Kampreferat: FCK vs. FCM

F.C. København besejrede på fornemmeste vis SAS Ligaens nummer to, FC Midtjylland, med overbevisende 4-0 i PARKEN. Løvernes kaptajn ,Bo Svensson, satte gang i løjerne med et hovedstød fra nært hold efter tyve minutter, mens kanterne Silberbauer og Hoseth tegnede sig for henholdsvis to og ét mål. F.C. København spillede som et sammentømret hold, lukkede af i defensiven mens offensiven sprudlede. Med sejren bragte løverne sig op på en delt tredjeplads i rækken.

Med sidste måneds flotte kampe i Royal League og pokalturneringen i frisk erindring havde cheftræner Hans Backe valgt ikke at ændre på sin startformation i forhold til kampen mod Fremad Amager til forårets første vigtige opgave i SAS Ligaen. Med kun Kihlstedt og Bergvold ude betød det plads på bænken for Møller, Bech, Traoré og Gall, mens Elrio og Tobiasen var helt ude af truppen. Et luksusproblem for Backe.

FC Midtjylland, der i vinterpausen har sagt farvel til holdets topscorer, Mohammed Zidan, mødte til forårspremieren i PARKEN op uden Zidans direkte afløser, David Nielsen, da den tidligere FCK'er var henvist til lægterne grundet karantæne. Derudover måtte cheftræner Erik Rasmussen undvære stærke navne som Søren Skriver, Claus Madsen, Mikkel Thygesen og Frank Kristensen, der alle var ukampdygtige som følge af skader.

En sekvens omkring det femte minut med to københavnske frispark udenfor feltet og tre hjørnespark tegnede profilen på kampens indledning, der indtil da havde båret præg af en smule tilbageholdenhed og luren på modstanderens taktik af de to mandskaber.

Absolut bedst til at komme over denne fase var hjemmeholdet, der uden den store modstand satte sig tungt på første halvleg. Et oplagt frontangriber-par i Zuma og Àlvaro var en evig kilde til uro, mens midtbanen på fornem vis stressede dagens modstander. Med kæderne således langt fremme på banen, var der ikke langt fra erobring af bolde til modstanderens mål, hvilket gav et par godkendte københavnske afslutninger.

Som et supplement til de gennemspillede angreb må i den grad nævne hjemmeholdets evne til at tilkæmpe sig dødboldsituationer. Et tocifret antal hjørnespark og en betragtelig mængde frispark udenfor feltet cementererede løvernes overtag i PARKEN.

Med små tyve minutter afviklet skulle et af disse hjørnespark vises sig som startskuddet til en herlig FCK-dag i PARKEN. Således kunne løvernes anfører, Bo Svensson, fra kort afstand bringe sit hold foran, da forsvarsklippen headede en returbold fra stolpen i nettet. Et fortjent mål og skønt at opleve at en af disse dødbolde blev udnyttet i den rigtige ende af banen.

I optakten til kampen havde Hans Backe pointeret, at den nys overståede optaktsfase har været den bedste i svenskerens periode som cheftræner i F.C. København. En årsag til dette har givet skulle findes i de betydende kampe i Royal League og pokalturneringen, som holdet har medvirket i gennem februar og marts. Tydeligt var det i al fald at hjemmeholdet spillede et gear eller to over dagens modstander og at fremhæve en enkelt spiller frem for en anden virkede ikke rimeligt ovenpå en helstøbt indsats over hele linien.

For midtjydernes vedkommende var deres spil i høj grad præget af københavnernes effektive presspil. Dertil kom at selv lette bolde blev smidt væk og med noget der kunne ligne en konstant halten efter de aggressive løver, spillede midtjyderne langt fra op til holdets antydende placering som SAS Ligaens nummer to.

Efter den rundede halve time tog en særdeles oplagt Silberbauer fat i højreside og satte atter gang i det effektive FCK-spil. Med en bolderobring og et efterfølgende raid op langs kanten endte aktionen med et perfekt timet indlæg til Hoseth. Og såmænd om ikke nordmanden kvitterede for den flotte aflevering ved at dunke bolden i nettet med en first-timer. Et virkeligt smukt sammenspillet mål, der understregede de to offensive kanters opadgående formkurve.

Halvlegen ud legede katten med musen eller løven med ulven om man vil. Klasseforskellen var udtalt og kun en halv snes centimeter skilte Linderoth fra at score en perle, da svenskeren flugtede lige forbi mål fra 30 meters afstand.

De to scoringer var dog, hvad det blev ved i første halvleg og de varmede godt i en ellers bundfrossen PARKEN, hvor 20.607 tilskuere havde indfundet sig.

De mange publikummer skulle dog få mere at glæde sig over kort inde i anden halvleg. Her fortsatte hjemmeholdet den aggressive spillestil og Silberbauer sendte en hårdt projektil i form af en flugter mod mål på et fornemt oplæg fra Álvaro.

Bolden strøg forbi kassen, men det gjorde den ikke ved Silberbauers næste boldkontakt. Her opfangede nordjyden således spillets omdrejningspunkt lidt udenfor feltet og efter et par meters fremdrift ind i dette, sendte kantspilleren læderet i nettet til 3-0 føring.

Et rigtigt energimål der i realiteten lukkede kampen, hvilket den resterende del af halvlegen groft sagt vidnede om. På denne konto var det i al fald tydeligt at hjemmeholdet trak en smule i håndbremsen og dermed også overlod dele af initiativet til midtjyderne.

Da Rasmussens tropper imidlertid på ingen måde forstod at forvalte dette blev kampens sidste halve time ikke så billedskøn som de første tres minutter. Et par offensive indskiftninger af midtjyderne ændrede ikke på noget - dertil stod københavnernes defensiv alt for stærkt.

Omvendt satte indskiftningen af Jesper Bech en kende gang i københavnernes opspil, der i denne fase dog var præget af lange bolde, hvorfor den unge angribers initiativer ikke helt blev belønnet grundet manglende dybdeløb fra medspillerne.

Bedst som man sad og indstillede sig en komfortabel 3-0 sejr skulle PARKEN og hjemmeholdet i midlertid byde på endnu et dybdeløb med pondus i. Tre minutter før tid sendte Álvaro en flot stikning frem til storspillende Silberbauer, der elegant løftede bolden over en prisgivet Anders Rasmussen.

Med scoringen blev der sat en eftertrykkelig streg under løvernes eminente kampform, og da Nedre C skrålede op og stå til resten af tribunerne, vidste man at den ikke var helt gal i forårspremieren i PARKEN. Med de tre usvigelige sikre point bragte løverne sig i den grad ind i kampen om - i første omgang - andenpladsen i SAS Ligaen.