Anden matchbold

Klokken 20:00 onsdag aften går det løs i årets første ”New Firm” i SAS Ligaen, når F.C. København gæster Vestegnen og Brøndby IF til en forhåbentlig rigtig underholdende og intens kamp. F.C. København drager til Brøndby uden karantæneramte Michael Silberbauer, mens Dan Thomassen vender tilbage efter en kort skadespause. Hos hjemmeholdet er der adskillige skader. BIF må blandt andet undvære en af de helt store profiler, Martin Ericsson mens også spillere som Mark Howard, Kasper Lorentzen og Mikkel Bischoff må sidde udenfor med skavanker.

Det er nok gået de færreste næser forbi, at F.C. København med en sejr i aftenens kamp kan kalde sig danske mestre 2006/07, men titlen kan også komme i hus hvis de tre forfølgere, FCM, OB og AaB, taber point i deres kampe, der starter en time tidligere. Det er dog et større puslespil, men vi skal prøve at sætte de forskellige scenarier op her:

  • Vinder F.C. København i aften, er Løverne danske mestre uanset hvad SAS Ligaens øvrige kampe bliver.
  • Spiller F.C. København og Brøndby IF uafgjort bliver Løverne danske mestre, hvis hverken FCM eller OB vinder. AaB vil ikke kunne nå FCK uanset hvad deres kamp ender.
  • Taber F.C. København mod Brøndby IF bliver Byens Hold danske mestre, hvis FCM taber, OB spiller uafgjort eller taber og AaB spiller uafgjort eller taber. 

Men tilbage til kampen på Brøndby Stadion. Historien har vist, at når F.C. København og Brøndby IF har mødtes, har placeringen i turneringen aldrig spillet en rolle i udfaldet af de enkelte kampe. Alle spillere er så opsatte på at levere en fejlfri indsats, at det oftest går hen og bliver meget lige på banen, når de to hold tørner sammen.

I Brøndbylejren kan man glæde sig over at være hjemme i egen hule igen. Udebaneresultaterne i denne sæson har nemlig – mildest talt – ikke være prangende, da de blå-gule endnu ikke har hevet en sejr i land uden for Brøndby Stadion. Til gengæld har BIF været nærmest urørlige på hjemmebane, og der venter derfor F.C. København en svær opgave, når Claus Bo Larsen fløjter kampen i gang i aften.

På den anden side kan F.C. København også være stolte af sin udebanestatistik. Man har nemlig ikke tabt på udebane endnu. Til gengæld har man vundet ti gange og spillet uafgjort i tre af slagsen. Samtidig er der kun sluppet imponerende 6 mål ind i hele sæsonen, når kampene ikke har været spillet i PARKEN!

Det kan ikke blive meget større inden for landets grænser end i aften. Vi ses på Vestegnen!