Kampreferat: Fer vs. FCK

Så var det blevet tid for de danske mestre at entrere UEFA Cup-scenen. En scene der var placeret i Budapest, hvor Ferencváros tog imod. 6.715 tilskuere var vidner til en intens, men ikke voldsomt underholdende affære.

Der var ellers lagt i kakkelovnen til en dansk fodboldfest af de helt store, da Todi Jónsson halvflugtede bolden i mål fra 35 meters afstand efter kun ét minuts spil, hvilket samtidig gjorde Todi til all-time-topscorer for F.C. København med 67 mål. Det skulle dog blive en mere eller mindre enlig svale fra F.C. Københavns side, da hjemmeholdet åd sig stille og roligt ind i kampen, og efter godt 15 minutters spil var det en aldeles jævnbyrdig affære uden deciderede målchancer.

Offensivt var der ikke den store fremgang at spore i forhold til sidste kamp. Todi og Álvaro var oftest ladt i stikken på den sidste tredjedel af banen, og der var det for let for ungarerne at kontrollere spillet. Det medførte, at hjemmeholdet kom længere frem på banen, og satte til tider de danske mestre under pres. Det gav bonus i det 38. minut hvor Attila Kriston udlignede føringen på en solotur, hvor han burde være blevet stoppet lang tid før det blev farligt - en scoring der godt kunne minde om Christian Maglebys mål i sidste uges onsdagskamp i Viborg.

Herefter blev det til et massivt pres fra hjemmeholdets side, og tilskuerne virkede til tider i ekstase over udligningen og krævede flere mål. Det blev dog ikke til flere i første halvleg og holdene kunne gå til pause med 1-1.

Anden halvleg startede hverken så dramatisk eller intens som første halvleg sluttede. Først otte minutter inde i halvlegen kom der liv i sagerne, da Hjalte Nørregaard nok burde have bragt FCK foran igen. Desværre ramte hans hovedstød på Todi Jónsson indlæg stolpen.

Og et kvarter senere lugtede det langt væk af et dansk straffespark, men den tjekkiske dommer mente noget andet, og i stedet uddelte han en advarsel til Erik Mykland for brok. Herefter kom intensiteten tilbage i kampen.

Denne intensitet så ud til at komme F.C. København til gode, for på kort tid fik man spillet sig frem til et par store chancer, hvor især Thomas Røll burde have scoret. I kampens hede fik Peter Nielsen også et gult kort for en for sen tackling.

De danske mestre havde fået overtaget, og man sad mere eller mindre bare og ventede på det forløsende FCK-mål, der uanset hvad ville blive utrolig vigtigt i returkampen.

Til trods for danskernes overtag, så var kampen stadig så åben, at hjemmeholdet også sagtens kunne komme på tavlen gang til. I slutminutterne var der nerver på hos begge hold. Det ungarske mandskab viste udemærkete godt, at med 1-1 ville det blive meget svært i København, så det gik over stok og sten men uden det helt store resultat.

1-1 blev kampens resultat, hvilket Byens hold kan være nogenlunde tilfredse med. Chancerne til sejr var der dog, og set i dét lys, så havde det nok været mest retfærdigt hvis F.C. København var gået ud af kampen som sejrherrer.