Pressen skrev

B.T.:

I 1996 scorede Mogens Krogh i næstsidste runde på hovedstød i den vanvittige 3-3 kamp mod AGF, og i går reddede han syv minutter før lukketid det straffespark, som han selv havde begået i topkampen mod FC København.

Med 1-0 sejren i den dramatiske kamp, er Brøndby nu hele 10 point foran rivalerne fra hovedstaden. »Jeg tror, at den redning betyder rigtigt meget for mesterskabet. Nu kan vi gå til vinterpausen med et stort forspring,« siger den glade målmand, der kunne være blevet skurk, da han fældede FCKs Carsten Fredgaard.
»Jeg prøvede på at sparke bolden ud over linien, og jeg gjorde, hvad jeg kunne for at undgå at ramme ham,« fortæller Krogh. Keeperen var iskold på decemberdagen, og selvom den kommende mangemillionær Christian Poulsen placerede bolden yderligt, reddede Krogh straffesparket.
»Jeg havde set ham sparke akkurat det samme sted mod AaB. Han skyder helt ude ved stolpen, og så tog jeg chancen,« siger målmanden, der har svært ved at forestille sig, at mesterskabet nu vil glide Brøndby ud af hænde.


Ekstra Bladet:

Temperamentet slog gnister, og både Brøndbys og FCK's spillere var tæt på det røde felt, men dommer Steen Pedersen holdt sit røde kort i lommen og nøjes med at uddele fem advarsler til hjemmeholdet og to til de forsvarende mestre.

Brøndby- og FCK-spillerne skiftedes til at brokke sig til Steen Pedersen over modstanderne, men manden i sort lod sig ikke provokere til at vise nogen ud.

Han havde set frem til en fredelig advents-søndag, da Nicolai Vollquarts skulle have dømt kampen, mens hans fly fra Jylland blev aflyst på grund af maskinskade, mens passagerne sad i kabinen og ventede på at komme af sted.

Steen Pedersen (41 år) blev ringet op klokken 14 på sin bopæl i Gladsaxe:

- Vi stod og skulle have ti mennesker til gløgg og æbleskiver, men sådan er det jo.


- Jeg kom godt nok i gang, og jeg var ret bevidst om, at de vidste, jeg lige var blevet kastet ud i det, og derfor ville jeg vise dem, at 'det kan godt være, jeg er reserve, men jeg er klar'.

- Også generelt, føler jeg, det gik godt. Jeg hamrer hurtigt en tre-fire advars-ler af, og i anden halvleg virker det, som om den er trængt ind hos spillerne. Det betragter jeg som en sejr.

- Jeg har før vinket dette opgør, men det var første gang jeg stod derinde på banen, og det var meget anderledes. Specielt fordi spillerne er overtændte. Deres adfærdsmønster er slet ikke, som det plejer at være. Sådan nogle som Christian Poulsen og Jacob Laursen kommer jo rendende over en halv banelængde.



Onside.dk:

Brøndby vandt klassikeren i dansk fodbold mod FC København i en tæt og intens affære på Brøndby Stadion.

Tilskuerne havde dårligt fundet deres pladser, før Brøndby-fansene fik noget at juble over. Ruben Bagger, der har holdt en lille scoringspause gav hjemmeholdet en fantastisk start.

Som kampen skred frem steg intensiteten og hårheden i nærkampene og flere gange måtte dommertrioen agere kampledere. Især Peter Møllers brug af albuerne i hovedstødsduellerne fik en del opmærksomhed fra tilskuere, dommere og ikke mindst Møllers gamle holdkammerater i Brøndby. Men dommertrioen fik dysset gemytterne ned.

FC København arbejdede hårdt på for en udligning, men holdet var ikke rigtigt skarpe. Og symptomatisk for københavnerne kunne de ikke engang udnytte en af fodboldens største chancer - straffesparket. Christian Poulsens straffespark blev glimrende reddet af Mogens Krogh, der dermed fik rettet lidt op på indtrykket af et meget klodset straffespark mod Carsten Fredgaard.

Kampen endte 1-0 til Brøndby, der dermed troner på toppen af SAS-ligaen vinteren over med hele ti points forspring til FC København.



Jyllands Posten:

18.690 tilskuere - mod forventning ikke udsolgt på Brøndby Stadion - kunne se Brøndby komme bedst ind i kampen.
Hjemmeholdet havde inden for de første 20 minutter tre kæmpechancer, hvor højrekantspilleren Rafal Niznik havde næstsidste fod på bolden hver gang. Ruben Bagger udnyttede det første præcise indlæg til fulde, da han helflugtede bolden videre ind på FCK-keeper Magnus Kihlstedt, der kun halvklarede. Bagger kunne derefter selv heade bolden over stregen til 1-0 efter blot syv minutters spil.
To gange var Mattias Jonson tæt på at øge føringen via hovedstød, men Magnus Kihlstedt og overliggeren reddede FCK.
Peter Møller fik en varm velkomst i decemberaftenens to grader kolde luft af sine gamle fans, der ikke er glade for at se ham i "den forkerte" FCK-trøje. Ikke mindst da Møller sendte Krister Nordin til tælling med en albue i ansigtet og fortjent indkasserede et gult kort.
Især første halvleg blev i det hele taget skændet af masser af spilstop på grund af hårde tacklinger og løstsiddende albuer. Efter en halv times spil blev Christian Lønstrup liggende i græsset efter et møde med Ruben Bagger, og han måtte lade sig afløse af Peter Christiansen. Og flere gange var kampen ved at glide ud af hænderne på kampens dommer, Steen Pedersen, der med kort varsel afløste Nicolai Vollquartz, som var strandet i Karup Lufthavn i Midtjylland. Flere frispark, og især Peter Møllers løse albuer i hovedstødsduellerne, udløse skænderier og skubberier blandt de to mandskabers tændte spillere, og her kunne dommer Steen Pedersen med fordel have sat sig mere igennem.
De mange afbrydelser ødelagde noget af spilopbygningen hos begge hold. FCK fik efter en skidt start spillet sig tilbage i kampen, ikke mindst på grund af den energi Christian Poulsen havde taget med sig i sin første Superliga-kamp siden offentliggørelsen af klubskiftet til Schalke 04 i Bundesligaen?