Kampreferat: FCK vs. Vej

Niclas sikrer sejren med tilfældigt mål

På en smuk dag i denne lune september måned var det igen tid at åbne Familietribunen, og endnu et stort publikum kunne se FCK hente en arbejdssejr hjem mod Vejle.

Der var ændret noget på FCK's holdopstilling efter den svage indsats mod Lyngby; Michael Mio var blevet sat ind på den centrale midtbane, Thomas Thorninger var anbragt som højre wing, Yüsüf Öztürk afløste en syg Thomas Rytter, og i angrebet havde Clement Cliford fået chancen i stedet for Todi Jónsson.

Målet til 1-0 var ikke kun FCK's, men hele kampens første målchance. Ude på højre kant havde Thorninger slidt sig energisk forbi et par Vejlespillere, der ellers ihærdigt prøvede at fælde ham. Det lykkedes til sidst, men da havde han kæmpet sig så langt frem, at frisparket lå på højre hjørne af straffesparksfeltet. Niclas Jensen skød på mål, og bolden ramte Vejles Jesper Ljung og ændrede totalt retning og sprang i mål.

Siden var det det hårde spil, der prægede halvlegen, og inden for et kvarter faldt der fire advarsler. Chancer var fåtallige, den absolut største faldt til Vejle, hvis angriber Kasper Dalgas ramte stolpen efter panik i det københavnske forsvar.

Igen i begyndelsen af anden halvleg havde Vejle store chancer, både til Jerry Brown der skød udenom, og til Kasper Dalgas, hvis forsøg blev blokeret.

Efter ti minutter var det FCK's tur til at ramme stolpen ved et skud fra Thomas Thorninger. De næste store chancer kom omkring den halve time, igen til den fremragende Thorninger, og senere til David Nielsen på Thorningers oplæg, men der var ikke flere mål i FCK. Vejle klarede heller ikke at skabe store muligheder, og på den måde sluttede kampen. Det var en meget jævn forestilling, men tre meget vigtige point der blev vundet, og det er afgjort det vigtigste.