Kampreferat: FCK vs. AaB

Der var lagt i kakkelovnen til det helt store: Forårspremiere, Heine Fernandez i startopstillingen, 15.000 ellevilde tilskuere på plads, Brøndby var snublet på førstepladsen, og vi kunne bevæge os et point tættere på.

Men som så ofte før formåede vi ikke at udnytte situationen til vores fordel: 1-1 i en kvalitetsmæssig dårlig kamp, men på intensitetsbarometeret var den dog i top.

Kampen startede i et højt tempo fra begge hold og med overvægt i spil til FCK. Det resulterede i et par halvfarlige målchancer, men mere blev det heller ikke til. Der gik dog et sus gennem publikum, da Frank Strandli efter kun to minutters spil var alene igennem med Rune Pedersen. Strandli skød dog lige på Rune, som derefter fik afværget.

Som tiden gik faldt spillet også i tempo. AaB kom mere med i kampen, og luftrummet dominerede de totalt. FCK kom dog til at par chancer i midten af halvlegen – begge røg dog over og forbi.

36 minutter inde i halvlegen kom AaB foran ved Andres Oper. Frank Strandli spillede en forholdsvis harmløs bold op i dybden til Oper, der alligevel kom foran Bo Svensson og fik placeret bolden under Rune.

Resten af halvlegen forløb med jævnt fordelt spil til begge mandskaber og med lidt mere held havde Todi udlignet på et godt gennembrud, men Kléber Saarenpää fik blokeret skuddet, der så ud til at gå i mål.

Efter pausen startede AaB med et par gode forsøg, men den største chance i starten tilfaldt Heine Fernandez, der kom flot op til bolden på et indlæg fra Thomas Thorninger – bolden sneg sig dog lige udenom Jimmy Nielsens mål. Kort efter havde Heine et forsøg udefra, hvor Jimmy Nielsen var chanceløs – desværre gik denne bold også lige forbi mål.

Man fornemmede en vis frustration fra FCKs side. Spillet fungerede ikke rigtigt, og AaB var rigtig godt organiseret og klar til at sætte nogle giftige kontraer i gang. Det var svært - specielt for FCKs fløje – at komme til baglinien.

Efter 23 minutter af anden halvleg blev debuterende Christian Poulsen skiftet ind i stedet for Donatas, og ikke mange minutter senere lagde han en flot aflevering til Ståle, der pludselig var alene med Jimmy Nielsen. Ståle faldt, og Nicolai Vollquartz dømte et straffe, der ifølge TV-optagelserne var korrekt.

Heine Fernandez scorede sikkert til 1-1. Efterfølgende udløste det stor harme hos specielt Jimmy Nielsen, der inkasserede et gult kort for brok.

I de efterfølgende minutter lagde F.C. København pres på AaB og kun fire minutter senere burde den have stået 2-1 til FCK. Todi kom til baglinien og fik lagt den ind til Zuma, men med en redning i verdensklasse forhindrede Jimmy Nielsen en føring til hjemmeholdet.

Herefter ebbede kampen lidt ud – begge hold virkede tilfredse med 1-1, men AaB fik dog en stor chance i overtiden – gudskelov for FCK sneg den sig forbi mål.

1-1 i forårspremieren var skuffende inden kampens start, men efter slutfløjtet kan vi godt være tilfredse. Det lover godt for Heine og Todi i front, når de lærer hinanden bedre at kende. Ståle viste det initiativ, der gør ham til den mest centrale person på holdet, og Jacob Laursen ydede endnu engang en stabil indsats i forsvaret. Som helhed er det dog langt fra godt nok – det håber vi, det bliver på næste søndag, når vi møder OB herinde i PARKEN.