F.C. Københavns vej til Champions League

De danske mestre fra F.C. København skal igen i år prøve at kvalificere sig til det forjættede land, Champions League. Ligesom sidste år skal Byens Hold igennem to kvalifikationsrunder. Og ligesom sidste år er modstanden hård.

F.C. København indtræder i den anden af tre kvalifikationsrunder, og forudsætter vi, at de hold med højest UEFA-koefficient går videre fra første runde, så bliver modstanderen en af nedenstående:

2. runde:
Young Boys, Schweiz
Lokomotiv Plovdiv, Bulgarien
APOEL Nicosia, Cypern
Vinder, Slovakiet
Skonto Riga, Letland
HJK Helsinki, Finland
Nova Gorica, Slovenien
Vinder, Moldavien
Siroki Brijeg, Bosnien
Georgia Tbilisi, Georgien
Pobeda Prilep, Makedonien
FBK Kaunas, Litauen
FC Gomel, Hviderusland
KR Reykjavik, Island

Går F.C. København videre fra anden runde, og forudsætter vi igen, at de hold med højest UEFA-koefficient går videre, så bliver modstanderen i tredje og sidste kvalifikationsrunde en af følgende:

3. runde:
Real Madrid
Manchester United
Deportivo La Coruña
Liverpool
Juventus
Inter
PSV Eindhoven
Bayer Leverkusen
Sparta Prag
Anderlecht
AS Monaco
Club Brügge
Glasgow Rangers
Rosenborg BK
PAOK Thessaloniki
Dinamo Kiev

Vinder F.C. København samlet i tredje runde, er Champions League en realitet. Skulle F.C. København ikke gå videre indtræder man i første runde af UEFA Cuppen. Går vi ikke videre fra anden kvalifikationsrunde er årets europæiske eventyr slut.

Lodtrækningen til 1. og 2. kvalifikationsrunde i UEFA Champions League foregår fredag den 25. juni klokken 12.00 hos UEFA i Nyon. Der trækkes lod til 3. kvalifikationsrunde fredag den 30. juli.

Kampene i 2. kvalifikationsrunde spilles den 27. juli og 4. august, mens kampene i 3. runde spilles den 10./11. august og 24./25. august.