbanekreatør Afonso Alves også var at finde.

Kampen fik en ganske ustruktureret indledning med to mandskaber tydeligt følende hinanden an på de taktiske tænder. Det udnyttede to oplagte fanafsnit til at stjæle deres del af opmærksomheden ved medrivende verbale udfordringer hinanden i mellem.

Med fem minutter rundet var det dog københavnernes tilhængere, der fik mest at glæde sig over, idet Backes tropper fik sat mere skik på spillet. En aldeles helskævert af Møllers højreben, tilsyneladende støbt i permafrost, var startskuddet til et par gode aktioner af hjemmeholdet, hvor de to wings Bech og Saarinen, var flittige til at søge afslutningerne udefra.

Med et par samtidig offensive backs i Jacobsen og Rooba formåede hjemmeholdet at bevare initiativet om end det ikke blev lige så farligt, som man kunne ønske. Omvendt blev de himmelblå holdt fra fadet især på grund af arbejdsomme Linderoth og Nørregaard, og når det nåede så vidt et virkeligt flot spillende centerforsvar i Traoré og Thomassen, der kampen igennem gjorde den nye superpassagerflyver, Airbus A380, rangen stridig om det ultimative luftherredømme.

Da tilfældige og ganske sporadiske offensive indslag således tegnede gæsternes jagt på udebanemålet, virkede det også ulideligt og lidet retfærdigt, da de himmelblå omkring det 25. minut bragte sig foran. Et pludseligt angreb fremført i københavnernes højresiden resulterede i en fiks aflevering til Markus Rosenberg, der uden de store problemer vinklede bolden i kassen fra nært hold.

Målet, der samtidig bragte den svenske landsholdsspiller op som aktuel topscorer i Royal League-regi, ændrede hjemmeholdets ellers ganske positive start på kampen til idé-og nerveforladt tomgang. I denne fase af kampen kunne det være blevet til endnu en svensk scoring, da passivt spil af københavnernes venstreside resulterede i en friløber til Rosenberg, der dog sendte læderet snert udenom Rabos stolpe.

Glædeligvis skulle det københavnske vakuum vise sig at få en ende, da der mod halvlegens slutning igen kom mere tyngde og tråd i løvernes foretagender.

På denne konto og med fem minutter tilbage af halvlegen, lynede københavnernes venstreside med en smuk scoring som udbytte. En rask aflevering fra Rooba til Saarinen blev afløst af en eminent indenomsaflevering af finnen til Møller, der med kølig arrogance lobbede bolden over en fremstormende Asper. En set over hele første halvleg fortjent københavnsk scoring, hvis glans Niklas Skoog dog var ved at fjerne, da den svenske angriber under et minut senere fik sit hårde skud blokeret tæt inde ved Rabos målstreg.

Det blev dog ved den uafgjorte stilling ved pausen i hvilken, der ikke blev skiftet ud på nogen af de to mandskaber.

Som en tro kopi af første halvlegs indledning blev de 12.347 vidner i PARKEN fra anden halvlegs start atter præsenteret for to jævnbyrdige og ganske forudsigeligt spillende mandskaber. Intensiteten kunne der dog ikke pilles ved og heftige tacklinger og hård fight koncentreret omkring midtbanen udgjorde en fortættet dagsorden.

Igen bedst til at finde grebet om kampen, var imidlertid Backes tropper, der omkring den rundede time med en mere og mere oplagt Bech og en evig bevægelig Zuma tilspillede sig flere store chancer. Den første opstod, da Bech med et par gode træk og et perfekt indlæg fandt Møller, der dog i fri position kun formåede at heade bolden forbi mål.

Den næste chance tilfaldt Zuma, der opvakt lukrerede på et kikset udspark fra Asper. Med speed som en gazelle satte sydafrikaneren sin nærmeste modstander af og fri med Malmö-keeperen svigtede Zuma ikke og herlige 2-1 en velkommen konsekvens.

Med udgangspunktet i at kun en sejr talte trak hjemmeholdet sig en smule tilbage på banen, hvor en hidsig og effektiv defensiv blev indledt. Med opsmøgede ærmer og en attitude, der udstrålede at denne føring for alt i verdenen skulle forsvares udviklede resten af kampen sig som et godt gammeldags bråvallaslag mellem de danske og svenske mestre.

Jo vist fik dagens gæster et par chancer, hvoraf en hovedstødsafslutning fra Peter Abelsson med et kvarter tilbage fremstod som den farligste. En god Rabo-redning supplerede imidlertid det godt kæmpende forsvar smukt ved denne afslutning og udligningen afværget.

Kampen ud fortsatte de tapre københavnske tropper med at imponere, især på baggrund af holdets pressede kampprogram og de mange skader der på seneste har ramt mandskabet. Ikke desto mindre var der kræfter mod kampens slutning til endnu et scoringsforsøg til hjemmeholdet, da Hoseth flot fandt Bech inde i feltet. Uselvisk spillede den unge angriber på tværs i feltet og via en forvirret Malmö-forsvarer sprang bolden lige ud for fødderne af Nørregaard, der havde oceaner og atter oceaner af plads til at sætte prikken over i'et i form at et mål. Imidlertid sendte midtbaneslideren bolden til målspark og københavnerne måtte kort efter nøjedes med en smal, men alligevel ganske glædelig 2-1 sejr da dommer Skjerven fløjtede af.

Dermed har Backes tropper midlertidigt gjort arbejdet færdigt i Royal League, hvor holdets videre skæbne nu afgøres af mødet mellem Malmö og Rosenborg d. 12. maj.