Pressen skrev

B.T.:

Mestrenes kamp mod amatørerne fra Lyngby var ikke bare den oplagte chance for at eliminere noget af det forspring, som rivalerne fra Brøndby har, når det gælder målregnskab i SAS-Ligaen. Det var også Peter Møllers chance for at demonstrere, at han ikke blot er et alternativ til den københavnske startopstilling.
Begge dele kiksede.
Mægtige FCK leverede i går det som med en forslidt, men sigende sportsfrase kaldes for en pligtsejr med 3-0 over de forsvarsløse værter.
Småskadede Sibusiso Zumas afløser Peter Møller scorede ikke. Tværtimod endte den 30-årige angriber med at tage plads på bænken 27 minutter inde i 2. halvleg - skiftet ud efter en indsats, hvor han godt nok i vanlig stil gik til stålet, men hvor han havde umanerligt svært ved at sætte sig igennem overfor de ellers så gavmilde Lyngby-forsvarere.
Peter Møllers bytte med Morten Bisgaard blev fulgt af tilfredse, bifaldende råb fra de FCK-fans, der stadig ikke har taget den tidligere Brøndby-angriber til sig.
Hvordan synes du selv det gik?
»Det er op til jer (pressen, red.) at bedømme,« konstaterede Peter Møller med en snert irritation, da det hastige ridt fra omklædningsrummet midlertidig endte hos en flok ventende journalister.
»Men jeg ville godt have spillet hele kampen, men bedømmelsen - det er altså jeres.«
En kamp fra start mod Lyngby var vel også en chance for dig?
»Selvfølgelig. Men jeg har også scoret to gange i det her forår, og så for i den næste kamp igen at starte på bænken. Pladsen er Zumas,« sagde en ydmyg Peter Møller.
Hvis man betragter din indsats set over hele foråret - hvordan ser du på det? Oprindeligt tog du vel også hjem, fordi du havde VM i tankerne.
»Det med landsholdet - det er vist noget, som medierne har skreget op. Men det er klart, at det tager længere tid at finde sig selv, når man som jeg ikke regelmæssigt spiller kampe. Men jeg er ikke presset. Jeg står ikke og absolut skal afsted til udlandet igen om to år,« siger nordjyden, der kom til FCK i oktober efter en mislykket ophold i spanske Oviedo.
Kontrakten mellem FCK og Peter Møller løber til sommeren 2004.
Københavnernes svenske træner var også hurtig til at sige farvel til Lyngby Stadion. Sammen med direktør Flemming Østergaard ville han til Brøndby for at kigge SAS-Ligaens tophold ud.
»Der er ikke så meget at sige: 3-0, tre point. Aus und fertig (færdig, slut, red.),« sagde Hans Backe.
Svenskeren benyttede ikke lejligheden til at give marginal-spillere en chance mod Lyngby. Hans Backe mener, at spillerne skal overbevise til træning og i Øresunds Cup, hvis de vil have en chance i startopstillingen.
»Backes oplæg til os var, at der nok skal være nogle, som dummer sig mod Lyngby, men det skulle ikke være os,« sagde Peter Møller.
Med sejren kan FCK foreløbigt se tilbage på seks sejre og to uafgjorte i forårets SAS-Liga-kampe. Målscoren er 19-1.


Ekstra Bladet:

FCK-spillerne hang ved tv-skærmen efter dagens pligtsejr i Lyngby. Peter Christiansen sad netop efter Brøndbys seneste sammenbrud og analyserede stillingen på tekst-tv, da Ekstra Bladet meldte sig.

- Jow, det ser sgu ud til, at vi får en spændende afslutning på turneringen. Det er vi da helt tilfredse med, dræver den jyske back, mens han med benet oppe plejer en blodsamling på størrelse med en lige så jysk murer-hånd.

Et blik på de to holds slutprogram tackles til gengæld med begge ben på gulvtæppet:

- Jamen, de dér kampe mod bundhold, der er tilfredse med et point, er jo frygtelige. Så holdenes slut-program er ikke så vigtigt. Det vigtigste for os er at kigge på, at vi er svære at slå, og at vi får de point på udebane, vi ikke fik tidligere. Men selvfølgelig er jeg optimist.

Martin Albrechtsen var på grund af mange afbud på vej til U-landsholdet i Odense i stedet for til Vedbæk og A-landsholdet. En lille skuffelse, som dog kunne opvejes af den aktuelle stilling i Superligaen.

- Det er jo meget rart, at de selv smider det væk, for det ser ærligt talt sådan ud i øjeblikket. Nu må vi bare holde is i maven. Vores program ser lidt lettere ud end Brøndbys, og det kunne da være sjovt, hvis vi fik en rigtig finale i Parken 12. maj.

ET GEAR NED
FCK-træner Hans Backe tog direkte fra Lyngby til Brøndby Stadion men ville sædvanen tro ikke kommentere rivalens påtrængende problemer:

- Jeg udtaler mig aldrig om andre hold, men jeg er da lidt overrasket over, at vi nu får muligheden for at indhente Brøndby. Vi har selv været stabile og professionelle, men vi har vanskelige kampe foran os, siger Hans Backe, der ikke ser nogen grund til at snakke med sine spillere om, hvordan de mentalt skal forholde sig til den nye, spændende stilling.

Til gengæld kalder han det 'fantastisk', at FCK med endnu et 0 i Lyngby nu har holdt buret rent i 627 minutter. Der er ikke scoret mod Magnus Kihlstedt & Co. siden Alex Nørlunds tidlige træffer i Vejle 10. marts.

I går var Lyngbys Lars Gravesen tæt på med et hovedstød på overliggeren, men ellers udviklede kampen sig som ventet med et FCK-hold, der virkede noget uinspireret efter føringsmålet i første halvleg?



Onside.dk:

FC København var på forhånd mega-favoritter til udekampen mod Lyngbys amatører, og titelaspiranterne vandt da også en sikker sejr, men de imponerede ikke voldsomt i opgøret.

Sejren blev kun på 3-0, og det er faktisk kun AB, der har formået at score så få gange mod Lyngby i foråret.

Todi Jönsson stod for kampens første mål, mens Thomas Røll stod for de to sidste.

Interessen for opgøret var i øvrigt så stor, at en stor del af de 5.393 tilskuere først var på plads et godt stykke inde i første halvleg.

Efter kampen havde FCKs forsvarsspiller Martin Albrechtsen denne forklaring på FCK'ernes præstation mod Lyngby.

"Det normale spændingsmoment, hvor man ved, at man kan tabe kampen, det er helt væk i denne kamp. Når vi får scoret det første mål, falder vi derfor helt ned i tempo.