Pressen skrev

B.T.:

De onde lo, og de gode græd. Og i går var FCK de gode, og Dortmund de onde, da fodboldskæbnen havde valgt at kaste al sin ugunst på FCK. Dybt inde i overtiden scorede Dortmund sejrsmålet til 1-0 på blot anden reelle tyske chance i hele kampen.

Indtil det onde øjeblik, som forstenede størsteparten af de godt 18.000 tilskuere i Parken, havde FCKerne ellers leveret en indsats som på ny cementerede, at holdet har noget at gøre i toppen af europæisk fodbold.
Nederlaget var det første under cheftræner Hans Backe. Men det var nu ikke fordi svenskeren havde stillet op med den forkerte taktik.

Og i overtiden gjorde indskiftede Heiko Herrlich så det helt onde ved FCK, da han blot skulle trille en ripost fra en redning fra Rune Pedersen i nettet.
»Så ond kan fodbold være,« sagde en meget skuffet FCK-direktør Flemming Østergaard efter kampen. Og det havde FCK-direktøren fuldstændig ret i.

Onside.dk:

Tysk tyveri i Parken

Stik imod spil og chancer tabte F.C. København det første UEFA Cup-opgør mod Dortmund 1-0 på et mål scoret i overtiden af Heiko Herrlich.

En kamp der, foruden målet, bød på to udvisninger og et brændt straffespark af Jacob Laursen.

Men selvom FCK var spilstyrende i hele 1. halvleg, og Dortmund ikke havde nogle nævneværdige chancer, stod det fortsat 0-0 ved pausen.

Kort før tetid blev begge mandskaber reduceret til 10 mand. Christian Poulsen gik ind i en tackling med Jan Koller, der svarede igen ved at sparke danskeren, som måske kan ende med at blive hans klubkammerat. Farvel og tak til dem begge. Poulsen for sin lidt uforståelige anden advarsel, mens Koller korrekt fik direkte rødt.

I anden halvleg fik F.C. København en oplagt mulighed for at komme foran. Samtlige øjne hos de godt 18.000 tilskuere hvilede på forsvarsspiller Laursen 22 minutter inde i halvlegen, da den 30-årige FCK'er gik frem for at eksekvere et straffespark. Forinden havde Christian Wörns taget med hænder i feltet på et indlæg.

Jacob Laursen, der scorede mod Lazio på netop et straffespark, gik til bolden, men den tidligere Derby-spiller tordnede bolden langt over mål. Et meget ukoncentreret spark, som viste sig kostbart for F.C. København.

Selvom FCK var det bedre hold kunne tyskerne i stedet løbe af med sejren. To minutter inde i overtiden glippede koncentrationen, og en umarkeret Heiko Herrlich kunne ufortjent sende bolden i nettet til tysk sejr.

Der er returkamp om 12 dage i Dortmund, og skal københavnerne gå videre, skal de helt banalt score på de chancer de får, og så ellers håbe på at Dortmund vil være ligeså tandløse.

Jyllands Posten:

Oven i skuffelsen må danskerne i returkampen undvære en del brændstof på midtbanen i form af Christian Poulsen, der sammen med gæsternes Jan Koller blev udvist midt i kampen.
18.620 tilskuere havde trodset novemberkulden, og efter en underholdende første halvleg, var der mindre at varme sig på efter pausen.

Holdene gik til pausestillingen 0-0 umiddelbart efter kampens dramatiske højdepunkt. FCK'ernes dynamiske og stærkt spillende midtbanespiller Christian Poulsen lavede frispark på Dortmunds tjekkiske kæmpeangriber Jan Koller.
Mens begge spillere lå på jorden, plantede den 2,02 meter høje Jan Koller sin støvlestørrelse 50 på baglåret af Christian Poulsen, mens tjekken samtidig rullede rundt og ømmede sig. Alle mand på begge bænke fór op, mens spillerne på banen flokkedes om kampens britiske dommer, Michael Riley. Han gav først et gult kort til Poulsen, og da det var det andet i kampen, blev de to gule byttet til et rødt. Men også Dortmund blev reduceret til 10 spillere, da Jan Koller fik direkte rødt for sin eftertackling. Spørgsmålet er så, hvem af de to hold der i returkampen om 12 dage er ramt hårdest af karantænerne.

Berlingske Tidende:

FCK glemte at straffe Dortmund

FC Københavns styrker og svagheder og fodboldens besynderlige retfærdighedsbegreb blev stillet åbent til skue i Parken i aftes, da Borussia Dortmund vandt med 1-0 på gæsternes eneste reelle chance og ydermere på kampens sidste angreb.

FC Københavns styrke, det velorganiserede kollektiv, der i 13 kampe havde undgået nederlag, var lagt ned på resultattavlen. Men inde på grønsværen var det i næsten alle spillets facetter dem, der havde spillet gæsterne ud af den nedslidte bane.
Med en snorlige backlinje, der konsekvent trak Dortmunds hurtige kantspillere offside, med Christian Poulsen og Christian Lønstrup som akse på midten og ikke mindst med en langt større vilje end modstanderne til at løbe og tackle igennem lukkede FCK-spillerne simpelthen Dortmunds stjerner ude af kampen.
Afleveringerne mellem FCKs forskellige led var så også bedre end de noget uoplagte gæsters, og med Zumas hurtighed over for den aldrende Jürgen Kohler var der hele tiden noget simpelt at spille på, ligsom Morten Bisgaards samspil med Zuma i flere omgange virkede meget lovende.

Straffespark har gennem flere sæsoner været en af FCKs achilleshæle. På et tidspunkt var udnyttelsesprocenten så lav som en ud af hver tre eller fire straffespark, og det var ikke muligt at finde en fast skytte. Men Jacob Laursen tog rollen, og han gjorde det med stor overbevisning, da han scorede mod Lazio i Parken ved at banke bolden op i hjørnet. I aftes så det ud til, at han ville forsøge igen, men det kom til at ligne Preben Elkjærs berømte skud op i himlen fra EM i 1984. Bolden var ikke i nærheden af målet, og FCK glemte at indtage bødlens rolle og blev så selv straffet til sidst.