Kampreferat: Lyn vs. FCK

Lyngby fik de fortjente tæv

Det var en herlig søndag på det Lyngby Stadion, hvor FCK-spillerne har haft det svært så længe, og at dømme efter spillernes reaktion, da dommer Johnny Røn fløjtede af, var det en meget, meget kærkommen sejr over rivalerne fra Nordsjælland.

F.C. København startede denne kamp i et rasende tempo, og i de første minutter kom Clement Cliford tæt på – han fik afsluttet, og efter det følgende hjørne driblede Diego Tur ind i feltet og blev fældet. Røn dømte korrekt straffe til FCK. David Nielsen tog det, men Per Fahlström reddede hans forsøg.

Efter godt et kvarter var det Lyngby, der appellerede for straffe, da Tur ganske klart slog bolden væk med hånden. Røn havde dog fløjtet for frispark til netop Tur i sekundet før, og vinkede afværgende. Denne episode var begyndelsen på en periode med masser af bataljer mellem Lyngbyholdet og dommeren.

De kulminerede, da Christian Magleby ti minutter senere fik et rent rødt kort for at skubbe til Michael Mio i en episode, hvor Mio fik gult. Det skal siges, at udvisningen var meget hård. Kort efter blev Poul Hansen, Lyngbys træner, bortvist efter vedvarende protester.

Lyngbys spil blev ikke voldsomt påvirket af udvisningen, og de skabte flere store chancer, som Stensgaard reddede flot.

Holdene virkede klar til at gå til pausen med 0-0, da Todi Jónsson fik bolden i venstre side; han trak og trak, og da ingen gik til ham satte han bolden op i det modsatte målhjørne. Det første mål i over et år for Todi, som hele efteråret igennem har vist strålende form.

Pausen bød på et voldsomt regnskyl, og derefter kom spillerne tilbage til en anden halvleg, som FCK dominerede stort.

Godt fem minutter inde i halvlegen gik Todi til baglinien i venstre side og lagde ind over, og på midten trillede Thomas Thorninger bolden i mål via en Lyngbyfod.

Kort tid senere blev det 3-0, da bolden efter et klumpspil landede hos David Nielsen, der inde på målstregen vendte sig om og scorede med et saksespark.
Kampen var nu definitivt afgjort, og Lyngby havde ikke mere at byde på, så tempoet faldt og FCK var tilfredse med at kontrollere hændelserne.

Til sidst fik tilskuerne dog et lækkert mål at se, da Donatas Vencevicius i et kontraangreb så, at Fahlström var for langt ude af målet, og smukt lobbede bolden i mål – Donatas’ debutmål for FCK.

Efter kampen kom de henrykte spillere jublende hen til den store klynge FCK-fans, som endelig kunne tage glade hjem fra Lyngby Stadion.