Kampreferat: FCK vs. Vib

Så stod den igen på bold i PARKEN. Efter en 14 dages kamppause var F.C. København og dagens modstander, Viborg, klar til at fornøje de 13.000 tilskuere i den danske nationalarena.

Hans Backe stillede op med Zuma og Fernandez i front. Bisgaard, Poulsen, Lønstrup og Røll på midten, samt den sædvanlige fire-back i forsvaret.

Første halvleg blev meget underholdende. Begge hold lagde godt ud, men FCK skabte sig hurtigt et overtag og kunne have bragt sig foran efter tre minutter efter et hjørnespark som Zuma headede over mål.

Viborg trak sig længere tilbage på banen, og lukrerede på Søren Frederiksens hurtighed samt kontraangreb. Jyderne fik da også gang i deres velkendte kontraspil, det gav dog ikke fuld gevinst, men Kihlstedt blev testet et par gange.

Hvis man så vælger at se bort fra de tre-fire kontrachancer som Viborg havde, var det til tider sydetelt nede foran Arek Onyszko i Viborgs mål. F.C. København lagde et højt pres på banen, og specielt Heine Fernandez var uheldig med ikke at bringe københavnerne i front. Heine ramte stolpen og i stedet for at kunne lade sig hylde som Danmarks målkonge nummer ét (det ville have været hans mål nummer 125 i den bedste danske række, hvilket er rekord), måtte han se bolden trille væk fra mål i stedet for ind i netmaskerne.

Det blev dog langt fra den sidste chance i halvlegen. Zuma, Poulsen, Bisgaard og Røll burde også alle sammen have scoret, men deres afslutninger var simpelthen ikke gode nok.

Altså 0-0 efter de første 45 minutter. Viborg stod langt tilbage på banen. FCK brændte store chancer, og jyderne havde samtidigt levet på kontraangreb.

Anden halvleg blev på sin måde også underholdende. Der var ikke gået mere end fem minutter før Christian Poulsen bragte københavnerne i front med 1-0. En forløsning som man tydeligt kunne mærke på spillerne og specielt på Poulsen.

Viborg var tvunget frem, og det kom de også. Igen var det primært på kontraangreb – forskellen fra første halvleg var bare, at de havde flere folk med fremme. Alle Viborgs forsøg gik til gengæld forbi mål.

De 13.183 tilskuere mente nok, at kampen blev lukket 13 minutter før tid. Et frispark lige uden for Viborgs felt blev med usvigelig sikkerhed omsat til et mål af anfører, Christian Lønstrup. Over muren og ind i det korte hjørne. Der gik dog ikke mere end fem minutter, før Viborg også fik valuta for de mange kontraangreb. Sasho Petroski fik reduceret til 2-1 på en afslutning få meter fra målstregen.

Herefter prøvede Viborg at lægge pres på FCK. Det kan man ikke just sige det lykkedes, men som altid var der en fare for en sen udligning.

Den kom gudskelov ikke. Overliggeren reddede FCK to minutter inden i overtiden. Ikke desto mindre kan der ikke pilles ved sejren til de danske mestre.