Fredgaard matchvinder mod Molde

På en solbeskinnet bane, der nok kunne få en rumænsk green-keeper til at blive grøn af misundelse, tog F.C. København i dag imod norske Molde i en træningskamp foranlediget af SAS Liga pausen. Omtrent 250 tilskuere overværede kampen, der fik F.C. København som sejrsherrer med cifrene 1-0.

Jörgen Pettersson

Skader og landsholdsforpligtelser til trods stillede F.C. København med et ganske slagkraftigt hold til dagens opgør. Uvante pladser blev tildelt Morten Bisgaard og Steffen Hartmann, der henholdsvis spillede centralt på midtbanen og som højreback. De spillede, som resten af holdet, fornuftigt uden at være prangende.

Chancefattig må den første halve time betegnes som. Molde fik dog én efter ti minutter, da Steffen Hartmann lagde for kort tilbage med hovedet. Dog nåede den unge spiller selv at rode bod på fejltagelsen, da han selv nåede tilbage og blokerede afslutningen.

Midtvejs i halvlegen fik F.C. København tildelt et frispark kort uden for feltet. Til dette steppede en godt spillende Carsten Fredgaard op og som det naturligste i verdenen, placerede han bolden over muren og ind i kassen uden chance for keeperen.

Molde forsøgte sig primært med gennembrud i højre side, men her dæmmede Bech og Hartmann udmærket op. Sidstnævnte måtte desværre forlade kampen i pausen grundet et slag i nakken og efterfølgende utilpashed.

To norske chancer blev det til godt ti minutter før pausen, men i begge tilfælde viste Rabo klasse og fik afværget på fornemmeste vis.

Som modsvar til Molde-mulighederne leverede Morten Bisgaard en godt set aflevering i dybden til Todi, men denne mistimede sit lob og bolden røg akavet til målspark.

Pausen indtraf og i denne afløste Pascal Simpson skadede Steffen Hartmann. Det betød at Hjalte Nørregaard røg ned som højreback, mens Pascal såmænd spillede centralt på midtbanen. Det slap den høje svensker nu udmærket fra, selvom han lige skulle vænne sig til tempoet, og han leverede blandt andet to fornemme afleveringer i dybden til henholdsvis Fredgaard og Todi, dog uden at dette førte til yderligere scoringer.

Molde blev farligere som halvlegen skred frem, men de manglede skarpheden foran mål. Dette sammenholdt med at rutinerede Bora Zivkovic spillede en fornem kamp foran stabile Rabo, gjorde at Molde måtte forlade kampen uden at komme til scoringer.

Dermed hev F.C. København en smal sejr i hus, og vigtig kamptræning til de spillere der ikke er i landsholdsaktion blev effektueret.