Pascal Simpson - en rutineret angriber

Pascal Simpson er født 4. maj 1971 i det vestafrikanske land Togo, hvor hans far er fra – hans mor er tysk. Men som dreng flyttede Pascal til Bromma uden for Stockholm, og han har siden boet i Sverige, indtil han for snart tre år siden flyttede til Osloklubben Vålerenga, hvor vi har købt ham fra.

I drengeårene forlod han barndomsklubben Ekerö for at spille i Brommapojkarna, som er en af de mindre Stockholmklubber, og det var herfra at AIK hentede ham som 19-årig i 1990. Det var begyndelsen på mere end syv år i en af Sveriges største klubber.

Tiden i AIK bød bl.a. på en svensk mesterskabstitel i 1992, og to pokalsejre – 1996 og 1997. ”Pagge”, som hans kælenavn er blandt AIK-fans, nåede at spille mere end 200 kampe for AIK, og at score 66 mål i samtlige turneringer – deraf hele 12 i 16 pokalkampe.

Blandt de største kampe han har spillet var de to kvartfinalekampe mod F.C. Barcelona i 1997, hvor det lykkedes AIK at give det catalanske storhold en gevaldig forskrækkelse på et bundfrossent Råsunda, inden de kunne tage sejren hjem. Pascal scorede i begge kampene mod Barca.

I sin tid i AIK spillede Pascal Simpson for det meste i angrebet, men i sin sidste sæson så man ham også spille både på midtbanen og i midterforsvaret. Han er mildt sagt alsidig, og også robust og stærk med 192 cm og 93 kg.

Efter syv år i AIK besluttede Simpson sig for, at det var tid at prøve noget nyt. Hans næste klub blev Osloklubben Vålerenga, hvor den første tid blev svær – Simpson var skadet meget af tiden – men hvor han for længst har fundet formen på et hold, det er gået op og mest ned for på det seneste.

Nu er Pascal Simpson så klar til at spille for F.C. København, og spiller han op til sit bedste bliver han såvel en farlig målscorer som en spiller der kan arbejde i feltet, holde på bolden, og spille sine hurtigere medspillere fri, både med sin gode teknik og sit fremragende hovedspil.

I dag kl. 17.00 sender Løvetimen nyheder fra F.C. Københavns univers, og naturligvis har Steen O.G. Pascal Simpson igennem live, samt sportsdirektør Niels-Chr. Holmstrøm og assistenttræner Carsten V. Jensen, så lyt til Løvetimen på 102,9 MHz (104,5 på hybrid)!

/nsm