Kampreferat: FCK vs. Esb

Tallene bedrager - heldig arbejdssejr til F.C. København

Uden at imponere på nogen måde lykkedes det at vinde en talmæssigt klar sejr over Esbjerg i en kamp, som først og fremmest vil blive husket for den unge forsvarsspiller Bo Svenssons overbevisende debut.

F.C. København åbnede med stort set det samme hold, som havde spillet sådan en overbevisende kamp mod Brøndby den forrige mandag. De to fløje var Thomas Thorninger og Todi Jónsson, begge reelt angribere, og opstillingen kunne derfor med rette kaldes 4-2-4, i hvert fald med FCK i boldbesiddelse. FCK fik en drømmestart, da Esbjergs forsvarer Lars Jacobsen kom til at heade et indlæg i en høj bue hen over sin egen målmand Benny Gall.

Den tidlige føring gav FCK selvtillid og tro på egne evner, og det første lille kvarter dominerede hjemmeholdet, men siden overlod de Esbjerg alt initiativet. I den følgende time af kampen dominerede Esbjerg og skabte store chancer, som især blev brændt ved den uheldige angriber Søren Borup. Den største chance var et hovedstød på tomt mål, som Borup headede udenom, og FCK var ekstremt heldige med at EfB ikke fik udlignet.

Efter omkring en halv time måtte Carsten Hemmingsen udgå med en alvorlig knæskade, og Bo Svensson gjorde sin debut. Han afløste Michael Mio i midterforsvaret, og Mio gik frem på midtbanen.

FCK's chancer var knapt nævneværdige i resten af halvlegen, mens både Søren Pallesen og Iddi Alkhag havde store chancer for Esbjerg.

Også i anden halvlegs første kvarter dominerede Esbjerg hele spillet og kom til chancer, men ca. tyve minutter inden i halvlegen vendte alt, og nærmest fra det ene minut til det næste styrede FCK.

2-0-målet kom, da Clement Cliford spillede David Nielsen fri, David scorede hårdt og præcist nede i det korte hjørne.

Flere muligheder fulgte, den største var da Cliford smukt lobbede bolden over Gall og på stolpen. Cliford havde en anden stor chance senere, da han med et tomt mål snittede bolden i sidenettet.

FCK's fans fik dog et tredje mål at se i overtiden, da et indlæg fra Martin Biil Larsen blev droppet af Benny Gall, og David Nielsen tacklede returen i mål.