Pressen skrev

B.T.:

Det er muligt, at han taler for meget. Og det er muligt, at han efter den seneste tid ikke har så stor kredit hos FCK-ledelse og fans, som han har haft. Men en ting kan de ikke tage fra den 35-årige målræv Heine Fernandez. Han kan score.

Ekstra Bladet:

Heine Fernandez var manden bag begge scoringer - én i hver halvleg - og set på antallet af FCK-chancer var det et jævnt resultat før returopgøret i Beograd om præcis en uge.
7710 tilskuere kunne se FCK dominere kampen igennem, men trods en god start med chancer på samlebånd manglede skarpheden til at straffe gæsternes svage forsvar.

Hjemmeholdet kunne i store dele af kampen føre bolden op midt på banen og kom ofte til gode skudchancer. Men kun to blev omsat til mål, og adgangen til anden runde af UEFA-Cuppen synes inden for rækkevidde, men er dog langt fra en formalitet.

Kampen var premieren for FC Københavns fjerde træner i år, svenskeren Hans Backe, der nu skal videre i et stramt program med søndagens Superliga og næste uges tur til Balkan.

Hans Backe havde valgt at satse på samme angrebsduo, Zuma og Fernandez, der var så succesfuld i FCK's sidste Europa Cup-hjemmekamp mod Lazio. Og de to endte også med at blive kampens mest betydningsfulde spillere. Zuma, fordi han skabte ravage i et usikket jugoslavisk forsvar, og Fernandez, fordi han to gange udnyttede en stime af chancer og sendte to bolden i rusen. Zuma måtte dog overlade pladsen i front til Carsten Fredgaard, da sydafrikaneren midt i anden halvleg måtte forlade banen med en skade.

Efter pausen var der langt færre chancer til begge hold. Zuma arbejdede ihærdigt videre, men fløjspillet var gennem hele kampen nærmest ikkeeksisterende, og det var efter 22 minutters spil også et indlæg fra de bagerste rækker, der fandt vej til hovedet på Heine Fernandez. Han var placeret i Obilic-feltet, og manden bag første mål sendte bolden videre ind over hænderne på gæsternes keeper, der var lidt langt ude på skovtur i Parken.

2-0 til FC København, en stilling, der holdt til slutfløjtet. Et tilfredsstilende resultat, men med klubbens ambitionsniveau, både herhjemme og ude i den europæiske fodboldverden burde et hullet Obilic-forsvar være straffet betydeligt hårdere. Ikke mindst af Thomas Torninger, der i kampens sidste sekund fik serveret en kæmpechance, som han missede.

Onside.dk:

FC København var ved at få sig noget af et chok allerede efter et enkelt minut, da en Obilic-angriber pludselig var helt alene igennem.

Heldigvis gjorde svenske Magnus Kihlstedt sine mange kritikere til skamme med en fremragende redning.

Den episode var måske det, der skulle til for at kick-starte FCK. Ihvertfald producerede københavnerne en masse chancer i resten af halvegen.

Efter syv minutter var det Zuma, der var alene igennem. Men sydafrikaneren valgte at drible frem for at skyde, og derfor løb chancen ud i sandet.

Tre minutter senere modtog Heine Fernandez en aflevering fra Zuma. Veteranen tog et enkelt træk og sendte bolden med et fladt skud bolden ind i det fjerneste hjørne.

FCK'erne sad solidt på resten af halvegen, men hverken Bisgaard, Røll, Rytter eller Zuma kunne få bolden det vitale sidste stykke ind over målstregen.

Anden halveg startede meget kedeligt, og man sad faktisk lidt og frygtede, at FCK ville dumme sig.

Det gjorde de heldigvis ikke. Tværtimod øgede FCK føringen efter 20 minutter.

Jacob Laursen sparkede en høj bold frem i feltet, som Heine Fernandez dirigerede i en blød bue ind over den jugoslaviske keeper.

Herefter kørte FCK sejren sikkert i land, og de bør ikke få problemer med at kvalificere sig til anden runde af UEFA Cup'en.

Jyllands Posten:

7710 tilskuere kunne se FCK dominere kampen igennem, men trods en god start med chancer på samlebånd manglede skarpheden til at straffe gæsternes svage forsvar. Hjemmeholdet kunne i store dele af kampen føre bolden op midt på banen og kom ofte til gode skudchancer. Men kun to blev omsat til mål, og adgangen til anden runde af UEFA-Cuppen synes inden for rækkevidde, men er dog langt fra en formalitet.

Som forventet var anfører Christian Lønstrup rykket en plads ind på den centrale midtbane i bestræbelserne på at lukke hullet efter den lyskeskadede Christian Poulsen, og Lønstrup viste især før pausen den viljestyrke og fight, som han til tider glemmer at tage med på banen.

Berlingske Tidende:

Den første halve time tegnede til en stor københavnsk aften i Europa Cuppens tegn, men den rene målfest udeblev trods masser af chancer, og FCK måtte nøjes med en 2-0-sejr over jugoslaviske FK Obilic i første runde af UEFA-Cuppen.

7.710 tilskuere kunne se FCK dominere kampen igennem, men trods en god start med chancer på samlebånd manglede skarpheden til at straffe gæsternes svage forsvar. Hjemmeholdet kunne i store dele af kampen føre bolden op midt på banen og kom ofte til gode skudchancer. Men kun to blev omsat til mål, og adgangen til anden runde af UEFA-Cuppen synes inden for rækkevidde, men er dog langt fra en formalitet.