Man sidder med længsel og glæder sig

Til trods for at det danske mesterskab blev afgjort torsdag aften til Brøndbys fordel, kan vi alligevel se tilbage på en stor sæson. Specielt denne forårssæson har været ganske imponerende. Se bare på nedenstående tal:

11 sejre
3 uafgjorte
0 nederlag
Målscore: 33-8


F.C. København afsluttede her til aften sæsonen med at vinde overlegent over AaB med 4-2 på Aalborg Stadion. F.C. København stillede op som følger:

Rune Pedersen

Bo Svensson
Bora Zivkovic
Martin Albrechtsen
Peter Christiansen (Kim Madsen)

Morten Bisgaard
Christian Poulsen
Christian Lønstrup
Thomas Røll

Todi Jónsson
Peter Møller

Erik Mykland måtte melde fra kort får kick-off. Hans ene tå var så meget i smerter, at "Myggen" og lægestaben besluttede af han skulle stå over.

- Den gør ondt nu, men jeg regner med at være klar igen om et par dage. Jeg tager også med til Sevilla og regner med at spille derned, sagde Mykland efter kampen.

Selvom mesterskabet var mere eller mindre afgjort inden kampstart, kunne man se på de københavnske spillere, at denne sæson skulle afsluttes ordentligt. Det må man sige at den gjorde. En meget velspillet kamp fra F.C. Københavns side, og sejren blev støbt allerede efter et kvarter, hvor Peter Møller havde bragt FCK foran med 2-0. Det første mål var efter Bisgaards glimrende indlæg, og det andet en ripost efter Thomas Rølls tørre skud fra distancen, som Møller fulgte op på og smækkede op i nettaget.

AaB fik reduceret ved Allan Gaarde på et forsvarskoks - et koks der gav AaB mod på mere, men jyderne kunne ikke skabe et overtag.

F.C. København var på den anden side særdeles farlige når angriberne fik bolden. Peter Møller og i særdeleshed Todi Jónsson virkede meget tændte og skabte ravage i AaBs bagerste kæde med deres pågående spil. Derfor var pauseføringen også ganske fortjent.

Anden halvleg kom til at forme sig ligesom første: FCK med overtaget, og som tilskuer sad man og fornemmede en sikker sejr til Byens Hold. Denne tro blev forstærket, da Todi fik sparket bolden ind bag Jimmy Nielsen i AaBs mål.

Og så blev AaB udspillet. Lidt efter var det målslugeren fra Brøndbykampen, Bora Zivkovic, der øgede til 4-1. Undertegnede mindes kun én kamp før hvor AaB har været bagud med samme cifre i Aalborg - noget der vidner om klasse hos de københavnske mandskab.

Til trods for en amputeret trup, hvor Erik Mykland, Magnus Kihlstedt, Tomas Antonelius, Sibusiso Zuma og Carsten Fredgaard manglede, var det stadig FCK der var spilstyrende. AaB fik dog fornyet håb da Stefan Bidstrup kunne reducere efter hjørnespark. Igen var det på en fejl i forsvaret.

AaB fik mod på mere, men kunne bare ikke. F.C. København stod for godt på banen, og kørte en flot 4-2 sejr hjem i Aalborg.

Som forventet blev det til sølvmedaljer. Sølvmedaljer der havde et snært af guld i sig, for denne forårssæson har tilhørt F.C. København. Vi kan allerede nu se frem mod næste sæsons eskapader - både i PARKEN såvel som ude i det danske land. F.C. København skal forsvare de danske farver i UEFA Cup'en - en turnering som vi jo som bekendt gjorde os meget positivt bemærket i denne sæson.

Man sidder med længsel og glæder sig!