Pressen skrev

B.T.:

Det var de vitale og velsmurte komponenter på FCKs centrale midtbane, der stod bag den yderst fortjente, men alt for lille FCK-sejr på 2-1 over Viborg. De to centrale aktører, 2 X Christian, Poulsen og Lønstrup, fungerer tæt på det optimale og var tilmed spillerne bag FCKs to mål.

Med sin scoring til 1-0 efter 51 minutter satte den nyslåede landsholdsspiller Christian Poulsen en tyk streg under sin klasse, og scoringen gør ham tilmed til FCK-topscorer i Superligaen i efteråret.

»Vi er stærke for tiden. Det virker, som om Hans Backe, efter lidt eksperimenter i starten, har fundet frem til den formation, han vil bruge. Det virker, som om alle på holdet ved nøjagtig, hvad deres rolle er,« siger Christian Poulsen.
FCK spillede en glimrende første halvleg, men skarpheden svigtede foran mål. Og paradoksalt var det først i den mere lige anden halvleg, at målene kom.

Ekstra Bladet:

FC København fik en resultatmæssig og psykologisk perfekt optakt til torsdagens vigtige UEFA-Cup kamp mod tyske Borussia Dortmund ved søndag eftermiddag at besejre Viborg med 2-1 i Superligaen.

Selvom gæsterne fik skabt fornyet spænding om resultatet ved at reducere til 1-2 otte minutter før tid, hev værterne en fortjent sejr og tre point hjem. Det betyder, at FCK kravler fra fjerde- til tredjepladsen efter Brøndby og AB.

13.183 tilskuere så FCK komme foran 1-0 fem minutter inde i anden halvleg, da Christian Poulsen i de sidste timer af en for ham mindeværdig uge med landsholdsdebut satte foden rigtigt i en gang klumpspil.

Et kvarter før tid var det anfører Christian Lønstrup med et følt, direkte frispark, der bragte FCK sikkert i front 2-0. Troede alle i hvert fald.

For med otte minutter igen udnyttede Viborgs indskiftede Sasho Petroski et forsvarskiks, og reducerede til 1-2.

Selvom Viborg Fodsports Forening ikke kan måle sig med tyske Borussia Dortmund, der torsdag i Parken er københavnernes forhindring i tredje runde af UEFA-Cuppen, så var det generalprøven for FCK inden eventyret om Europa fortsætter.

Spillemæssigt viste FCK, at de er meget tæt på europæisk tempo og sikkerhed, men afslutningerne er stadig for svage og mangler frækhed og fanden-i-voldskhed.

Straks fra kampens start viste FC København, at Parken er deres hjemmebane og gæsterne fra Midtjylland blev sat under et voldsomt pres.

Onside.dk:

De danske mestre spillede mesterligt i de første 45 minutter af kampen i Parken mod Viborg. Kombinationerne flød og chancerne var talrige for københavnerne, der må have haft en nærmest rekordagtig boldbesiddelse.

Men hvad Løverne ikke kunne før pausen gjorde de til gengæld i anden. To gange Christian sørgede nemlig for, at de 13.183 fans ikke måtte gå frustrerede hjem. Først var det Poulsen, der scorede sæsonens sjette træffer, hvilket gør ham til FCKs topscorer.

Lønstrup gjorde ham kunsten efter, og dette endda på en meget flot måde. På et direkte frispark drejede han bolden udenom både muren og Viborg-keeper Onyszko. Det var sæsonens første mål fra FCK-anførerens side.

Foran 2-0 gik FCK dog en del i stå, og Viborg kom pludselig bedre med i kampen. Den indskiftede Sasha Petrovski kunne derfor udnytte FCK-forsvarernes uopmærksomhed og reducere til 2-1.

I første halvleg spiller vi det bedste fodbold i min tid i FCK. I anden halvleg går vi lidt ned, men generelt er jeg meget tilfreds med indsatsen," sagde FCKs træner Hans Backe til onside.dk.

Viborg var totalt nedspillet i den første times tid, men alligevel var jyderne overordentlig tæt på det ene point.

"Vi havde for stor respekt for dem i de første 50 minutter, hvor vi simpelthen ikke turde at spille fodbold med dem. Men da vi kommer bagud mister vi frygten, og styrer faktisk resten af kampen," sagde Viborgs træner Søren Kusk til onside.dk.

Al ære og respekt for Viborg, så venter der nu FCKerne en helt anden modstander på torsdag i UEFA Cuppen. Men hvis Løverne kan fortsætte stilen fra første halvleg mod VFF, så ligger der en overraskelse og lurer.

Jyllands Posten:

" Det var irriterende, nej det var møgirriterende, at vi ikke turde være her i Parken de første 50 minutter ".

Viborgs nye træner, Søren Kusk, fik ikke tøjlet sine tropper ordentligt, da arbejdshestene fra Midtjylland søndag gæstede Danmarks nationalarena og tabte 2-1 til FC København.

Berlingske Tidende:

FCK bider sig fast i toppen
FC København spillede en flot kamp og sejrede 2-1 over Viborg. Men helt uden grund var københavnerne tæt på at smide en sikker sejr væk mod slutningen.

Fra start lod de hvidklædte løver forstå, at kampen skulle spilles på hjemmeholdets præmisser.

Efter kampen var de to holds trænere da også rørende enige, om at FCK burde have ført med et par mål allerede før pausen.

Viborgs nye træner Søren Kusk sagde det meget rammende:
»Det irriterer mig grænseløst at se på. Mine spillere turde simpelthen ikke at spille fodbold i første halvleg. Til gengæld kørte vi dem ud af banen de sidste 40 minutter af kampen.«
Den sidste del af udsagnet skal dog tages med et gran salt.
»Alt i alt synes jeg, at vi får en fin optakt til Dortmund-kampen. Vi skaber et hav af chancer i første halvleg, men det er, som om vi skal kæmpe ekstra meget for vores scoringer for tiden,« sagde midtbanegeneral og topscorer med seks mål i Superligaen, Christian Poulsen.
»Vi skal være langt skarpere i Europa Cuppen, ellers går det galt mod tyskerne.«
Et synspunkt træner Hans Backe var enig i: »Mod Dortmund skal vi ikke forvente at få mere end tre-fire chancer. Så skal vi altså score,« sagde en - trods alt - glad og tilfreds svensker.