Kampreferat: FCK vs. FCN

Selvom det var hundekoldt i PARKEN, klædte et velspillende F.C. København-mandskab gæsterne fra Farum af med en imponerende 4-0 sejr. 17.468 tilskuere var vidner til en medrivende affære, der også bød på én udvisning til hvert hold.

Farums havde sammenlagt fem gode minutter i kampen, og de fordelte sig mellem det tredje og ottende minut. De sporadiske chancer i denne fase blev dog ikke konverteret til mål, og så tog et oplagt hjemmehold i den grad over.

Todi, der afløste en skadet Jörgen Pettersson i startopstillingen, var opsat på at bevise, at han hører til blandt de startende, og han anbefalede sig selv på bedste vis, da han efter ti minutter med en hård aflevering på tværs i feltet fandt Møller, der med en teknisk flot afslutning med vristen, i glidende position, gjorde det til 1-0 for hjemmeholdet. Et mål der sender Møller op på otte fuldtræffere og en delt topscorerværdighed i ligaen.

F.C. Københavns effektivitet eller mangel på samme har været diskuteret mangt og meget i medierne. Denne diskussion, der er ved at forstumme efter sidste uges flotte sejr over Viborg, undergravede Todi yderligere, da han fire minutter efter Møllers scoring, kynisk bankede bolden i kassen fra 20 meter med en velplaceret skud med favoritbenet.

2-0 og et Farum hold til tælling. Den offensive satsning fra Christian Andersens tropper gav i den grad bagslag, og efter de to kindheste havde Farum meget svært organisere sig noget sted på banen. Med enkle midler, oftest med lange bolde fra forsvaret, holdt FCK'erne udeholdet i et skruestik, og kampen virkede afgjort før den næsten var kommet i gang.

Bange anelser blev alle med et løvehjerte dog ikke forskånet for i første halvleg. Ikke på grund af Farum, men på grund af Rune Pedersen, der midtvejs i halvlegen måtte modtage en længerevarende behandling for et vrid i ankelen. Pedersen kom på benene, men kort efter var det så, den tilbagevendte anfører, Peter Nielsens tur til forpint at smide sig i græsset.

Også han klarede frisag, men dermed var problemerne ikke ovre for løverne. Ugens mest omtalte hæl sad på Peter Møller og den gik, ti minutter før halvlegsfløjtet, op i limningen, hvilket medførte at Møller måtte lade sig afløse af Christian Lønstrup.

Dette ødelagde dog ikke løvernes gode rytme og blot et par minutter efter udskiftningen blinkede tavlen atter. Denne gang var det Bo Svensson, der var fulgt med op på et hjørnespark.

I første omgang klarede Farum frisag, men bolden blev ikke ekspederet ordentligt væk, og efter lidt ping-pong spil udenfor feltet af Zuma, Lønstrup og Røll havnede bolden hos Todi, der i feltet bugserede bolden hen til en umarkeret Svensson, som fra nært hold nemt kunne score sit andet sæsonmål.

3-0 var hård kost for Farums statister, men da F.C. Københavns spillere havde bestilt bankekød med mos som dagens ret, måtte de pænt sidde med til bords og spise op.

Et hårdt pres blev lagt mod stakkels Zarp, og dette resulterede i endnu en scoring fra hjemmeholdet. Rooba modtog en fræk hælaflevering fra Røll, og med et perleindlæg fra venstresiden fandt han Lønstrup, der satte pandebrasken på og stillingen ydmygende 4-0.

Som en konsekvens af stillingen ved pausen valgte Christian Andersen at benytte sig af alle sine tre udskiftninger på én gang. Blandt andet kom makedonske Sainovski på banen, men inden han nåede at røre bolden, blev han smidt ud for en batalje med Thomas Røll. Umiddelbart en urimelig dom, men næppe noget, der ville have ændret en tøddel på kampens udfald.

Med en mand i overtal mindede det mest af alt om powerplay foran Farums mål. Det gevaldige spilovertag udmøntede sig dog ikke i en nogen scoring, trods flere i hærdige forsøg fra distancen af Nielsen og Røll.

Den klassiske udvikling, hvor holdet, der fører stort, ubevidst slapper en anelse af, kender alle til. Det var netop, hvad man oplevede i PARKEN i dag i anden halvleg, og det kan man i bund og grund næppe fortænke spillerne i.

Byens Hold holdt således igen med scoringerne, trods en gigantchance til Todi og et Røll-missil på overlæggeren. Men publikum fik alligevel pulsen op til sidst. I kampens overtid fik en ellers storspillende Martin Albrechtsen sit andet gule kort i kampen, og dermed fik forsvarsspilleren 30 sekunders forspring i at nå først i boblebadet.

En ærgerlig afslutning på en ellers fremragende FCK-dag. Men mon ikke Albrechtsen og holdkammeraterne alligevel glæder sig over weekendens kampe, for med de øvrige resultater er kendsgerningen nu den, at løvernes forspring er oppe på otte point. Vi glæder os til næste luns. Forza FC.