Rekorden skal udbygges

F.C. Københavns rekord i SAS Ligaen med 16 udebanekampe i træk uden nederlag skal på søndag udbygges, når turen går til Gladsaxe Stadion hvor AB venter i kampen om vigtige point i hver sin ende af tabellen.

For Byens Hold har dette forår indtil videre været pointmæssigt tæt på optimalt. En enkelt svipser hjemme i PARKEN mod Viborg er det eneste kamp der gør, at de danske mestre ikke har fået maksimum i forårets første fem kampe. Spillemæssigt har det dog ikke været helt lige så imponerende, men holdet har vist rigtig flot spil i dele af alle kampene og vist stor moral ved at tage alle tre point. Specielt de to kampe mod Frem, hjemmekampen mod FCM og kampen i Århus skulle have være vundet mere komfortabelt, da modstanderen ofte kun kunne takke deres egen målmand og vores afsluttere for at kampen levede i samtlige 90 minutter.

Mod AB ville det derfor være rart at kunne sidde lidt mere roligt på sædet når kampen nærmer sig sin afslutning. Om det ønske går i opfylde kan vi selvfølgelig ikke vide, men tager vi tidligere opgør mod AB på Gladsaxe Stadion in mente, så er der intet der tyder på dette. AB har det nemlig med at drille F.C. København - både i PARKEN og på akademikernes hjemmebane.

Godt nok blev det til sejr i efteråret på 1-0. Peter Møller scorede kampens enlige mål, men de grønblusede kunne med lidt mere held sagtens have scoret i den kamp. Det måske mest opsigtsvækkende er, at vi faktisk ikke har tabt mod AB på udebane i SAS Ligaen siden september 1998, så set i det lys, så burde der være garanti for point på søndag.

Vi ligger nummer 1?
Da forårssæsonen gik i gang var der syv point op til førstepladsen. I dag er der ét point, og ser man på rundens øvrige kampe, så er det slet ikke utænkeligt, at Byens Hold kan kalde sig nummer ét efter weekendens runde. Topholdet Esbjerg skal en tur til Odense Stadion, hvor formstærke OB venter. På tredjepladsen ligger Brøndby, som på hjemmebane møder ligeså formstærke AaB. Måske bliver den længe savnede "Vi ligger nummer ét" -sang igen gjaldet ud over Gladsaxe Stadion på søndag? - Vi håber.

Nu er det ikke så essentielt om vi ligger nummer ét, to eller tre efter weekendens kampe. Det vigtigste er, at vi besidder topplaceringen efter 33 runder, men det ville da være meget rart at have et lille forspring ned til forfølgerne?

Bissen, Bossen og Brasilianeren
I foråret har specielt tre spillere skilt sig ud i F.C. Københavns trup. Morten Bisgaard har været stærk på den centrale midtbane, Bo Svensson har styret den bagerste kæde og Álvaro Santos har sparket bolden i kassen. Fem mål i fem SAS Ligakampe må sige at være mere end godkendt for "Verdens Flinkeste Mand". Disse tre spillere for også en afgørende rolle i hver deres kæde i søndagens kamp, og spiller alle tre op til deres optimale så kan resultatet af kampen ikke blive andet end en FCK-sejr.

Gør Gladsaxe til hjemmebane
Som altid er støtten til holdet noget af de vigtigste. Derfor skal der herfra lyde en opfordring til at møde talstærkt op på søndag. Sommervejret er kommet til Danmark, og Byens Hold jagter mesterskabet - vi ses i Gladsaxe!