Kampreferat: Brø vs. FCK

Tapre FCK fik ikke hvad de havde fortjent i Brøndby

På trods af en heroisk københavnsk indsats endte 'arvefjendeopgøret' med et nederlag til F.C. København, men holdet kunne tage meget med sig efter især i anden halvleg at have leveret det klart bedste spil foreløbig i dette efterår.

Efter en afventende start på kampen kom det som en overraskelse, da Bent Christensen kunne få lov til at løbe fri på en lang bold slået nede fra Brøndbys forsvar. Han kom fri med Karim Zaza og scorede meget sikkert.

Herefter overtog F.C. København spillet og pressede Brøndbys talstærke forsvar voldsomt. Et kvarter inde i kampen pressede Thomas Thorninger Mogens Krogh til en blændende redning med et yderligt placeret hovedstød.

FCK's pres gav dog ikke de store målchancer, og i stedet forsøgte Donatas Vencevicius sig med et langskud, som den fremragende Krogh igen reddede flot. Halvlegens sidste chance tilfaldt igen Bent Christensen efter et kontraangreb, men denne gang afsluttede han svagt.

I begyndelsen af anden halvleg skete et par omrokeringer. Thomas Rytter, der ikke havde været 100% frisk efter sin sygdom, kom ind som højre back i pausen, og da Claus Nielsen måtte udgå kort inde i halvlegen kom Todi Jónsson ind, og FCK skiftede nu fra en 4-3-3- til en superoffensiv 4-2-4-formation. Herefter spillede holdet noget aldeles strålende fodbold, hvor det ene angreb afløste det andet ned mod målet hvor FCK's fans sang for fuld hals og støttede holdet storartet.

Presset blev belønnet, da et indlæg fra venstre side blev headet videre af Thomas Thorninger til Clement Cliford, der første gang satte bolden flot ind i det lange hjørne. Nu var optimismen til at tage og føle på, og det så ud som om FCK skulle vende kampen fuldstændigt.

Men desværre sløsede forsvaret et kvarter senere, og på et angreb, som nærmest var det ultradefensive Brøndbyholds første i halvlegen, kunne Bent Christensen prikke bolden i mål med tåen - en unødvendig scoring, da der var fem forsvarere mod kun to Brøndbyspillere.

Få minutter senere afgjorde Peter Madsen kampen med en pæn dribletur, og Brøndby havde hermed vundet kampen, som FCK i allermindste fald havde fortjent at spille uafgjort. Men som spillet kørte i anden halvleg gav kampen stadig et stort håb for fremtiden.