Optakt: F.C. København - Køge

Næstsidste hjemmekamp i efterårssæsonen løber af stablen på søndag, når oprykkerne fra Køge kommer på besøg klokken 15:00.

Organisation og disciplin har været nogle af de nøgleord, der er blevet hæftet på F.C. Københavns præstationer i efteråret. Og det er netop hvad træner Hans Backe har stilet efter. Stabiliteten har indfundet sig hos F.C. København, og det afspejles i tabellen, hvor holdet indtager en suveræn førsteplads med seks point til nærmeste forfølger.

Til trods for at mange af de seneste overskrifter har omhandlet skader hos vigtige spillere som, Møller, Lønstrup, Peter Nielsen, Antonelius, Todi, Pettersson, Kihlstedt, Bisgaard, Fredgaard og Rune Pedersen har holdet formået at høste point til kontoen i en sådan grad, at 31 point på nuværende tidspunkt er en realitet, hvilket er rekord for F.C. København. Det vidner om klasse!

Køge Boldklub har imponeret i efterårets hidtidige kampe. Mange havde inden sæsonstart spået Køge store problemer, men holdet har vist, at de kan spille med i landets bedste række. 19 point er det blevet til i de første 15 kampe, og specielt på udebane har Køge vist gode takter. Således fremstår holdet som det bedste udehold i ligaen, og det er grund nok til at være ekstra opmærksom på søndag. I tillæg viser stillingen også, at Køge er det næstmest scorende hold, men ingen roser uden torne, for det afsløres samtidig at Køge er det hold, der har lukket flest mål ind.

Profiler på holdet findes fortrinsvist i det offensive. Anders Clausen, der er hentet fra Næstved, har vist opadgående formkurve på det seneste og står noteret for fem scoringer. Også Henrik Eggerts har siden sin indtræden på holdet for et par kampe siden, tilført ekstra farlighed i form af godt sete afleveringer og en udviklet næse for mål. Af andre profiler kan nævnes midtbanespilleren Martin Borre og forsvarskrumtappen Morten Eskesen.

Når Køge på søndag kommer til PARKEN vil faktum være, på trods af holdets status som bedste udehold, at F.C. København fremstår som storfavoritter. PARKEN har udviklet sig til uindtagelig fæstning, hvori Byens Hold ikke har tabt siden 17. august 2001, hvilket svarer til 22 ubesejrede kampe. Sidst de to hold mødtes var på Køge Stadion, hvor det blev til en 3-1 sejr til løverne på to sene scoringer.

Garantier kan der ikke gives i fodbold, men meget tyder på at kampen på søndag vil blive både medrivende og underholdende, for det er to hold der vil frem på banen der mødes. Kom selv og oplev topfodbold fra første parket, når PARKEN på søndag ligger græs til endnu en gang underholdning i særklasse.