- Ærgerligt at sidde ude!

- Det er ærgerligt at sidde ude lige nu, hvor vi har de sjove kampe! Men i min alder må man jo tænke på kroppen, fortalte André Bergdølmo til FCK.DK, mens han overværede holdkammeraternes træning i PARKEN dagen inden United-braget.

 

- Og faktisk har jeg aldrig tabt til Manchester United - det er vist 3 gange, jeg har mødt dem. Og vi har da chancen for point i morgen, det står i hvert fald 0-0, når kampen begynder. Men det er et stærkt hold, uanset om de mangler folk som Giggs, Saha og Neville, vurderer den erfarne nordmand, som selv har 78 europæiske kampe på sit fodbold-C.V., heraf de 35 i Champions League. Så han ved godt, hvad det handler om i de her kampe, og man mærker også en nøgtern realisme i hans vurdering af styrkeforholdet.

 

- Med den trup, United har, så kan man jo spørge sig selv, hvem de bedste 11 egentlig er. De kan altid sætte nogle andre klassespillere ind, som vil kæmpe 100 % for deres chance, konstaterer han.

 

- Hvordan ser din egen situation egentlig ud? Når du at blive klar til vores sidste 2 Champions League-kampe?

 

- Ja, jeg regner med at kunne spille allerede om en halvanden uges tid. Jeg begynder at løbetræne nu på torsdag, og så må vi se, hvordan det går. Brøndby-kampen når jeg i hvert fald ikke. Men Oscar har jo også bare gjort det bedre og bedre i den tid, jeg har været ude.

 

- Det må være godt for en ung spiller som ham at have en erfaren kollega at rådføre sig med?

 

- Ja, helt sikkert, jeg snakker selvfølgelig også løbende med ham og prøver at dele ud af mine erfaringer. Det har alle brug for på det tidspunkt i karrieren.

 

- Havde du også selv en erfaren medspiller at støtte dig til, da du var i den alder?

 

- Nej, ikke rigtigt. Jeg spillede i Lillestrøm, da jeg var 19-20 år, og jeg var egentlig midtbanespiller. Men så blev vores venstre back skadet kort ind i en ny sæson, og så fik jeg bare at vide, at jeg skulle gå ud og spille venstre back. Sådan gik det til... så måtte jeg lære det hen ad vejen, husker André, der rundede de 35 for ca. 14 dage siden.

 

- A propos norsk fodbold, så skal vi i gang med Royal League om en måneds tid, og vi skal en tur til Oslo og møde enten Lillestrøm eller Vålerenga...

 

- Sidste år mødte vi jo Lillestrøm, så denne gang vil jeg håbe, at vi skal spille mod Vålerenga, de spiller jo også på vores nationalstadion Bislett, slutter André fra sidelinien i PARKEN, mens han lige får et muntert tilråb fra fysisk træner Anders Storskov, der vil høre, om han ikke snart skal på græs igen.

 

Men det varer altså lige en uges tid eller to, før André er helt klar, og derfor må han nøjes med at være tilskuer onsdag aften til den måske største kamp hidtil i F.C. Københavns historie.