Optakt: F.C. København - Silkeborg IF

Det er top mod bund på søndag, når F.C. København, i årets sidste kamp, tager imod Silkeborg klokken 17:35 i PARKEN.

Et tilbageblik på SAS Ligaen i 2002 er et fantastisk studie for alle med et løvehjerte. 31 kampe er afviklet, hvilket har resulteret i 21 sejre 8 uafgjort og kun 2 nederlag med en målscore på 58-24. Ikke mindst i PARKEN har Byens Hold vist skræmmende styrke, hvor seneste nederlag er tilbage i august 2001, og det kan med rette konkluderes, at PARKEN er blevet en arena, modstanderne med god grund frygter at spille i.

På søndag er det så Silkeborgs tur til at prøve lykken, og det er faktisk anden gang på under to måneder, at de rød-blusede gæster PARKEN. Sidste gang blev det 2-1 til F.C. København, men til trods for denne lille sejrsmargen, var der tale om en meget ensidig forestilling, hvor sejren på intet tidspunkt var i fare. I øvrigt var det i denne kamp, at Bo Svensson scorede sit første mål for klubben nogensinde og Peter Møller sit første selvmål?

En sejr i årets sidste kamp vil, som minimum, sikre et ni points forspring til nummer to. Med visheden om dette forspring, vil vinterpausen kunne nydes i ekstra høj grad, og det vil samtidigt være et gevaldigt rygstød forud for forårets afgørende kampe.

Førend dette kan være en fuldbyrdet realitet kræves en sejr på søndag, og F.C. København må betragtes som favoritter til denne. Truppen emmer af optimisme og selvom efteråret har været hårdt for mange af spillerne, med massere af hjemlige kampe, landskampe og europæiske opgaver, er spillerne opsatte på at slutte af på bedste vis, hvilket er ensbetydende med en sejr på søndag.

Truppen kan dog ikke se sig helt fri for skader. Foruden de langtidsskadede måtte Møller og Rooba i sidste opgør forlade banen med forstrækninger, og det er i skrivende stund meget tvivlsomt, om de bliver klar til søndagens opgør. Fck.dk følger op på situationen i løbet af ugen.

Silkeborg kommer til PARKEN med to friske nederlag til ligaens oprykkere i bagagen og indtager en øjeblikkelig sidsteplads. Ingen tvivl om at holdet vil gøre alt for at slutte året af på en god måde og ændre på den kedelige placering. Ingen forventer dog, at Silkeborg vinder på søndag, hvilket måske netop kan være deres indgangsvinkel til opgøret, idet de har alt at vinde og intet at tabe.

Forhåbentligt vil der være mange tilskuere på lægterne på søndag, til at bakke hjemmeholdet op i bestræbelserne på at erobre endnu tre point før julefreden sænker sig over SAS Ligaen. Ud over underholdningen på banen, vil vinderen fra Børne MGP - RAZZ optræde på familietribunen og i pausen på plænen. Efter kampen bliver det så muligt på Carlsberg Corner, at opleve Rockers By Choice, som netop har lanceret deres greatest hits album - Rockers Retro. Der er således al mulig grund til at komme i PARKEN på søndag og få sin sidste omgang fodbold med tilbehør inden et fantastisk fodboldår finder sin afslutning.