Kampreferat: Køg vs. FCK

Det var top mod bund da F.C. København og Køge i dag mødtes på Køge Stadion, og det prædikat levede begge mandskaber op til. Der var reelt tale om spil til ét mål, og det udløste fem af slagsen til Byens Hold, der i Jörgen Pettersson havde sin fremmeste spiller.

Tungt satte F.C. København sig på kampen fra start af. Midtbanen med Mykland og Nielsen gjorde god fyldest og spredte spillet fornuftigt ud til fløjene Fredgaard og Bisgaard, hvor især sidstnævnte var en evig kilde til uro. Hans samspil med Ole Tobiasen og ikke mindst Pettersson var til tider i særklasse og som kampen skred frem tangerede det legestue. Inden da blev Køges situation forværret, da rutinerede Morten Eskesen i forsvaret efter blot få minutters spil måtte forlade banen med en skade, og det gav nøjagtig den forvirring, man som FCK'er kunne håbe på.

Således leverede Flemming Ljungstrøm efter ti minutters spil en fornærmende ringe tilbagelægning til keeper Holbek. En årvågen Pettersson smuttede imellem, afdriblede koldt sidste skanse, daskede kælent til bolden med vristen, så bold og målnet blev forenet.

Scoringen gav den ro holdet har manglet i nogle af forårets andre kampe, og da Køge ikke tilnærmelsesvis kunne oparbejde et modtryk, blev det spil på københavnernes præmisser. En fordobling af scoringen blev det dog ikke til i første halvleg, selvom frontangriber Møller efter den halve time på det nærmeste fik serveret bold og tomt mål, på forarbejde af Mykland og Pettersson, men afslutningen med det falske ben, fra en, til Møllers undskyldning, lidt spids vinkel, gik udenom og op i sidenettet.

Peter Nielsen, der har været en af løvernes allerbedste spillere i foråret, spillede endnu engang en stor kamp. Ikke alene var han en god bolderobrer på midtbanen, men han tog også stor del i det offensive spil, hvor det blev til flere gode frispilninger og dybdeløb kampen igennem. En godt set aflevering fra kaptajnen fandt således fem minutter før pausen en fri Carsten Fredgaard, der uselvisk spillede videre til en endnu mere fri Bisgaard midt for mål, men dennes afslutning ikke hurtig og konsekvent nok, med en forsvarsblokering til følge. Efterfølgende ping-pongede bolden op på Møllers knæ, men herfra sprang den snært uden om stolpen.

Køge spillede uden tro på at de kunne bryde københavnernes forsvarsmur. En langskud fra Martin Borre og en enkelt frisparksafslutning i kampens indledning, var hvad det blev til for Køge. I begge tilfælde havde Rabo ikke de store problemer.

Trods det at faren fra Køges side var til at overse, ønskede man inderligt det mål, der for alvor ville lukke kampen. Dette indtraf dog ikke i første halvleg, men det gjorde det til gengæld i anden, hvor Pettersson på en uheldig videre-snitning af hjemmeholdets Borre, fandt sig selv i en én mod én situation med en køgespiller i venstre side. Koldblodigt fintede han denne til side og fri med Holbek klinede han kynisk bolden op i modsatte hjørne. Et særdeles smukt mål der understreger den selvtillid Pettersson spiller med for øjeblikket.

Målet satte for alvor fut i løvernes angrebspil, hvor en kugleramme var nødvendig for at holde styr på alle chancerne. Det var i den grad tale om power-play foran Køges mål og spillere som Bisgaard, Pettersson boltrede sig som sjældent set. Helt fortjent blev det også til 3-0 scoringen via et frispark fra Bisgaard, der endte inde i feltet hos Zivkovic, der- nåh ja- lavede en ægte "Bora" ved at snitte bolden i mål fra tæt hold.

Ole Tobiasen måtte efter en lille time lade sig udskifte med Hjalte Nørregaard grundet en skade, og unge Nørregaard deltog ikke længe efter i et af kampens flotteste angreb. Et flot rush op ad højrekanten blev belønnet med en hælaflevering af Bisgaard fra baglinien og fri i feltet fandt Nørregaard akkurat Møller, der blot skulle sætte støvlen mod læderet og 4-0 målet en realitet.

Tendensen med hæl og tå fortsatte og klasseforskellen de to hold imellem var udtalt i anden halvleg. Afslutninger fra Pettersson, Bisgaard, Nielsen, Zivkovic, Møller, indskiftede Todi og sågar Mykland på hovedet, kunne alle havde forøget scoren, men det blev ved en enkelt pind mere, da Jónsson kort før tid lukrerede på fornemt Fredgaard arbejde, og fra tæt hold bragte han sit hold foran med 5-0.

At Køgemuligheder ikke er nævnt i denne anden halvleg skyldes det, at holdet intet havde at byde på, hvor heller ikke en dobbeltindskiftning af Kastrup og Gellert løsnede op for noget som helst, dertil var F.C. København-maskinen for velsmurt.

Med sejren, der ikke var et mål for stort, konsoliderede Byens Hold føringen i SAS Ligaen inden søndagens kampe og ud over tre gode point må holdet havde genfundet noget af humøret, der via et resultatmæssigt fattigt forår, må have været sat på en prøve.

Næste kamp er i PARKEN på søndag, hvor akademikerne fra Gladsaxe kommer på besøg.